Jak předělat tento byt 2+kk na 3kk?

Ahoj, rozhoduji se, zda koupit tento byt? Celkem má 47 m2, což je celkem málo. Nicméně vzhledem k jeho ceně a hezkému prostředí je to pro mě v současnosti asi nejlepší volba, jak bydlet v nejhezčí čtvrti v našem městě, platit nízké provozním náklady a také vlastnit byt v cihlové zástavbě. V současné době mi je 28 let a cca v období 2 let bych chtěla plánovat rodinu. V bytě by tedy bydleli min. 3 osoby (2 dospělí a min. jedno dítě) a dva psy. Prý je možnost časem zakoupit i půdní prostory (je v posledním patře). Vzhledem ale ke komplikovanosti vyjednávání s tímto raději nepočítám. Dokážete mi poradit? Půdorys je v příloze.
Odpovědět
@lenka_krikri Ještě přidávám popisky...
Odpovědět
A ještě jedna věc - příčka mezi kuchyní s obývacím pokojem a ložnicí by neměla být nosná...
Odpovědět
Je možné půdorys okótovat (každou místnost)?
Odpovědět
Bohužel toto nemám :(.
Odpovědět
@lenka_krikri ahoj, neznám rozměry, ale co toto?
Odpovědět
to by byla místnost bez oken :-))))
Odpovědět
Profilova fotka
Mne to prijde zalostne malo na 3+kk (my ted mame 90m2 + balkon 15m2 a koje na bordel a prijde mi to tak akorat, i když obyvak s kuchyni je celkem maly), i na 2+kk je to hranicni, v takhle malem (rozmerove) byte jsme nebydleli s manželem ani sami dva (+2 kocky) a vůbec si nedovedu představit ze by se tam měli vejit dve deti, mozna tak jedno male do roku az dvou :-/ když rozdelite loznici na dve pidimale, tak se vam k manzelske posteli nevejde ani postýlka ani poradne místo na ulozne prostory, to bych radsi nechala jednu velkou a holt mela dite v loznici dele nez bud pujde odkoupit půda a nebo se rozhodnete pro něco prijatelnejsi velikosti
Odpovědět
@lenka_krikri Vzhledem k tomu, že neznáme rozměry tak se blbě radí, ale hodně limitující je i nosná zeď. Ona jde maximálně probourat větší otvor, pokud by jsi chtěla propojit kuchyni s obývákem. To by bylo hezké při případném udělání podkroví, ale ze 2kk 3kk prostě neuděláš. Něco jiného by bylo 2+1 ale takhle 2kk není vlastně nic jiného než 1+1 ale jinak využité místnosti. Známá teda doteď bydlí s manželem a 9 letou dcerou v 1+1 a jsou šťastní. Ale mají prostě jen kuchyň a druhá mistnost slouží jako ložnice pro všechny. Záleží jak moc je ta kuchyň v tomto bytě velká. Jestli by z toho šel udělat obývák s kuchyní, spát by se muselo na rozkládací sedačce nebo nějaké výklopné spaní pokud se najde místo a ve druhé místnosti dětský pokoj. Ale na moc velkou místnost to nevypadá.
Odpovědět
Tak asi je lepší si přidat a koupit si rovnou větší byt, byť v panelové zástavbě? Jinak moc děkuji za dosavadní rady.
Odpovědět
@lenka_krikri Pokud je byt levný, hezký a vyhovoval by vám, tak bych do toho šla.Teď jste sami a i když chcete mít dítě, tak to nebude hned, čili např dítě za 2 roky a tak 4 roky i potom byste mohli žít tzv. na hromadě všichni spolu,možná i dýl, předškolní dítě se bez svého pokoje obejde a stejně jsou malé děti furt s rodiči a sami v pokojíčku ne.No a 6 - 8 let je už docela dlouhá doba a může se stát spoustu věcí .Mezitím byste třeba při nízkých nákladech v tomto bytu dost ušetřili a nebo by se vyřešila zatím ta varianta s půdou.No a třeba ho pak můžete jen vyměnit s někým za větší a doplatit.Možností je víc.Pokud by tam nebyla ta možnost do budoucna s rozšířením, tak bych do toho nešla, ale takto vás to nic stát nebude, tak bych to riskla.A byt můžete nechat se stávající dispozicí, aspoň bude vzdušný a ne rozdělený na pidi kamrlíky. :-)
Odpovědět
Pokud uz ted vis ze chces deti tak mi prijde hloupost kupovat takto maly byt.Spocitej si kupni cenu plus cenu za predelani na 3Kk.Momentalne bydlime s pritelem v byte 47m a dva pejsci a letos chceme porizovat vetsi.Nedovedu si predstavit tady mit postylku,prebalovaci pul a dalsi prostor pro dite.
