Kondenzační kotel Vitodens - reference

Profilova fotka
Prosím, máte někdo zkušenosti? Topenář mi jej nabídl k rekonstrukci bytu a nikde na netu nemůžu najít recenze.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme přesně tento. +-2roky. Je v pohodě, bez problémů. Na to ze ohřívá vodu průtokove tak OK. Věříme ze viesmann je spolehlivej.
Odpovědět
Profilova fotka
Veliký dík.
Odpovědět
A jste si jistá že potřebujete kotel s tímto výkonem ? Jaké máte TZ bytu ?
Odpovědět
Profilova fotka
@drabek06 V dotazu mi jde spíše o spolehlivost značky. Jsem sice stavař, ale PS, ne TZB, proto si v tomto nejsem jista ničím a musím si nechat poradit. Obrázky jsem dala jen pro ilustraci a když si všimneš, je každý jiný. Všimla jsem si toho pozdě a nejde to opravit. TZ bytu samozřejmě neznám, byt má 74m2, sousedy nahoře i dole, ale 3 venkovní strany, vyměním stará okna za plastová a není a nebude zatepleno, takže TZ spíše vyšší. Mám navržen Vitodens 100, což by měl být ten spodní obrázek a výkon 6,5 - 35 kW. Co si o tom myslíš? PS: Někde tu je v pravidlech MS, že si všichni tykají :-)
Odpovědět
Tak třeba já bydlím v bytě co má 72m2. Zdi 50cm cihla, okna trojskla, nezatepleno a hned pod střechou. Sousedi ze dvou stran. TZ mám mezi 6-7kW. Kotel mám plynový 12kW a k němu 80l nepřímotopný zásobník TUV. Vše funguje jak má, kotel cykluje jen na podzim, nebo najaře. Kotel který popisuješ, si myslím že je zbytečně výkonný a špatně se zregulovává a bude mít vyšší spotřebu kvůli cyklování. Ale vše záleží dle TZ.
Odpovědět
Profilova fotka
@drabek06 Aha, díky, zkusím se na to poptat. :-) Ale rozdíl mezi našimi byty je asi jen ve 2 nebo 3 skle. Já budu mít 2sklo a to co ty ušetříš na sousedech z druhé strany, to ztratíš na posledním patře, protože já zas mám sousedy shora. A druhý rozdíl - budu mít průtokáč, ne zásobník. V každém případě díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tato značka nám byla doporučena jako jedna z nejspolehlivějších. Je to přesně týden, kdy nám namontovali tento nový kotel místo předchozího poruchového.
Odpovědět
Nevěřím tomu, že by někdo, kdo se občas koukne po plynových kotlech nebo sleduje biathlon, nenarazil na značku Viessmann. Určitě bude i hojně zmiňována v diskuzích, ale jen hádám, nesleduji to. Pro mě je to jedna z těch lepších značek a určitě jeden z kandidátů do našeho domu (Vitodens 333-F). Vitodens je označení celé řady kotlů, takže by pro tazatelku bylo lepší znát tepelné ztráty bytu, uvést je a k nim pak pasovat nejideálnější Vitodens. Jestli budete do bytu dávat nový kotel, tak budete potřebovat i nějakého revizáka a jestli už víte jakého, tak se můžete poptat i jeho. My kupovali do druhého bytu plynový kotel Vaillant na doporučení dopenáře a když pak přišel revizák, tak říkal, že jsou to dobrý kotle, ale zrovna ta řada, kterou máme, měla nějaké problémy. Naštěstí kotel funguje už třetí rok výborně.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, díky. Informací je všude dost, ale nenašla jsem recenze, proto jsem ráda, když tady čtu spokojenost se značkou. Revizáka se poptám. Dííík :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?