Přestavba klasického 2kk na 3kk - prosím poraďte

Ahoj vsichni, moc bych vas chtela poprosit o nejake napady, jak chytre predelat klasicky 2kk (65m) na 3kk. Me bohuzel napada jen predelit prickou loznici na dva male pokoje, ale tim by pro nas, pro rodice, vznikl jen takovy kumbalek na spani bez oken, no taky by se dalo, ale prece jen vymyslet to nejak, aby byla okna ve vsech 3 potencialnich mistnostech by bylo dobre... Nenapada vas nekoho neco? Hybat muzete pripadne se vsim i s kuchynskou linkou. Moc dekuji za jakkekoliv napady a pripominky :)
Odpovědět
a co udělat v obyváku patro na spaní ? Jinak s těmi okny, pokud nejsou udělat další, nemáš moc šanci to rozumně vyřešit
Odpovědět
prave patro na spani nechceme... no je to boj :(
Odpovědět
@monikabans mám jeden dotaz, když chcete 3 místnosti a máte 2 okna, tak to fakt neuděláte, aby okno bylo všude
Odpovědět
@monikabans hoď sem aspoň rozměry bytu a místností, takhle je to dost střílení od boku :-)
Odpovědět
Kde je vstup do bytu? Když si uděláte spaní na chodbě a na úkor dětského pokoje uděláte po obou stranách postele šatní skříně až ke stropu, vznikne vám docela pohodlné bydlení. Přes den budete muset nechat do obýváku nebo i do dětského pokoje otevřené dveře, aby se vám ve spacím koutě vyměnil vzduch. Víc než kumbál pro ložnici nepotřebujete, stejně většinu času trávíme všichni v obytné místnosti a do ložnice chodíme spát.
Odpovědět
@monikabans Bylo by fajn to trosku prokotovat, protoze ted jsou to jen hruby odhady :) a okna jsou jen jak jsou ty vynechane casti nebo jak je balkon je tam vic okna? Jinak znamy maj takhle dva pokoje a jelikoz maji okna v kazdem pokoji na 4 kridla, tak dali pokoj doprostred tech dvou - od konce okna v jednom pokoji a v druhym pokoji vzali jedno kridlo a pricku dali mezi to prvni a druhe kridlo....jestli je to k pochopeni....a pak me jeste napada dat to do leva ty mistnosti jak je kuchyn, ale nevim, jak jsou tam okna..... My tohle asi v budoucnu budem resit taky a vymysleny to mam, ze postel nam zustane zhruba kde je, ale da se tam nejaka tak 180-200 cm vysoka napul sdk napul luxferova pricka a jako vstup bude nejaka skladaci pricka....ale jinak to bude brat vzduch z obyvaku..
Odpovědět
Profilova fotka
Raději vyměňte byt. Vyhláška předepisuje, že všechny obytné místnosti musí mít denní osvětlení a dostatečné větrání venkovním vzduchem a nepíšou to tam pro buzeraci, ale aby bylo chráněno zdraví lidí byť i proti jejich vůli =-)
Odpovědět
Profilova fotka
No a co třeba sklopné postele nebo výsuvné pod pódiem?
Odpovědět
@monikabans ahoj, zkusila jsem něco jen nahrubo, chápu, že chceš mít oddělený prostor ložnice, takže jsem ji hodila zvlášť a jako jediná nemá denní světlo, ale vede do otevřeného prostoru, takže při otevření dveří by se měl pěkně vyvětrat, vešla by se tam postel i skříň.Na chodbu jsem dala velkou vestavnou skříň, aby byl dostatek odkládacího prostoru...
Odpovědět
@jenies Dobrý den, i my máme v plánu přestavbu 2kk( 70m2)na 3kk. Máme centrální místnost-jedna dlouhá nudle na kuchyň a obývák...a do ní potřebujeme dát ještě ložnici:-) posílám návrh,co nám byl doporučen....moji představu to vcelku splňuje.....sádrokartonová příčka s JAP pouzdrem pro skleněné posuvné dveře. A sádrokartonový podhled (ten již v kuchyňské části je). Ty světlíky se mi tedy moc nelíbí,ale je to kvůli lepšímu průniku světla. Na TV stěnu bych nábytek asi nedávala....ať to není zaplácané.
Odpovědět
@pattyo dobrý den., máte pravdu, ta obýváková stěna by byla prima jen nízká skříňka pod TV max. jednoduchá polička, víc už bych tam nedávala. Co se týká toho světla do ložnice, buď bych udělal tu prosklenou plochu jen po dveře a nad nimi už ne- myslím, že by to i vypadalo líp. A nebo bych tam prosklenou plochu nedávala vůbec- do ložnice se stejně půjdete jen vyspat a nebo tam udělat okno s výklopem, abyste tím mohli větrat. Když tam tu skleněnou plochu necháte, možná vás bude rušit pokud se jeden bude dívat na TV a druhý spát, může ho rušit to blikání tv ... ale jinak moc pěkný návrh ;-)
Odpovědět
@jenies Dobrý den, děkuji. Nám se ty světlíky taky nelíbí-přijde mi to jako sklepní okna nebo tak... Ještě se mi líbí,pokud by to šlo,udělat do té SDKpříčky (jak do ní zajíždí dveře) niku s osvětlením a integrovanýma policema. Bude to Vážně jen na přespání, plocha na ložnici by vycházela tak 3m....postel 180x200 a průchody sice malé,ale jak jsem to měřila dostačující-zatím,45cm...pořád lepší než skákat šipku ;-) Na TV zdi-tam bych nábytek nervala,opravdu jen TV a něco na uložení těch pár "krabiček" co je potřeba k fungování. Budeme muset dodělat SDK podhled na celé ploše místnosti,aby se vytvořilo osvětlení,rozvedla el. a zakryly nerovnosti. Dnes jsem měla možnost navštívit stejný byt s dělící úpravou,ale byl použit jaky efekt vestavěné skříně........vypadalo to dobře......a výhoda průnik světla. Nevýhoda-prostupnost světla z kuchyně-obýváku do ložnice,a podle mě méně soukromí........ale jsem velmi ráda,že jsem mohla konečně vidět ten rozdělený prostor.
Odpovědět
Článek se načítá
@jenies nynější dispozice-2kk. Začínám uvažovat nad tím,že ostrůvek dáme pryč. Ale těžko se mi ho zbavuje....je to můj hlavní pracovní a i úložný prostor...........Pak bych musela doplnit ještě kuchyň o horní skříňky. Ty nemáme. Máme jen SDK podhled,kde je osvětlení a zabudovaná digestoř a schovaný její vývod..
Odpovědět
@pattyo Ahoj, já bych ten ostrůvek pryč nedávala- spíš bych kuchyňskou linku uzavřela ještě jedním křídlem jako do U- abys měla víc prostoru /nedávat ostrůvek, ale přidat jednu stranu linky místo něj. Z druhé strany bych na ni přirazila jídelní stůl a budeš mít i dost úložního prostoru i odkládací plochy ;-) jinak fakt krásný. Ten byt kde jsi se byla podívat je velmi zajímavý. Já bych asi dveře z mléčného skla nechtěla- mám ráda soukromí, ale vypadá to moc pěkně.
Odpovědět
@jenies Děkuji za tip :-) Nám se ta včerejší návštěva líbila....alespoň už máme představu,jak ten prostor tím rozdělením bude vypadat....ale asi na úkor denního světla uděláme tu sdk příčku-pocitově,kvůli soukromí :-)
Odpovědět
@pattyo to chápu, myslím, že to bude vypadat krásně, pak musíš hodit foto :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?