Rekonstrukce bytu v r. 2014, čeká někoho?

Profilova fotka
Ahojte, čeká někoho rekonstrukce bytu či už rekonstruujete?
Odpovědět
1
2
7
@domisek999 ahoj...nas ceka....
Odpovědět
Profilova fotka
A co vás všechno čeká? My jsme už začali a musím říct, že od stropu až po podlahu bude všechno úplně jiné, včetně rozvržení místností atd.. prostě na co si člověk vzpomene, to se mění :-)
Odpovědět
@domisek999 no jeste..jsem zblbla nas ceka barak .:-D..pricky rozhodne bourat nehodlam,takze omitky,elektrika,voda,koupelna,wc,podlahy a pak setrit a setrit na zbytek no..jo a okna a stracha afasada taky zustane
Odpovědět
ahoj, my děláme reko bytu 3+1.
Odpovědět
Profilova fotka
My musíme měnit i okna. už se nám staví jádro, bourali jsme nějaké zdi, tahá se nová elektrika, voda, odpady, stropy podlahy, stěny.. no prostě vše. Ale řeknu vám těch tahanic po úřadech.. to bylo hrozný, než jsme vůbec začali:-S jinak to byl původně též byt 3+1, ale bude z toho 3+kk
Odpovědět
Profilova fotka
my děláme kompletní rekonstrukci bytu. Ze 2+1 jsme udělali 3+1 (nové jádro, nové vodo-topo, nová elektrika a omítky, sádroše...prostě vše) Momentálně se nám rovná podlaha, do pátku se máme rozhodnout ohledně obkladů do koupelny a na wc, aby nám koncem příštího týdne došly. Během toho se nám vyrábí kuchyň :-) Takže doufáme, že v KW 7 se budeme stěhovat. Ale to už jsme chtěli bydlet na Vánoce a jaksi se to nepovedlo :-(
Odpovědět
Jo nepsala sem co všechno děláme, tak všechno :) Zděné jádro, omítky, sádroše, podlahy, voda, plyn, elektrika.................., takže každý den po práci na bytě a makáme a makáme :)
Odpovědět
Profilova fotka
elisa194: koukala jsem do tvého albika na koupelnu a je nádherná :) My už máme obklady vybraný. Od Paradyz krémové a imitaci dřeva. odpoledne hodím pár foteček do alba, ale není to přesně ono. někde jsme něco ubrali, jinde přidali či posunuli. Teď jsme ve fázi stavění balkonových zdí a příští týden montáž a výměna oken. Jádro je zatím rozestavěné, ale do 14 dnů by to snad mohlo být hotové se vším všudy. Kuchyň se nám zatím naceňuje, ale nejsem spokojená s deskou, tak ještě něco málo pozměníme. Jinak jsme také chtěli bydlet už na Vánoce, ale nějak se nezadařilo, tak snad začátkem března by to už mohlo vyjít :) mak07: my jsme taky chodili téměř každý den po práci na byt a večer domů zalehnout a spát. Teď už je ale řada především na firmě. hlavně co se týče hlučnějších prací (řezání elektriky, vrtání, atd.) máme povoleno provádět jen do 17 hod. takže po práci se nedá. no a v sobotu se to sousedům taky nelíbí, tak se to hrooozně vleče :-S Jaké máte vlastně zkušenosti se sousedy?