Odpovědět
@lenka_krikri Tak určitě je lepší koupit rovnou větší. Ale pokud je tento byt za třeba velmi nízkou cenu ( to musíte posoudit vy), možná bych do toho šla, zrekonstruovala bych ho za menší peníze, 2-5 let bych zde bydlela, jak to půjde a pak bych ho prodala a vybrala si větší, kde bych zase měla nižší hypo vzhledem k vlastním prostředkům... nevím jaké máte fin. možnosti, kolik našetřeno, kolik stojí tento byt, kolik si můžete dovolit atd... a navíc pokud se vám líbí lokalita a možná se během těch pár let vyřeší otázka té půdy (ať tak či tak) a budete se rozhodovat, jestli zvětšit, nebo prodat ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@mahev to je, ale zase romantika s krbem :-D
Odpovědět
@lenka_krikri nebo takto.... ;-)
Odpovědět
No, popravdě cena 690 tis. pro naše město zrovna není nejmenší a navíc majitel nechce o ceně moc smlouvat (prý max. sleva 10 tis.). Vím, že panelákový byt ve velikosti 3 + 1 bych si za tyto peníze také koupila (ale většinou není udělené jádro s kuchyní). Nicméně byt je ihned k nastěhování. Je zde nový kotel (kolik si protopíš, tolik zaplatíš), celkem obstojná kuchyně a do koupelny by se urgentně také nemuselo nic házet. Byt je čistý a lodžie je také super. Navíc čtvrť je velmi klidná, hodně zeleně. Jako plus beru i to, že je byt v posledním patře a nikdo mi tak nebude vytápět nebo dupat nad hlavou. Možnost zřízení krbových kamen je také fajn, nicméně umístění je pro současnou dispozici ne moc vhodné. Dále tam nejsou plastová okna (každý vlastník si vyměňuje sám), dům není zateplen a v bytě je úplná absence úložných prostor. Co koukám na internet, stejný cihlový byt (třeba i 55 m2 či byt větších rozměrů v jiné, ale také slušné čtvrti) bych koupila za stejnou nebo i podobnou cenu (třeba i o 100 tis. levnější), ale většinou to jsou byty buďto v přízemí nebo rovnou u silnice. Jedná se ale o holobyty, kde není vyřešeno vůbec nic (většinou se do nich nedá ani nastěhovat). V mnou vybrané čtvrti se byty 3 + kk a více většinou pohybují od 1 mil. Mám naspořeno více než 15 % hodnoty, takže splátka bance by byla max. 3 tis. i s pojištěními. Ten byt bych chtěla vlastnit sama (nikdy nevíte, co se stane - např. rozchod s přítelem, ztráta zaměstnání atd.) a tak mít vždy na fixní náklady. Ty by činily (necelé 3 tis. hypotéka včetně pojištění, cca 1 tis. FO, cca 1 tis. elektrika, cca 500 Kč voda, cca 400 Kč internet a cca 1 tis. topení (dalo by se uspořit těmi krbovkami)).
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka_krikri no ono bydlet pod střechou taky není bůhvíjaké. My jsme bydleli v podnájmu a krom toho, že při jednom dešti lehce zateklo (dírka ve střeše... ale nebylo to nic zas až tak tragického), tak v zimě tam byla zima a v létě horko... já už bych pod střechu nešla.
Odpovědět
Nicméně koupelna a kuchyně je sice udělaná, ale časem stejně bude nutná přestavba, protože mi současné rozložení nepřipadá zrovna domyšlené.
