Zkušenosti s firmou Ideální nájemce

Dobrý den, prosím máte někdo zkušenosti s firmou "Ideální nájemce". Jak vám funguje spolupráce? Děkuji! L. Z.
Odpovědět
1
2
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@poky76 Můžu se zeptat, zda jste spokojená s "nájmem", který vám firma vyplácí? Jak je to smluvně mezi vámi a tou firmou, nějak na dobu neurčitou? Sankce, penále?
Odpovědět
Dobrý den, s cenou i servisem jsme spokojeni. Nabídli nám ze 3 firem které jsme oslovili nejlepší podmínky. Je to asi o 200Kč více než, když jsme pronajímali sami. Smlouvu máme na dobu určitou s tím, že plánujeme prodlužovat. Je tam 6 měsíců výpovědní doba, když bychom byt potřebovali, takže bez sankcí.
Odpovědět
Zdravím. Pronajala jsem byt firmě ideální nájemce. Podepsali jsme smlouvu s tím, že mi garantovali nájem, za který byt pronajmou a pokud ho pronajmou za víc, nájem srovnají a od něho si odečtou 15% provize. Skutečnost je taková, že o výši nájmu, za který byt pronajali mě neinformovali. Po nějaké době jsem zjistila, že byt pronajímají výrazně dráž a že jejich provize činí 26% z ceny nájmu, krom toho od podnájemníka vybírali o 20% vyšší poplatky za služby bez mého vědomí. Místo omluvy jsem se dočkala jen arogantního telefonátu. Tímto bych chtěla na podvodnou firmu upozornit a varovat před ní co nejvíce lidí.
Odpovědět
@lindajakubik To jsou zmrdi :-) (jestli je to pravda). Diky za varovani
Odpovědět
To teda!!! :-| ]-( My jsme s tou naší firmou moc spokojeni. 8-) 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@lindajakubik Tak to je síla. Odešla jste od nich doufám. A jak pronájem řešíte dál? @poky76 Kdo je "vaše" firma? A co firma https://stalynajem.cz/ - máte někdo zkušenosti? Funguje to nebo je to podobné viz ideální nájemce?
Odpovědět
@petrikp Jak jsem psal, my pronajímáme přes firmu Dokonalý nájemník. Nabídli nám nejlepší podmínky a fungují dobře. Poky.
Odpovědět
@poky76 Jo už to vidím, promiň, přehlídl jsem "ale my i několik našich známých", četl jsem "pár našich známých". A jaké jsou ty podmínky, jestli to není tajný?
Odpovědět
EvaMach78 Nováčekdnes v 17:031 příspěvek Dobrý den Normálně recenze nepišu, ale teď musím. Prosím vás neberte si nikdo Ideální Nájemce respektivé Ulov domov(to samé) jenom tahat z lidí peníze, nic nedělaj a sami neplatěj svoje nedoplatky. A ty jejich recenze na jejich stránkách je akorát podvod. Teď jsem s nima ukončila smlouvu. Nájemníci nešťastný.
Odpovědět
EvaMach78 Nováčekdnes v 17:031 příspěvek Dobrý den Normálně recenze nepišu, ale teď musím. Prosím vás neberte si nikdo Ideální Nájemce respektivé Ulov domov(to samé) jenom tahat z lidí peníze, nic nedělaj a sami neplatěj svoje nedoplatky. A ty jejich recenze na jejich stránkách je akorát podvod. Teď jsem s nima ukončila smlouvu. Nájemníci nešťastný. Dokud po nich nic nechcete tak dobrý,ale jakmile mají něco vrátit nebo něco v bytě opravit- neberou telefony,neodepisují na emaly. Furt jen nájemníkům zvyšovat nájem a ještě tvrdili,že já jsem to chtěla jako majitelka..a služby 2x předražený
Odpovědět
Nechápu, proč volit prostředníky a nepronajmout si nemovitost sám. Pronajímáme již několik let, hodím inzerát, první předvýběr provedu na základě emailové korespondence, pár vytipovaných zájemců pozvu na prohlídku a z nich vyberu. Samozřejmostí je kauce, řádná nájemní smlouva na dobu určitou (při oboustranné spokojenosti se pravidelně prodlužuje). Zatím dobrý, i když je jasné, že problémový nájemník se může objevit vždycky. Ale myslím, že v tomto případě Vás ani prostředník nezachrání.
Odpovědět
Článek se načítá
Máme to přesně jak píše aneri53. Manželka dala inzerát přes noviny a celkem brzy měla několik zájemců. Vybrala jednoho kluka, který nebyl problémový. Asi po třech letech se odstěhoval s přítelkyní v očekávání do většího a doporučil nám jejich známou, která hledala bydlení. Taky bezproblémová holčina, která je u nás v nájmu už přes 5 let. Nájemní smlouvu nechala sepsat manželka u nějakýho odborníka za poplatek. Manželka byla z toho trochu vyplašená, protože jí rodiče strašili, že bude s tím mít problémy atd., ale všechno je stále ok. Nechápu nač si hledat prostředníka! Myslím, že je lepší, pokud s tím nájemcem osobně komunikuji a vidím, co je zač.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Dobrý den, právě jsem v situaci kdy se chystám začít s pronajímáním bytu a zvažuju všechny možnosti včetně specializovaných služeb o kterych tu píšete. Vzhledem ke všem názorům a zkušenostem je samozřejmě nejlepší najít někoho, kdo bude v bytě dlouhodobě. Zajímalo by mě ale, jaká je šance že někoho takového najdu? Je to třeba 10% zájemců, 25% nebo více? A jak je to složité po časové stránce i když vezmu vpotaz třeba zařizování na úřadech? Děkuji za radu.