Odpovědět
Profilova fotka
@domisek999 děkuji, ještě koupelnu dolaďujeme a hlavně tedy obklady na záchod.. :-D :-D :-D pro sousedy jsme momentálně senzace. Všichni nás hrozně řeší a bylo na nás docela dost stížností. A to jsme dělali jen do 16hod. né každý den a o víkendu taky ne, takže se nám to taky protáhlo. Ale už si ze sousedů nic nedělám. Lidi jsou prostě lidi a jednou, až budou dělat rekonstrukci oni, tak pochopí... ;-)
Odpovědět
Sousedi? Když jsme začali, všichni byli samé, ano my to chápeme, je nutnost to opravit. Bohužel jim to vydrželo jen do řezání drážek na elektriku a navrtávání rastrů na sádroše. Pak už tak chápavý nebyli. Je to fakt hrůza když sa zajede do toho panelu, duní celý barák, ale to byla otázká pár dnů, ta největší hrůza. Pak třeba nastal problém, když jsme vyváželi suť a naváželi sádroše, že máme otevřené halavní dveře a tahne do vchodu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem dala hodně zkreslený návrh koupelny do alba. Co se týče sousedů taky nejdřív byli v poho, byli rádi, že tam konečně někdo bude bydlet (minimálně 2 roky před tím tam nevkročila ani noha) a teď je to pro ně téměř nepřekousnutelný problém. Už se nemůžu dočkat na jejich reakce na naše nezadělané dva balkóny - abyste byli v obraze, máme dva balkony a v pondělí nám dělňasové vybourali staré dřevěné zdi včetně oken a dveří a postavily zdi nové. Dveře a okna nám ale přijdou namontovat až za týden, takže to tam opravdu krásně protahuje :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nás čeká rekonstrukce 3+1, budeme dávat nová okna, tahat elektriku, snižovat stropy, dál výměna radiátorů, někde něco ubouráme, někde přistavíme...no už se těším, až to bude hotové :D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@izakovae ahoj, tak to máš ještě spoooustu práce před sebou, takže hodně štěstí ať to jde pěkně od ruky :-) A už jste vybírali nějaké radiátory? My budeme některé taky měnit. máme tam litinové, ale kvůli jejich stavu budeme muset některé vyměnit. Ale zatím o nich nemáme ani ponětí |-| Holky a už máte vybrané podlahy? Do čeho půjdete?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nás to taky čeká, zítra nám družstvo schvaluje, co můžem všechno předělat, a pak se do toho pustíme. Děláme taky komplet 3+1, krom oken, ty už tam naštěstí jsou plastový. Akorát teda do nosných zdí nebudem sahat, alespoň že tak. Sousedů se děsim už teď, už na nás prý byla stížnost, a to jsme tam byli zatím jen asi třikrát, manžel teda odmontoval linku, ale to nemohl nikdo slyšet :). Děs.
Odpovědět
Profilova fotka
@domisek999 Zatím mám vybraný jen žebříček do koupelny od Novaservis v chromu. V kuchyni topení asi úplně zrušíme, bude propojenas obyvakem. No a do zbytku jeste nevím. Podlahy taky ještě tápeme.. Fakt máme zatím jen vybraná okna, koupelnu a hrubý návrh kuchyně :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj my taky budeme rekonstruovat 3+1, zatím jsme jen škrábali omítky, to horší teprve přijde :-) včera jsem četla diskusi jak odhlucit byt v panelalu....a neměla jsem to raději vůbec číst ted se bojím do bytu pomalu vstoupit a co až tam budeme bydlet s naším 5 ti členym stadem slonů :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petra_j_d Tak ať dobře pochodíte a schválej vám toho co nejvíc :-) My tam byly snad 5x, ale všechno nám nakonec schválili. Bourali jsme totiž i část zdi, která není vyloženě nosná, ale má podpůrnou funkci nosných zdí. Proto se nám vše tak protáhlo a i prodražilo. A s těma sousedama, jestli jim vadilo jen rozmontování linky, tak se máte na co těšit :D Ale co, určitě jen záviděj ;-) @izakovae Jste na tom pořád líp jak my. My nemáme ani to topení do koupelny. Vlastně ani umyvadlo ani baterie :-D Ale též jsme uvažovali o zrušení topení v kuchyni. Stejně jako vy i my jsme spojili kuchyň s obývákem a topení bohužel vychází pod linku. Ale někdo nám říkal, že když je topení pod oknem, měli bychom ho tam nechat. Prý by se tam díky chladu mohla dělat plíseň :-S Kuchyni si teď necháváme nacenit, tak snad nebude moc přes rozpočet. Už se mi nechtěj vymýšlet jiné varianty :-D Jinak podlahu budeme dávat určitě vinylovou do obýváku s kuchyní a do chodby. Líbilo