Dispozice bytu 3+1, poradíte

Ahojte, chcel by som sa poradit, ci dana dispozice bytu (momentalne 3+1) je idealna a ako by ste ju pripadne navrhovali pri rekonstrukcii. Vsetky 4 pokoje (kuchyna, obyvak, izba 1 a 2 maju okna). Hlavny vchod je oproti WC. A pripadne, ak ma niekto skusenosti, kolko si myslite ze by vysla kompletna rekonstrukcia? :) Zvazujem kupu tohto bytu, len by som si chcel poriadne vsetko este premysliet. Budem vdacny za nazor. Dakujem, Miro
Odpovědět
@mkralik tak určitě bych chtěl obývák na místě pokoje číslo 3, já bych ho propojil i s kuchyni - ale to už je na každém, jaký má vkus - pak by pokoj číslo 2 nesměl být průchozí, takže bych pokračoval s chodbou ještě mi tu chybí úložné prostory, nějaká "komora" např. - zkusil bych některý z pokojů "vykousnout" do chodby, tak aby vznikl prostor právě na komoru, např někde při pokoji číslo 1 nebo u koupelny. rozměrově je byt hezký - co se týče nákladnosti rekonstrukce, to strašně závisí na stavu bytu teď a na vaší představě
Odpovědět
Zdravím, já tam teď na první pohled vidím dvě varianty, jak bych byt předělala já - s větší společenskou zónou a malou ložnicí nebo s velkou ložnicí a menší společenskou zónou - jde o to, co je pro vás přednější :). Byt nemá špatnou dispozici, dá se s ním pracovat, ani malý není :). My dělali opravdu kompletní rekonstrukci bytu 3+1 - 75m2 (bourání, dostavování, nové rozvody vody, odpadu, elektriky, topení, výškové srovnání podlah, nové podlahy, natahání do perlinky, štukování, malování, nové dveře + obložky, nová celá koupelna, záchod, nová kuchyňská linka se spotřebiči, defakto jen okna už měl byt plastová předtím) a jsme v tom s přítelem cca za 400 tisíc bez nábytku (ten máme poskládaný různě starý zatím). Ale opravdu hodně věcí jsme si dělali sami. Třeba to inspiruje :), je to ale jen fik fik narychlo.
Odpovědět
ahoj, zkusila jsem jeden návrh, ty zadní pokoje - záleží jen na vás a vašem způsobu života a počtu dětí, zda dětský pokoj udělat na konci chodby nebo uprostřed. Kuchyni bych propojila s obývákem - tím zmizí taková ta "paneláková" stísněnost, do koupelny a na wc bych dala zašupovací dveře do pouzdra, aby nezasahovaly do chodby.Aby ti tu někdo dal přesnější návrh, byly by potřeba rozměry bytu. KAždopádně na rozhodování o koupi by tyto hrubé návrhy mohly stačit. S prostorem jde určitě pracovat. ;-)
Odpovědět
Neexistuje univerzální řešení vhodné pro každého. Každý jsme originál. Ale tato dispozice bytu mi přijde jako vhodná k různým úpravám. Takže pokud chcete radu, zda koupit, nebo nekoupit z pohledu případných limitů v dispozici při budoucí rekonstrukci, myslím, že zde nejsou nějaké zásadní limity. Určitě se s tím bude dát dobře pracovat. Ohledně případných nákladů na rekonstrukci, to je těžké odhadnout. Bude záležet, co vše budete dělat. Elektroinstalace, podlahy, omítky, okna, vytápění? Určitě koupelnu, nové rozvody pro kuchyni, atd. Cena se bude hodně lišit podle toho, co vše bude předmětem rekonstrukce. Pokud chcete a jste z Prahy, můžeme Vám udělat nezávazný rozpočet rekonstrukce. S pozdravem, Jiří Vrzal
Odpovědět
@mojojojo ta komora je velmi dobry napad. Premyslam rovnako, prepojit kuchynu s obyvackou, ale kuchynu by som pravdepodobne presunul do strednej miestnosti a na stranach spravil po jednom pokoji (izba 1 a 4).
Odpovědět
@ellesarka dakujem za navrhy, jednoduche, ale za to velmi prinosne nacrty :). Pozdava sa mi ta prva varianta, ale s tym, ze si som mozno zvacsil o nieco pokoj 1 a obyvacku by som neoddeloval od chodby, aby sa prilis nezmensila. A dakujem za prikladny odhad, budem sa musiet pravdepodobne takisto pricinit vlastnorucne na prestavbe :)
Odpovědět
@mkralik to je určitě dobrý nápad, celé to předělat a kuchyň s obývákem doprostřed, určitě bych ale místnost od chodby oddělil, nevím teda rozměry, ale do chodby by se třeba dala dát nějaká skříň...a hlavně je lepší nemít průchozí obývák, zachovat zádveří a alespoň malou chodbu. komoru bych vážně zkusil řešit, jsou to dobré úložné prostory, v bytě se vždycky šikne :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?