Rekonstrukce bytu - čím začít?

Profilova fotka
Ahoj holky, nevím, jestli tady něco takového není. Chceme koupit byt, ale ten vyžaduje rekonstrukci. Okna má naštěstí hezká, nová. Chceme udělat podlahy, vybourat 1 příčku a udělat novou koupelnu a kuchyň. V kuchyni bude třeba i předělat elektřinu a vodu. Jak se do toho pustit? Máme 2 malé děti a není jisté, že budeme moci bydlet někde mimo.... a možná to všechno budeme dělat "za provozu".... to se asi zblázníme, že? 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
min na týden pryč z bytu a mít dost lidí na práci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Hihi... kéž by to bylo takhle jednoduchý. Mě spíš jde o to, jak to naplánovat za sebou. Aby se mi tam nemydlili lidi na koupelnu s podlahářema a tak. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@endlessblue 1.den - bourací a vyklízecí práce, nanošení materiálu, 2.den - postavení příček, 3.den - montáž rozvodů ( elektro,voda...) příprava obkladů a sanity 4.den - vystěrkování příček, pokračování na koupelně, kompletace rozvodů, 5.den - malování, položení podlah, 6.den - montáž kuchyně 7.den - dodělávky.... Jde to stačí jen chtít ;-) a mít na to lidi :-D ve dvou to moc ale nejde za ten týden stihnout....
Odpovědět
Profilova fotka
Za provozu bych to, pokud možno, opravdu nedělala, to by ses z toho asi fakt zbláznila :-) I když jsou lidi, kteří to zvládnou... Taky budeme rekonstruovat byt a protože chodíme oba do práce, počítáme, že nám to bude trvat min. 3 měsíce. Bydlet budeme u manželovo babičky, něco málo budeme dělat svépomocí o víkendech nebo po práci, na většinu si pozveme řemeslníky. Plánujeme práci takto: vyklízení (1.-2. týden od předání klíčů od bytu), elektroinstalace + odpady (3. týden), štukování + malování (4.týden), koupelna - podlahové topení, obklady a dlažby, sanita (5.-6.týden), podlahy v ostatních místnostech (7. týden), 8. týden rezerva (něco nemusí vyjít podle plánu), 9.-10. týden kuchyně, 11.-12. týden stěhování. Myslím, že my osobně to dříve stihnout 100% nemůžeme, spíše se obávám, že se to o pár týdnů i protáhne :-( Záleží na tom, jak na to chvátáte, my sice ne z finančních nebo jiných důvodů, ale po 9-ti letech provizorního bydlení už strááááášně moc chceme do vlastního, jenže oba končíme v práci kolem 17. hodiny, takže toho už moc jen po práci a o víkendech stihnout nejde :-( Kdybychom si na to mohli vzít dovolenou, bylo by to určitě rychleji...
Odpovědět
Profilova fotka
Bourací práce, škrababní malby a sádrování, broušení zárubně rozvody vody a podobné omítky a malby podlahy a hotovo :-) Hodně štestí. Já už mám hotovo. Ale to byla ta lepší část mého života.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?