by se mi kdyby byla stejná i v dětském pokoji a ložnici, ale ještě uvidíme podle financí.. přeci jen je koberec levnější záležitost :-) @sarkav Odhlučnění bytu jsem už ani neřešila. Doufám, že budu mít nad hlavou klidné sousedy, nic méně budeme všude dělat stropy ze sádroše a to by mělo jako zvuková izolace taky trochu fungovat. A co se týče sousedů, tak vedle nás jsou jen jedni a těm nevadilo ani když jsme dělali na bytě se zbíječkou. Paní je prý "napůl" hluchá a ani nevěděla že v bytě celý den někdo vůbec je :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@domisek999 no my také nebudeme dělat odhlučení bytu....ale naštěstí vedle nás bydlí hluchá paní, nad námi je prázdný byt takže budeme jen řešit paní pod námi, aby se nezblaznila s těch našich 3 divočáků :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@domisek999 máme u našich topení v kuchyni pod oknem - je schované jakoby za skříňkami a pod pracovní deskou, ale v podstatě akorát zbytečně vytápí ty skříňky a hrnce v nich :( myslím, že když to bude propojené s obývákem, kde se bude udržovat stálá teplota, tak tam takový chlad nebude...navíc s novými okny :) Podlaha by se mi taky líbila po celém bytě stejná, koberce moc nechci kvůli údržbě (jsem holt lenoch). Dáváte dělat kuchyni u truhláře nebo nějaké firmě? jak ji máte velkou?
Odpovědět
@domisek999 my budeme dávat na podlahy Tarkett, chceme něco světlého, do šeda. Nejsme schopni se zajít podívat, veškerý čas trávíme na bytě :)
Odpovědět
@izakovae kuchyň jsem teď rozeslala různě na nacenění. Zatím mám jen dvě nabídky, tak ještě čekám a pak vyberu, komu to zadáme. Jinak kuchyň bude do L - 280x345.
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkav záleží dost na podlaze, z vlastní zkušenosti vím, že když je plovoučka tak je všechno hrozně slyšet (např. když po ní děti jezděj na odrážedlu, rozsypané kuličky apod.) proto jsme zvolili vinyl nebo koberce. @izakovae Taky si pořád říkám že by to mělo stačit. kór když hned vedle okna jsou trubky od topení, které propojují patra. navíc bych musela skříňky zmenšit do hloubky alespoň o 15cm, což se mi moc nechce. Celkově v bytě nebudeme mít moc úložného prostoru.. žádné komory spižírny ani špajz, tak budu ráda za každý kousek místa navíc.. jinak kuchyň budeme nechávat dělat od truhláře. Přemýšleli jsme ještě nad ikeou, ale kvalita je kvalita :) A v nějakém studiu by nás to vyšlo draze. A velikost? bude v probourané místnosti, která měla 3,5 x 2,3, ale bude o kus širší než 2,3. hodím nějaký nákres do albika, tak můžeš kouknout ;-) @mak07 nám se zase hrozně líbí ořech.. ta jeho kresba a barevnost, ale ještě budeme muset doladit s nábytkem a kuchyní. Jinak podlahu v kuchyni bychom chtěli jinou, asi světlou.. Líbí se nám Calma Sand od Design Line. Kuchyň a ostatní nábytek bychom chtěli ladit do barev dub bahenní, příp wenge a bílá (ještě uvažuji nad krémovou) a černou pracovní desku. No a dveře by se nám líbily též z dubu bahenního či wenge A jaké vy plánujete barvičky do kuchyně? :-)
Odpovědět
@domisek999 mě se taky moc líbí podlaha v odstínu ořech, ale už právě máme zánovní nábytek v obýváku wenge/bílá, takže i kvůli prosvětlení pokojů budeme volit světlou. Kuchyň bude přesně jak píšeš hnědo (wenge, tmavý dub, ořech..-)/bílá. Nad krémovou jsem taky uvažovala, ale máme bílou volně stojící ledničku a tak mám strach, aby tak krémová vedle ní nevypadala jak zažloutlá, takže bude bílá. Dveře bych chtěla taky tmavě hnědé. Nooo takže vlastně skoro všechno stejné jak vy :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 my máme také bílou volněstojící ledničku, ale šikovný truhlář ti ji dokáže zabudovat do skříně, a jen při otevření bys poznala že není origoš vestavná ;-) A tu podlahu. viděla jsem to na jedněch fotkách (wenge nábytek se světlou krémovou + podlaha ořech) a vypadalo to fakt nádherně :-) Když najdu, tak ti pošlu ;-)
Odpovědět
@domisek999 vidíš, to je taky možnost, ledničku zavřít. Ještě o tom popřemýšlým, ale musím rychle, začínají mě chodit nabídky od truhlářů, tak v tom musím mít už jasno. Kdy vůbec plánujete konec reko a stěhování? My na konci února, s tím teda, že dveře se budou dělat až když budeme nastěhovaní.