Odpovědět
Dobrý zájemce se objeví vždycky, spíš je háček v tom jestli ho vy mezi ostatními vyberete. Já to kdysi jela na intuici a i když mi to párkrát vyšlo tak potom jsem se 2x šeredně spletla a od té doby jsem si na to vytvořila svůj prověřovací "systém". Základ je bezproblémová komunikace - přiměřená rychlost odpovědí a taky gramatika. Potom si toho člověka hledám na internetu a facebooku, abych si proklepla jestli je pravda to, co mi tvrdí. Nebo můžete taky zkusit různé veřejné registry. Není to 100% že narazíte na parádního podmájemníka ale vyhnete se tomu nejhoršímu. https://www.mambyt.cz/vyber-najemce/j... Přečtěte si třeba tento článek, který je přesně na toto téma. Já jsem se na internetu hodně inspirovala, když jsem tvořila svůj systém. Nebo zkuste ze začátku realitku, okoukejte jak to dělají, a pak to zkuste sám.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Dobrý den, já na druhou stranu mohu říct, že se službou Ideální nájemce nemám žádné problémy. Využívám jejich služby už asi 3 roky. Mám smlouvu na dobu určitou s fixní částkou, kterou pravidelně obnovujeme, případně valorizujeme. Nemusím se starat o byt, nájemníky ani vybavení. Na příklad, zajistili opravu vodovodní baterie, jen mne informovali o opravě a předali přehled od opraváře. Obdobně se firma zachovala při rozbití rozkládací pohovky (věděl jsem, že byla špatná a dlouho nevydrží). Jelikož byt pronajímám jako vybavený, dohodli jsme se na výměně a cenovém rozmezí, Ideální nájemce zajistil zbytek - nákup, odvoz staré sedačky, smontování nové. Ze začátku jsem se snažil pronajímat i sám - cca 2 měsíce se mi nepovedlo najít nikoho vhodného. Trávil jsem čas čekáním na prohlídky, na které dohodnutí zájemci nepřišli, v dalším kole mi zájemkyně potrvdila, že byt bere, ale za 2 dny si to rozmyslela, atd. Pokud bych pronajímal sám, určitě pronajmu byt za víc, ale pro mne je využívání jejich služeb pohodlné. Provize jim dle mého názoru patří za to, že pronájem nemusím řešit. Ve smlouvě mám pevně dohodnutou částku. Pokud by mi to bylo málo, řešil bych to jinak, ale momentálně nepotřebuji a raději mám volný čas. Gratuluji všem, co mají dobré nájemníky, které si sami našli. Mě se to nepovedlo a tak volím prostředníka. S ostatními firmami zkušenost nemám, ale za mne je Ideální nájemce rozhodně OK.
Odpovědět
Profilova fotka
Pridam svoju skusenost zo strany najomnika. V priebehu 1,5 roka sa tam vystriedali minimalne 3 ludia, stale som komunikovala s niekym inym, pretoze ta predchadzajuca tam uz nepracuje + dalsie recepcne co mi zdvihli telefon a ze budu moju vec urgovat dalej... Na zaciatku som mala problem, lebo miesto toho, aby mi napisali presnu sumu kolko mam platit, tak mi poslali popis na niekolko riadkov, z coho som si mala asi sama spocitat, kolko je teda mesacna platba. V dosledku toho som mala nedoplatok asi 100 CZK, co mi hned uctovali urok z omeskania, samozrejme, ze mali na mna cislo, ale naco by volali, ze? Tento pristup ma fakt vytocil, stale po mne ako po najomnikovi chceli nieco riesit a ked nebudem spolupracovat, tak mi daju vsetko preplatit, taka vypalnicka komunikacia, takze som sa po priblizne roku prestahovala. Mali mi vratit depozit, ale nauctovali mi 7000 CZK za vymalovanie. To mi fakt prislo ako drzost, lebo ked som sa do bytu stahovala, vyzeral fakt hrozne, museli sme ho pred nastahovanim vymalovat, tvrdili, ze majitel odmieta preplatit akekolvek malovanie, takze sme to urobili na vlastne naklady a byvali sme tam rok, cize stav stien bol lepsi ako ked mi ho odovzdali. Reklamaciu som pisala pred 3 tyzdnami a doteraz vzdy ked sa dovolam, tak mi len povedia, ze pourguju a nic sa nedeje uz 3 tyzdne. Dnes som opat volala, takze ta posledna, co mi pisala Vyuctovanie, tam uz nepracuje (vobec ma to neprekvapilo), takze som strasne zvedava, kedy dostanem svoj depozit spat. Mimochodom na Slovensku sama prenajimam, nemam problem sa dohodnut, ale toto je fakt firma "PAT A MAT".