Odpovědět
Souhlasím, že v okrajovém a ještě nejvýše položeném bytě není teplo jako např. v prostředních bytech. Ale já jsem v nejvyšším patře bydlela vždy a nevadí mi to.
Odpovědět
I z takového bytečku se dá udělat útulný
Odpovědět
@lenka_krikri my jsme se při koupi rozhodovali mezi 2 byty. Ten jeden vypadal, že by se do něj nemuselo tolik investovat, kupní cena byla podobná. Sešli jsme se s kamarádem architektem, který s námi prošel oba byty. Nakonec z toho vyšlo, že cenově je reko u obou nastejno, protože jádro, kuchyně, voda a el. by se dělala u obou. Vybrali jsme ten , co se nám víc líbil i přesto, že zpočátku vypadalo, že bude ta rekonstrukce dražší. Děláme komplet všechno nové a je super, že vše podle nás, víme kde co máme, kde je vedená el., kuchyni mám tak jak chci atd... a cenově jsme na tom velmi dobře. Vyklízecí práce jsme si dělali sami, bourací taky, původní nábytek jsme dali na rozebrání, našli jsme šikovné řemeslníky ... děláme komplet vodu, elektriku - rozvody, podlahy vč. stěrky, bourali jsme a něco přizdili, měnili okna, dveře, bezpečnostní vchodovky atd... a jsme zatím na 190 000,-. šla bych do bytu, kde se ti bude líbit (čímkoli- lokalitou, atmosférou, okolím) i za cenu rekonstrukce, když tam chceš bydlet do budoucna....
Odpovědět
Profilova fotka
Na první pohled to nemělo řešení, ale nakonec jsem přece jen něco vypotila :-) V té druhé variantě bych ale ten roh v kuchyni zaoblila. Ale pozor, v případě, že je některá bouraná zeď nosná nebo v případě že by se začleněním lodžie do interiéru změnil vzhled domu, potřebovali byste stavební povolení a to by vám nedali, protože obě řešení nesplňují vyhlášku, že wecko nesmí být přístupné z obytné místnosti, pokud je pouze jedno v bytě. Tož tak 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka_krikri po mých několika zkušenostech s rekonstruováním různých bytů musím říct,že už by se mi příště nechtělo znova něco takového podstupovat...neměli jsme na výběr,takže to tak člověk nebere,ale když bych se měla rozhodovat jako ty,tak už bych raději volila byt větší,kde už bych zůstala i s rodinou,tím si ho co nejdříve začala splácet,než vědět,že za pár let půjdu zase jinam...a zase budu hledat vhodný byt,který většinou stejně budu předělávat k obrazu svému(a ono se to už s malým dítětem taky dělá jinak,než jen ve dvou. ;-) ..),prostředí vhodné pro děti,atd... My jsme sice dost výjimeční v tom,na jak malým prostoru jsme kdy bydleli,či bydlíme a manžel byl mistr v předělávání mini bytů na xxx+kk schopen udělat 3+kk i z 39m2 velkého bytu,ale pokud bys chtěla tento byt,tak bych si ho nechala tak,jak je...s malým dítětem už bys to pak časem stejně časem řešila jinak to bydlení a přechodně se dá v pohodě bydlet i takto,určitě bys to pak přizpůsobila aktuálním potřebám,než za každou cenu udělat pidi krcálky.. A k těm nákladům ještě,mně tak nízké nepřipadají,pokud by to odpovídalo reálu...my v bytě 48m2(kde jsme zrovna měli kuchyň udělanou v předsíni ,takže z klasického 1+1 měli 2+kk ,ovšem neprůchozí pokoje a celkově lepší dispozice bytu na tyhle účely a v pohodě se tam dalo s dítětem být a kdyby záleželo jen na mně,tak jsme tam dodnes...)v Praze ve 3 lidech v klidném místě a pěkné čtvrti platili komplet o tisíc korun méně ještě...každopádně hodně štěstí s výběrem bytu,ať už se rozhodneš pro jakýkoliv :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?