Co se starýma dveřma? Opálit, obrousit, natřít?

Ahojky, přemýšlím, jak a hlavně čím by šly "upravit" naše panelákové dveře: -opálit? -obrousit? -natřít? -nalakovat? -jaké zvolit barvy - potřebovali bychom nějakou neutrální, podlahy jsou všude jiné.. Ráda bych to zvládla sama, jen nevím, abych to ještě víc nepodělala :-D Jsou to fakt hrůzy, máme dvoje + šatní skříň stejné barvy..
Odpovědět
@ deyana za stovku nechat odvézt na skládku :-) Ale tos asi slyšet nechtěla, že. Ne, u nás to byla specifická situace... Přemýšlela si nad nalepovací tapetou? Já s tím kdysi otapetovala staré skříně a dodnes ok. A dokonce jsem takhle otapetované dveře viděla ve Švýcarsku, což mě dost překvapilo. My zvolili k různým podlahám dveře čistě bílé a jsem max spokojená, ale máme teda i bíle nalakované zárubně. Hezky to sedí ke dřevu i k dlažbě.
Odpovědět
A ta futra jste natírali čím? Jakou barvou,prosím?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Takovy nater dveri vyjde draz nez koupit nove dvere,ale jestli nejsou ve spatnem stavu nic neopalovat prebrousit natrit zakladem pretmelit znovu prebrousit a natrit vrchni barvou
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme v paneláku otapetovali za pár stovek ty nejhorší samolepící tapetou, drží to dodnes. Pak jsem ještě měla vymyšleno, že bych na tapetu, co vypadá jako dřevo nalepila dřevěné lišty jako rám, ale už jsem to nezrealizovala. Nátěr dveří dřevěných asi 1800,-Kč u lakýrníka.
Odpovědět
Profilova fotka
Bydlím ve staré zástavbě a dveře tu májí každé jiný rozměr. Tak výměna by byla dost složitá. Vyřešila jsem to repasem od firmy z Loun. Vybrala barvu, sklo, kliky, vzhled a nabídka byla celkem slušná. Máme je už asi 6 let a jou stále stejné nic se neodlupuje a vypadá to stále stejně - takže jsem spokojená. Záleží jaké jsou nároky. (Bydlíme v nájemném bytě, tak i investice byla úměrná)
Odpovědět
Profilova fotka
Nejsem si jistá, ale opalovat dřevotřískové dveře je podle mně hloupost. Barva či rekonstrukce vyjde taky draho. Buď bych je jako dočasné řešení polepila tapetou- žádná hitparáda-nebo bych koupila nové. Ty z masivu se dají pořídit celkem levně. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
opaluji se dvere z masivu u tech obycejnych staci prebrousit a natrit potapetovat
Odpovědět
Opálit,natřít se to dá,tedy pokud jste šikovná a máte nějaký vercajk. :-) .Pokud ne,nepouštějte se do toho.Já lidem dveře občas natírám (200Kč/m2),takovéhle dveře tedy vyjdou kolem 500Kč.Pochybuji ale,že má takové ceny každý.Z obrázku ale není jasné zda-li je opalování nutné.Pokud se barva neloupe a tvoří pouze vlásenkové trhlinky,stačí použít vibrační brusku a papír č.60,80 a srazit lak.Pak použít základ (stačí latexová barva za pár kaček) a vrchní barvu třeba UNIMAT S2075 (lepší než S2013,která stéká),nebo HERBOL (dražší).Doporučuji nepoužívat nový štětec(pouští štětiny),pro méně zručné je lepší váleček s krátkým vlasem do laků.Lepší vzhled je polomat,než lesk.
Odpovědět
Profilova fotka
dobra cena ,stim polomatem mate pravdu
Odpovědět
200Kč materiál,300Kč práce,2 hodiny práce(150Kč/h) bez papíru.Za 1000Kč si už lidi koupí nové.V listopadu jsem natíral 8 dveří z celého bytu.Polomat je lepší v tom,že se dá do něj šáhnout,když je tam třeba zrnko prachu,nebo když se odře lépe se opravuje. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?