Návrh nové dispozice bytu 2+1

Dobrý večer, narazil jsem na toto forum a jsem překvapený, jak dobré nápady tady pročítám :). Plánuji koupit starý cihlový byt o dispozici viz. obrázek. Budu tam nyní bydlet jen s přítelkyní, ale plánujeme do budoucna děti...tak, jak je nyní, by vlastně vyhovoval. Malý pokoj s balkonem bych měl jako úložné prostory,spojím obývák s kuchyní. Jak ale rekonstruovat tento byt tak, aby v případě dítěte/dětí jsme do něj dále nemuseli zasahovat? Nevím, jestli je to reálné, aby mělo dítě svůj pokoj. Podlahová plocha je cca. 75m. Pokud jste někdo něco podobného rekonstruovali a měnili dispozice, budu rád za každý tip! Rosťa
Odpovědět
Bez rozměrů je těžké vám s novým dispozičním řešením poradit.
Odpovědět
Ok, zítra se tam jdu znovu podívat, zjistit nosné zdi a metr beru s sebou ;) ...
Odpovědět
přidejte rozměry, určitě se s tím bytem dá krásně pracovat, myslím, že klidně jen s malými úpravami - a propo pokoj s balkonem bych osobně nezabila tím, že z něj udělám odkladiště, naopak bych ho viděla jako ložnici - do té se jdete vlastně jen vyspat, děti naopak v dětském pokoji žijí a úložné prostory může vyřešit vestavná skříň nebo malá šatna. Už se těším na rozměry ;-)
Odpovědět
@elies27 Také bych malý pokoj nechala, když plánujete děti. Pokud byste se vzdali spíže, tak bych na její místo dala sprchový kout, v koupelně posunula příčku až ke dveřím - tím se zvětší malý pokoj, který bych využila jako ložnici. Na plánu mi ale chybí mimo rozměrů i okna a orientace ke světovým stranám. Další řešení - pokud by vám nevadilo WC v koupelně - spojit WC, spíž a koupelnu (posunout příčku až ke dveřím). Spojit kuchyň s obývákem je dobrá volba, určitě bude byt působit větším a vzdušnějším dojmem.
Odpovědět
neznám zatím rozměry, ale 75 m2 je dost velký byt, aby se tam vše potřebné vešlo. Jen nahrubo jsem načrtla, jak by to mohlo vypadat - nevím, zda by sedělo v reálu... Chodbu jsem rozšířila na úkor pokoje vlevo, aby se ke dveřím dal dát věšák na kabáty, vestavná skříň po celé její délce atd... malá pokoj s balkonem nezměněn, koupelna a wc také. Určitě bych nespojovala, naopak, pokud do koupelny vpravíte, šla bych do dvou toalet - jedna v koupelně, jedna samostatná. pračka může být součástí kuchyňské linky, nebo lze šatnu připojit ke koupelně a v tom výklenku mít pračku a police nad ní na prací prášky , koš na prádlo atd... nebo sušičku. v kuchyni jsem posunula příčku a kuchyňskou linku dala ke zdi do obývacího pokoje, kuchyni jsem využila jako ložnici. Záleží, jaké máte preference.
Odpovědět
Já bych Vám velmi rád doporučil se obrátit na bytového architekta. Ten je přesně od toho, aby Vám s tímto pomohl. Dle mého názoru to není tak jednoduché a co je dobré pro jednoho, nemusí být dobré pro jiného. Bytový architekt je odborník, který přesně zjistí Vaše potřeby. Měl by se Vás ptát na otázky typu: Kolik času v bytě budete trávit? Co a kdo v něm bude dělat? Jaké máte koníčky? Máte k tomu nějaké věci, které potřebujete někam schovat? Jak vypadá Váš typický den, když přijdete z práce? Existuje nějaké sezónní oblečení, nebo věci, které potřebujete někam schovat? Máte, nebo uvažujete, že si někdy pořídíte psa? Plánujete rodinu? Jak dlouho chcete v tomto bytě bydlet? Atd. Otázek je mnoho. A cílem je, dokonale Vás poznat. Potřeby, zvyky, přání, plány. A podle toho vymyslet řešení na míru, které Vám padne. S pozdravem, Jiří Vrzal
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?