Rekonstrukce 3+1 cihla - rady

Dobrý den, ahoj, rád bych požádal o jakékoliv rady ke kompletní rekonstrukci bytu. Počínaje hledání firem, uzavírání smluv, konče realizací rekonstrukce - poznatky typu "nedávej kuchyň místo obýváku, protože budeš muset mít moc horizontální trubky a bude se ti ucpávat odpad. Bohužel nemám žádné stavební zkušenosti, ale na čem si člověk může nejvíc ušetřit? Palicí do zdí při změně dispozice mlátit taky umím :). Nechcete někdo pomoci s rekonstrukcí, a pak pomoci mně, abychom oba ušetřili? Já budu svaly a vy to budete řídit třeba :). Chtěl bych se vejít do 500, ale ani pořádně nevím, co kompletní rekonstrukce všechno může obnášet - podlahy, zdi, dveře, kuchyň, koupelna...odkud začít? No, vím, že je můj dotaz trochu moc obecný, jen nevím, odkud se začít orientovat :). Mějte všichni krásný den a díky za jakoukoliv reakci! Tom
Odpovědět
Nejdřív by to chtělo celý komplexní návrh, protože souvisí se vším. Plánek s rozměry. P
Odpovědět
Profilova fotka
Také je dobré vědět jak je byt starý, z čeho je postavený, jaké jsou tam rozvody, okna, podlahy... Každopádně ať jde práce od ruky a s výsledkem jste spokojení. :-)
Odpovědět
@tomik84 tak tak, nejdřív sem dej plánek bytu, tak ti někdo poradí s dispozicí, pokud se týká ceny, tak do 500 000 se vejít určitě zvládneš. Vzhledem k vyšším celám v Praze se doporučuju mrknout i na dodavatele odjinud, možná to vyjde lépe. Každopádně okna, dveře - nech si udělat více nabídek, rozdíly u nás na 4 oknech byly víc jak 10 000 hodně tipů na zlepšováky najdeš přímo tady na MS, koukej se lidem do alb, jak mají udělané byty a domy. Já se tu např. inspirovala hodně u uživatele golfino, máme podle něj LED světýlka na chodbě s časovým spínačem a je to boží, už si to takhle podle nás dal do domu náš elektrikář a truhlář. Máme kuchyni od truhláře na míru, budeme mít od něj i veškerý nábytek - skříně a máme od něj i světla (mimochodem ta do 4 pokojů stála včetně LED žárovek cca 9 000, což je celkem v poho). mrkni ke mě do alba,je tam vlastně vyfocený celý postup rekonstrukce, kdyby jsi chtěl kontakt na šikovného a ne drahého truhláře, pošlu, není to od nás do Prahy na konci světa. Jinak, základ je mít namyšlené, jak co bude - tedy návrh buď samonávrh nebo architekt. Pokud budete bourat nosné konstrukce, je třeba stavební povolení, pokud ne, stačí ohláška na stavebním úřadě - jen tam zajdeš s plánkem, jak budeš bourat a ohlásíš to. Doporučuju před samotnou realizací obejít sousedy a upozornit je na hluk a prach atd... jsou pak vstřícnější. Pak byt vyklidit a začít případně bourat, následuje vyzdění nových příček, nové natažení odpadu, pokud měníš dispozici, elektrika, následně výměna oken a jejich zednické zapravení, parapety, škrábání omítek, pokud je třeba, natažení perlinky, fajnové, vylití podlah, obklad koupelny, wc, položení dlažby, pokládka podlah, výmalba, kuchyně, nábytek, stěhování. ;-) Ideálně hned jak budete mít návrh, jak bude byt vypadat si udělejte cenovou nabídku na okna, dveře, začněte vybírat sanitu, obklady a dlažby, podlahy. Dodací lhůta je až 8 týdnů, tak je super mít rezervu - nám řekli 4 týdny, trvalo to 8 a na ta okna jsme fakt čekali a stál nám zedník a ostatní práce.... takže doporučuju, pokud víte rozměry oken, nechat si hned udělat nabídky.
Odpovědět
Všem vám moc děkuju. Jenies, jsi úžasná, určitě se podívám k vám do alba. Ten plánek teprve musím vytvořit, já se do bytu dostanu až 1.7., ještě tam bydlí paní. Po pravdě já prozatím ani moc netušil, co všechno to bude obnášet, takhle popsaná kostra je pro mě dost dobrým pomocníkem, včetně těch poznatků o sousedech a tak (donesu jim buchtu :)). Okna jsou tam nová, měnila se v celém baráku, tak tohle je asi jediná položka, kterou bych mohl vynechat, jinak jak říkáš, bude to úplně komplet. A ty světýlka chci taky! :))
Odpovědět
Je nejlepší pořádně to promyslet a pokud nejsou zkušenosti, oslovit designera.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?