Jak dát smysl starému bytu?

Dobrý den, bydlíme v obecním bytě, který podle mě má naprosto nesmyslné rozložení místností. Dřív mi to nevadilo, ale už jsme starší, máme děti a už bych konečně chtěla bydlet v hezkém bytě...Rozhodli jsme se, že byt částečně zrekonstruujeme - pokud možno co nejlevněji, protože je to cpaní peněz do cizího bytu, ale tak, aby dával nějaký smysl. Nejvíc mi vadí kuchyň udělaná z široké chodby...zatímco vařím kafe, mám dokonalý přehled o tom, co kdo dělá na wc a sklápěcí postel umístěná do průchodové místnosti bez oken a žádné úložné prostory a tudíž bordel na skříních v lodžii. Jediné, co mě napadlo je dát naši postel do obýváku, který bych přepažila poloviční stěnou kvůli světlu. Kuchyň bych udělala místo naší ložnice (asi před 20 lety, v původním bytě tam byla). Místo kuchyňské linky v chodbě bych udělala vestavěnou skříň a tím vyřešila úložný prostor. S koupelnou se asi nic moc dělat nedá...švára teda navrhoval dát před vanu poloviční zídku a před ní wc, takže by se sedělo čelem ke dveřím, ale myslím, že by tam pak byl ještě víc stísněný prostor. Jestli vás něco napadne, ráda si poslechnu všechny nápady.
Odpovědět
Naskočilo mi to obráceně...druhý obrázek je současné rozmístění, první je můj návrh na změnu.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mi chvíli trvalo si to srovnat... - no, takhle debilni půdorys bytu jsem snad ještě neviděla. Jestli existuje nějaká soutěž pro tyto byty, určitě se prihlaste. Tvůj návrh vypadá rozumně, ta kuchyň v chodbě je fakt šílená, v té širší chodbě bude určitě lepší. Ložnice v obýváku je využitelná, nic lepšího asi nevymyslíme . Co nějaké spací patro? Kde máte jídelní stůl? Jak lze využít lodžii? Na návrhu je to dost divoký s dverma, koukni se na kout kuchyň x obývák.
Odpovědět
Za me bych zadne zitky a zasteny a patra nedelala. Obyvak nejlepe kvalitni sedacku s rozkladacim prostorem na denni spani (dnes uz se delaji takove, co to spani poskytnou plnohodnotne), nebo pripadne nejaka ta sklapeci postel no. Kuchyn bych taky dala do puvodni loznice.
Odpovědět
@makymj ten kout mezi kuchyní a obývák jsem selská přepážky, aby vznikla komora pro pračku, sušičku a čistící prostředky. Jídelní stůl nemàme. Manžel jí u televize, děti honím po bytě a já na tajňáka v kuchyni na zemi...Lodžie nevyužitelná, v zimě tam je kolem nuly, navíc je dost úzká. Na spaní chci konečně normální postel, fakt mě nebaví denní sklápění (už na to peču a na terasu lezeme přes postel...Taky nic moc) a teď babo raď moje požadavky x dané možnosti
Odpovědět
@maroz *ten kout jsem myslela přepažit
Odpovědět
Profilova fotka
Mě teda napadá terasu zasklenit nebo jak se tomu říká...tudíž by to byl takový další pokoj a mohl by tam být třeba fajn ten jídelní stůl ale těžko říct :)
Odpovědět
Dobrý den, dispozice bytu je fakt nešťastná. Osobně bych přemýšlela buď nad kvalitním rozkládacím gaučem na každodenní spaní, abyste ušetřili místo v obýváku nebo postel pod tzv. pódiem - na něm byste pak mohli mít třeba ten pracovní kout a pod ním vlastně vyjížděcí tu postel - např. https://bydleni.idnes.cz/postel-v-mal... Kuchyně v prostoru, kde ji máte navrženou vyjde i po obou stranách a bude tak akorát velká, do lodžie se myslím vejde i stůl, terasu bych využila na zeleň, pěstování bylinek, nebo posezení atd... nevím zda je krytá. Koupelnu bych nechala jak je, jediné co, tak pokud se dveře otvírají dovnitř, tak bych je dala otvírací ven.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?