Rekonstrukce bytu a snížení stropů

Dobrý den, předěláváme s partnerem celý starý byt. :-) ;-) Budeme tam dělat skoro vše (měnit elektriku, předělávat někde rozvody vody, topení atd...). Je to starý byt, tloušťku zdí nevím, jsou tam nová okna a snad by se v brzké době měla dělat nová fasáda. jsou tam poměrně vysoké stropy 3,2-3,3 m. Jde mi o to zda bychom měli kvůli teplu raději udělat podhledy, nebo to nebude mít takový efekt. Jedná sem nám hlavně o místnosti: koupelna, WC, chodba a kuchyň. Je to sice prvotní nějaký výdaj (odhaduji cca 23 000Kč), ale pokud by tam úspora energie byla (natož kdyby byla znatelná), tak bychom do toho rozhodně šli. Nevíte jaké tam je cca finanční porovnání? :-| :-| Nějaké plusy a minusy. Moc děkuji za rady a názory. :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mishelkaaa uspora bude minimalni, protoze obalka se ti prilis nezmeni. Navic byste museli podhled zateplit. Teplo ztracis prostupem konstrukci. Jestli ale nad vama bydli a planujete zatepleni celeho domu tak to nema smysl. jedine kvuli estetice...
Odpovědět
My jsme v celém bytě snížili stropy na 2.5m ,vyměnili vchodové dveře kterými hodně táhlo, okna mají nová těsnění a v bytě je daleko větší teplo než dřív .Máme elektrikotel a topime jen v půlce bytů.Teplota tu je vždy 21-23 stupňů.
Odpovědět
Skutečně záleží na poloze bytu. Pokud je nad vámi byt, je to opravdu k ničemu. Pokud jste pod střechou, pak ano, ale pouze s tím, že současně nové stropy opatříte dostatečnou tepelnou izolací, čímž myslím nejmín 20cm - předpokládám, že střecha sama nějakou izolaci má.
Odpovědět
ahoj, my také rekonstruovali byt ve staré bytovce, nad námi už jen půda. Zateplili jsme stropy, daly sádrokartonové podhledy a super, Už to tu padlo, pokud je nad vámi další byt a nejde vám např. o hlukovou izolaci, tak je to zbytečné. Jinak bych do zateplení určitě šla. Dělali jsme také všechno - voda, elektrika, půdorys, podlahy, stropy, okna, dveře atd... mrkni ke mně do alba ;-)
Odpovědět
Moc všem děkuji za názory...:) asi to s partnerem dost probereme, myslím, že oběma by se nám líbili vysoké stropy, ale nebyla sem si jista kvůli vytápění (aby nás to pak nezruinovalo). Jinak nad námi je normálně byt, takže kvůli izolaci bychom to nedělali....:) moc děkuju a ještě mám otázku:) Při rekonstrukce je vždy problém, že se neví co se přesně odkryje a co tam je.... uvažujeme o podlahovém topení řešili ste to taky nějak? je mi jasné že na tohle si asi budu muset pozvat odborníka kvůli tomu aby šla podlaha co tam je vybourat o potřebné rozměry aby se tam podlahovka dát vůbec mohla....nemáte ale s tím nějaké zkušenosti? :-) :-) ještě jednou moc děkuji:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?