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 No, taky tak nějakou doufám konec února, začátek března. ale bude záležet na truhláři, jak bude šikovnej. Ale víš jak, už na Vánoce jsme chtěli bydlet :-D Jinak já bych ledničku určitě volila do skříně. Ta kuchyň bude vypadat krásně celistvě ;-) A dveře budeme též dodělávat časem, až budeme nastěhovaní. Ale počítám že se pěkně prohneme. do obýváku s kuchyní budeme mít nejspíš skleněné šoupačky a na záchod taky (buď sklo nebo dřevo, ještě popřemýšlíme) a také přemýšlíme nad šoupačkama do koupelny. Ale to má ještě čas. teď nás nejvíc tlačí umyvadlo a baterie do koupelny :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 @domisek999 holky, já jsem se beznadějně zamilovala do této barevné kombinace: Musím se poradit s truhlářem, snad mi to neshodí (je to můj švagr a plně mu důvěřuji). Se světlem by neměl byt problém, mám tam okno š. 120, v. 150 na jih. Červenou jsem původně nechtěla, připadala mi do kuchyně řvavá, ale tohle je láska na první pohled :) jinak zatím mám kuchyň vymyšlenou do U: 315x220 a poslední část je u stěny taky 315, ale možná bude kratší...
Odpovědět
@domisek999 Jo taky by jsme nejraději už vánoce trávili na novém, ale to by byli hodně scifi představy :-D Tak my sa nastěhujeme i bez kuchyně, není zbytí, musíme na konci února. Důležité je, ať je kam se jít umýt, na záchod a vyspat se. Pak už budeme dokupovat a zvelebovat za pochodu :) My plánujem šoupačky po stěně do koupelny, na záchod a mezi kuchyň a obyvák. Koupelna+wc plné dveře, o dalších ještě přemýšlíme, ale asi kombinace dřevo/sklo. No a ještě nás čeká výměna hlavních dveří.
Odpovědět
@izakovae tak jestli máš světlý byt, tak nebude zlé. Mě by teda můj s takovou barevnou kombinací vyhodil :-D Jen si myslím, že na těch lesklých spodních skříňkách, bude vidět, každý prstík.
Odpovědět
Profilova fotka
@izakovae zcela se shoduji a souhlasím s @mak07 . ale je fakt nááádhernááá. sama za sebe bych do ní šla hned :-) A přeju heodně štěstí se švagrem, ať vše jen schválí. Určitě pak dej vědět, jak jsi dopadla :-) @mak07 My naštěstí bydlíme u mých rodičů, takže nás čas zas tak moc netlačí (naštěstí) Ale už jsem taky pěkně nedočkavá :-D Jinak vchodovky taky budeme muset měnit. sousedi před námi byli pěkní agresoři a nevím co všechno ještě. V umakartovém jádru díry, ve vchodových dveřích též popraskaná díra (nejspíš od pěsti) a v pokoji kde budeme mít kuchyň snad ani radši nemluvím (původní malba - brčálově zelené listy od trávy a k tomu kopec zatmelovaných děr). Ale i tak jsem se do toho bytu zamilovala na první pohled. velikej, balkon na jih, tři okna na západ a jeden balkon a okno na sever. kopec světla a tepla. prostě paráda. A když se dá vše dokupy, bude to úžo :-)
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?