Kam dát/vysekat prostor na úklidové potřeby?

Ahoj, ráda bych znala vaše rady a tipy.. Chci udělat někde úložný prostor pro úklidové potřeby a nehodí se to nikam jinam, než do předsíně. Přikládám půdorys, kde je viděť schodiště domu a předsíň naše (označena červenou šipkou) a sousedů. Hrozně se mi u nich líbilo, že měli na chodbě dvířka navíc a za nimi spousty cca 30 cm hlubokých polic na všechny prostředky. Myslela jsem, že je to vysekané do nosné zdi a že si to uděláme také, ale je to jen přistavěná příčka u WC (označeno modrým oválem). Kdyby se u nás mělo udělat to samé (viz. zelená linka), začala by se nám zmenšovat chodba a už tak máme problémy se tam vejít. Teď do ní přibydou ještě jedny dveře takže úložný prostor pro skříně, botník atd je opravdu malý. Na plánku máte označenou naši koupelnu, jsou u ní dva výseky, ale jen malé, jeden má cca 30 cm na hloubku (pokud dobře čtu v půdorysu) a pár decimetrů na výšku a je jen na klíče a drobnosti, ten druhý jsou jen dvířka na elektřinu. Kdyby šlo sekat do nosné zdi, ideální místo by bylo zprava od vchodu: růžová linka a fialová linka (pod ní je klasický radiátor). Myslíte, že by to tam vysekat šlo? Co vše by bylo potřeba zařídit, když je to nosná zeď, a jaká max. hloubka otvoru by z toho vyšla? Protože např. kýble mívají průměr cca 30 cm. Na kolik by to mohlo vyjít? Případné další kreativní nápady určitě sem!
Odpovědět
Staticky posudek, souhlasy vsech majitelu domu, stavebni povoleni. Kvuli skrince mi to prijde az moc narocny proces :/
Odpovědět
@puhelin Tak lepší než mít koště ve dveřích... nejsem líná, nevadí mi to oběhat. Opravdu je třeba souhlas všech majitelů? Jako jsou to 3 lidi, tak pohoda, ale že by měli kecat do naší skříňky?
Odpovědět
@ivisci Zasahujete do nosne konstrukce spolecneho majetku.
Odpovědět
@ivisci Pokud zasahujete do nosné zdi, musíte mít souhlas, a musíte mít posudek statika. Taky jsme to řešili, a to dokonce nešlo o nosnou zeď, jen jsme posouvali příčku. Ovšem náš dům je velmi starý a nikde není jistota, že i ta příčka něco částečně nenese, resp. může to nějak zahýbat s budovou jako celkem (alespoň tak nám to vysvětlovali). V opačném případě vám hrozí pokuta.
Odpovědět
Statika stejně budeme potřebovat kvůli ostatnímu bourání, takže s tím počítáme
Odpovědět
@ivisci On vám až řekne co je reálné a co ne. Hodně záleží co je nad tím, kolik pater, jak moc byste zeď zúžili, z čeho je atd. atd. atd. Těžko vám tu někdo poradí víc.
Odpovědět
@bayt šlo mi i o ty kreativní nápady, co tam koho ještě napadne, statik se s ničím extra vymýšlet nebude. Jinak do této zdi sekat pravděpodobně jde, když to o 2 metry vedle také šlo. Je to cihla, nad námi půdní byt.
Odpovědět
@ivisci Záleží pak, na co to chcete. Já bych to uvítala i na úklidové prostředky, v bytě není nikdy dost úložných prostorů. Akorát nepředpokládám, že tu zeď máte silnější jak třicet čísel, ne? Takže kýble apod. to asi fakt padá.
Odpovědět
@ivisci Jinak to místo se zelenou linkou přímo vybízí k tomu, abyste tam udělali něco vestaveného - bude to asi levnější a jednodušší, ne?
Odpovědět
@bayt Ale vždyť to vše píšu v dotazu - je to úklidové místo na mycí prostředky, nedokážu vyčíst z půdorysu, zda je to 30 cm nebo víc, protože kýbl mám 30, u wc se to nehodí........
Odpovědět
@ivisci No právě proto píšu, že by mě velice překvapilo, kdyby ta nosná zeď byla silnější jak třicet čísel, třicet čísel máme tady ve sto let starým secesním činžáku...
Odpovědět
@bayt tak to bydlíme stejně. ale udělat pár čísel výklenek ven už neubere z chodby kdyžtak skoro nic, zapuštěný prostor bude pořád strašně nápomocnej
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?