Přestavba 2+kk na 3+kk, jde to?

Dobry den, mame byt s dispozici 2kk a vzhledem k tomu, ze mame dvoulete ditko, potrebovali bychom pokoj navic nebo alespon vymyslet spaci prostor pro nas. Mel by nekdo nejaky napad, jak by se to dalo udelat? At premyslim sebevic, vubec nevim, jak by se to dalo predelat. Prosim, poradte.
Odpovědět
Umisteni kuchynske linky a koupelny bych chtela zachovat, kuchyni mame novou a nerada bych ji predelavala znovu a stejne tak i koupelnu.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nejjednodušší varianta je spát v obýváku a dítěti nechat pokoj. Pokud chcete pro každého opravdu samostatný prostor na spaní (tedy pro rodiče a pro dítě), tak potom přepažit pokoj, tedy tam jak je vstup z předsíně by se vstupovalo do "ložnice" spíše tedy spacího prostoru bez oken a z obýváku by se udělaly nové dveře do pokojíku. V takovém případě byste se dostali dejme tomu cca na rozměry "ložnice" 300 (stávající šířka pokoje) x 250 cm, tedy 7,5 m2 a dítěti by zbyl pokoj 300 x 300 cm, tedy 9 m2. Do spacího prostoru by bylo ideální dát posuvné dveře kvůli prostoru a do dělící příčky by šlo umístit plexisklo, sklo nebo luxsfery aby tam procházelo alespoň trochu denního světla z pokojíku. Neumím si představit jak jinak "vykouzlit" pokoj navíc, jedině zasklít a zateplit terasu a spát tam :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyby to z popisu nebylo jasné, obrázek ;-)
Odpovědět
Já bych to tedy určitě nerozdelovala. Rozdělením vám zbude akorát kumbal bez oken a miniaturní decak. Minimální obytna místnost má 8m2 a je to ložnice pro jednu osobu, pro dvě to je tuším 12m2, navíc musí mít okno jako větrání a přívod světla. Samozřejmě je na vás, jak si to uděláte, ale spát v kumbale ve dvou a bez okna, to je fakt silenost. A i pro případný prodej ten byt znehodnotite, uberete si na obytné ploše podstatně metry. Na vašem místě bych hledala úplně jiné řešení. Napadá mě předělat obyvak, zasklit balkon a udělat si ložnici tam. Pokud ne, tak spaní v obýváku buď na rozkladacim gauci nebo si udělat třeba postel s nebesy...
Odpovědět
Ahoj, vím, že jsi nechtěla moc přestavovat kuchyň, ale zkus na to mrknout, jestli by to nestálo za zvážení.
Odpovědět
A pokud chcete menší úpravy, volila bych to, co navrhla @monny3 . myslím, že u ložnice až tak moc nevadí, že není okno, případně můžete v ložnici udělat menší úzké okno do obýváku, aby tam bylo trochu světla a vzduchu ( mám podobné v koupelně- ve svém albu) ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?