Rekonstrukce 3+1 56m2 - jak na to?

Ahoj, s manželem jsme koupili byt 3+1 56m2 (asi...nepřeměřovali jsme a nemáme žádný nákres). Je to byt v paneláku v osobním vlastnictví. Je tu umakart a zdi nejsou zdi, ale taková ta překližka. Rádi bychom to celé zrekonstruovali, ale jsme v tom nováčci a vůbec nevíme, kde začít. Na vše potřebujeme firmu, žádná svépomoc. Poradí nám někdo, jak postupovat? Nechceme nad tím strávit moc času. Potřebujeme komplet koupelnu, kuchyň, elektroinstalace, zásuvky, zdi, omýtka, výmalba... Kolik to tak může stát? Byt je to docela malý, ale i tak práce hodně. A kdo tohle podstupoval, kde jste zatím bydleli a jak dlouho byl byt neobyvatelný? Otázek mnoho, snad někdo ochotný poradí. Díky!
Odpovědět
Asi nejrychlejší a nejpohodlnější bude poptat pár stavebních firem, kteří to celé zastřeší, odpadnou vám starosti s hledáním jednotlivých řemeslníků. Klidně to může být i třeba jen šikovný zedník. Pak jen vybrat z nabídek a nechat to na nich a doufat :-) Kuchyň jako jedinou vybrat samostatně. Je to ale samozřejmě nejdražší varianta, počítal bych cca 500 000 v nějakém rozumném provedení. Termín bych viděl tak cca 6-8 týdnů. A kde bydlet to vám neporadí asi nikdo, krom teda hotelu :-D
Odpovědět
začala bych tím že byt přeměřím a nakreslím. Rozmyslím co a jak by mělo být a potom poptám dodavatelské firmy. Ideálně, jak píše lop,p by měla firma celou rekonstrukci zastřešovat - i včetně projektu. Bude tak poskytovat i záruku...cokoliv budete reklamovat tak vždy na jednom místě a dodavatelé se nebudou moci na sebe vzájemně vymlouvat. Pokud budete měnit elektroinstalaci tak rovnou upozorňuji že budete muset udělat i nové podlahy v celém bytě. A když už budete dělat elektro, zauvažujte i nad rozvodem datové kabeláže :-) Dodavatel vás taky potom odkáže na svoje subdodavatele od kterých bere např podlahy, zařizovací předměty (vany, umyvadla)...a vy si tam vyberete dle svého vkusu. Nebo vám třeba bude schopen i s návrhem nějak pomoct. My jsme podobnou rekonstrukci dělali v bytě 62 m2 a bez kuchyně to bylo nějakých 400 000. U nás navíc strhávali tapety, takže nějaký ten opruz navíc. Trvalo to 6 týdnů a bydleli jsme u rodičů.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Pro predstavu nase rekonstrukce bytu 2+1 65m2 kde se delalo komplet vse od vyliti podlah pres SDK stropy atd proste opravdu vse tak nas vše stalo cca 500tis i s nejakym nabytkem a kuchyni.
Odpovědět
ahoj s manželem jsem vloni rekonstruovali 3+1 , 65 m2. Rekonstrukce trvala komplet i s návrhem 4 měsíce ( problém s dodavatelem oken atd...), ale něspěchali jsme. Nejdřív Vyřešte bydlení - předpokládám, že teď někde bydlíte - podnájem? Bydlete tam po dobu rekonstrukce. Chcete měnit dispozici bytu nebo je stávající vyhovující a nechcete ji měnit? Pokud je vyhovující a vy chcete pouze vybourat jádro a nahradit ho zdmi, nepotřebujete architekta. Pokud chcete změnu dispozice : Co se týká prací - nejdřív se domluvte s nějakým stavařem, co vám byt pořádně zaměří a udělá nákres a návrh rekonstrukce nebo, což je levnější, udělejte si zaměření sami a hoďte sem nákres, hodně lidí je tu ochotných poradit. Zjistěte, zda jsou v bytě nosné zdi či co můžete a nemůžete zbourat. Pak si hned, pokud budete měnit okna, zadejte poptávku na okna - klidně 5, ať máte z čeho vybírat, ceny se různí a to o dost a jejich výroba nějakou dobu trvá. pokud okna zůstávají, jedeme dál. Rozmyslete si, kde koupíte kuchyň - studio/ truhlář/ ikea atd? Pak si ji nechte namalovat - podle toho a podle rozložení dalších místností - kde bude jaký nábytek budete řešit zásuvky, přípojky na el. a vodu v kuchyni - to stejné v koupelně. Domluvte si šikovného zedníka, elektrikáře a vodaře - to stačí z řemesel. šikovný zedník vám udělá i obklad v koupelně či dlažbu. Hodně podlahových studií a prodejen nabízí i pokládku. Nejdří jde na řadu zedník - ten nejdřív zbourá a následně vyzdí jádro, vodař a elektrikář udělají přípojky - vyberete si zásuvky a vypínače, atd... , následně zedník usadí vanu, wc, obloží koupelnu a položí dlažbu. Následně výmalba, položení podlah, kuchyně, nábytek atd... pokud jste v paneláku, možná bych uvažovala o nějakém odhlučnění stropu. vybírejte vše s předstihem, opravdu to někdy dlouho trvá. Mrkněte ke mě do alba, je tam album rekonstrukce, je tam vyfocený celý průběh... :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?