Odpovědět
@anna_slovakia My pronajímáme několik nemovitostí. Žádné prostředníky opravdu nepotřebujeme, byla by to spíš starost navíc. Prostředník musí vždycky na něčem vydělat. Trochu "obere" nájemníka, trochu i majitele. Tyhle služby mají smysl možná jedině pro toho, kdo je v zahraničí a nemůže jednou za 5 let přijet a řešit změnu nájemníka. Inzerát si dělám sám a sám si vybírám i nájemníky. Není to až tak těžké, viz třeba https://www.majitelbytu.cz/jak-nafoti... Troufám si tvrdit, že si nájemníky vyberu pečlivěji než kdybych tuto práci přenechal jakékoliv agentuře. Základ je prověřit si registry exekucí a insolvencí. Ti nejproblémovější už mají vždycky nějaký záznam. Registry si prověřuju až nakonec před podepsáním smlouvy (protože je to placená služba). Než vůbec pozvu nájemníka na prohlídku, tak se ho už po telefonu vyptám jestli pracuje, proč se stěhuje, jestli kouří, jestli má zvířata, v kolika lidech chtějí v bytě bydlet atd. Lidi většinou řeknou po pravdě pokud jsou třeba nezaměstnaní. Pokud by někdo lhal, tak pořád je možnost si prověřit právě ty registry exekucí a insolvencí. Kdo je více paranoidní, může požadovat i potvrzení z práce, výpis z trestního rejstříku, Solus, výpisy z účtu, referenci od předchozího majitele a podobně. Třeba v Německu je tohle naprosto běžné pokud si chcete pronajmout slušný byt.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Naprosto neseriózní jednání, parta hochštaplerů...
Odpovědět
Vybrala jsem si je, když jsem se stěhovala dost daleko a měla tolik jiných starostí, že jsem hledala co nejsnazší a ne nejvýhodnější cestu. Výhrady mám ke komunikaci, něco jiného řekli na schůzce a něco jiného bylo ve smlouvě, ta se pak upravovala dodatečně na základě připomínek jejich právníka. To mně připadalo velmi neprofesionální. Ale obsahově to byly drobnosti, proto jsem přesto podepsala smlouvu. Celkově nemůžu říct, že bych toho litovala, ušetřili mně stres a čas, když jsem to nejvíc potřebovala. Ale mít v té kritické době dost času a sil, raději pronajímám sama. Asi neprodloužím smlouvu, až (pokud) se nájemní trh v Praze vzpamatuje.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle toho, co se o nich povídá, tak dobrý. Ale teprve když je problém, tak pak se pozná, co je firma zač.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Rád si pro inspiraci přečtu jakoukoliv nájemní smlouvu. Nicméně tuto bych příliš nedoporučoval. Je tam dost přešlapů a spoustu věcí tam chybí. Bohužel autor si dokonce plete nájem a podnájem. Jinak hlavní nedostatky: - Kauci a případně i první nájemné je potřeba platit už při podpisu smlouvy. Jinak to může podepsat jakýkoliv bezdomovec bez koruny v kapse, odvrtat si zámek a bydlet dokud ho nevystěhuje soud. - Není nijak ošetřeno, jaká zvířata lze v bytě chovat - Není nijak ošetřeno, zda se smí kouřit v bytě a ve společných prostorách domu - Není příliš dobře ošetřeno, jakým způsobem a v jakém stavu se má byt předat při skončení nájmu a zda má nájemník povinnost vymalovat, není žádná sankce za nesplnění povinností - Některé odstavce jsou zcela nesmyslné a neplatné.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@lucaz ano máte pravdu sú to kokoty zloděje pronájmy od tuto společnost 12 měsíc být od pryvniz den máme obrovské problémy z nima být není správný opravu probíhá už 12 měsíc do dnešního dne není nič opravené komunikacje z nima je katastrální pozad se vymalování a Prahy za každý měsíc za nájem zažádají a žádné opravy ně sú udzielane i ně budu . Správa jé už u sudů doufáme že konečně už lidzi okradat ne Budu
Odpovědět
Profilova fotka
Firma ideální nájemce je to úplně katastrofa podvodníci zloděje vůbec ne doporučuji na konec vás okradnu o kauce psedavaji být není správný není uklizený makléře ne mají žádný kulturním hovani ,opravdu v žádným případě ne můžu doporučit tuto firmu na konec dopadlo to u soudů doufám že tam se udziela pozadek z tuto hnusní firmu
Odpovědět
Profilova fotka
@evamach78 dobrý den máte ve vším pravdu sú do ciuracy podvodníci , okrádají lidzi hovaji sí jak hovada byty pronaavaji není uklidzene poškozené potum mají problém co koliv opravit ,opravdu komunikace katastrofa , kámoška čeká na vrácení kauce už 5 měsíc.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?