Rekonstrukce. Co byste udělali jinak?

Profilova fotka
ahojky,začínáme s rekonstrukcí celého bytu a docela by mě zajímalo-a myslím že nejen mě- ti kteří mají už po rekonstrukci pište prosím příspěvky co by jste udělali úplně jinač kdyby jste mohli? co by jste vyměnili nebo už si nikdy nepořídili? nebo naopak s čím jste nadmíru spokojení,co by jste doporučili?
Odpovědět
Profilova fotka
janculovi : tak já bych si už nechala zabudovat ledničku, nebo když ne zabudovat, tak vsunout někam do té linky. Máme linku do účka a lednička stojí v posledním volném rohu, tím pádem tak není volné místo na jídelní stůl a teď ho budeme zkoušet dělat v obýváku tím, že přepažíme obývák zíďkou - zbytečná komplikace navíc.
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych si dala na zachod male umyvadlo,... a dvere do koupelny bych si dala zasouvaci(mame ty klasicke oteviraci). pokud mate balkon, tak urcite zasklit,.. mame to a je to super.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím, zasklený balkon je prostě super a to jsem byla vždycky proti!
Odpovědět
Profilova fotka
ano - zasouvací dveře do koupelny, stejně jsou furt otevřený jinak mi dělali rekonstrukci před 5 lety a dneska se mi samozřejmě líbí spousta jiných věcí, takže bych třeba vyměnila umyvadlo, varnou desku atd. :-D
Odpovědět
Já už bych nedělala do linky zkosený roh - přijde mi, že jsou zkosené skříňky fakt nepraktické. Určitě doporučuji do vany nebo sprchy termoregulační baterii.
Odpovědět
Nikdy bych nepodepsala z dodavatelem smlouvu, která je pro mne nevýhodná i přesto, že mám na firmu super reference. Podepsala jsem takto smlouvu na kuchyň, kuchň je nedodělaná, dodavatel se k ničemu nemá a já po nich nemůžu požadovat ani korunu zpátky... no hrůza.
Odpovědět
Profilova fotka
tak my jsme přesně před rokem dokončili kompletní rekonstrukci 4+1 a tohle jsou chyby, které bych už nopakovala: 1) po zbroušení parket nám lemovací lišty dali širší částí na zem a užší na stěnu (protože brousit až ke stěně je moc pracné), čímž zmenšili prostor místnosi a hlavně stoly a skříně přiražené ke zdi jsou nepřirozeně ( a hnusně) daleko od stěny)..přišla jsem na to po půl roce ale v nastěhovaném bytě se mi nechtělo nic dělat, natož tam nechat naklusat partu chlápků aby dobrousili parkety 2) při lakování oken (dřevěných) vyndali těsnění a nové tam nedali (a neřekli že tam patří)...celou zimu se nám mlžila 3) žádné dveře, které se presentují jako na míru, nejsou na míru! Jsou to standardní velikosti, co si může člověk vybrat je jen material a design...takže rozdílné výšky pohlad mezi pokoji zůstaly nevyřešeny (i když jsme čekali, že dveře přispůsobí na míru) a mezi futrem a zemí je díra 0,5-1,5 cm všechny řemeslníky je potřeba hlídat a stát jim za zadkem ve dne i v noci! Přeju silné nervy při rekonstrukci.
Odpovědět
Profilova fotka
Uz bych nevybirala nabytek podle katalogu, ale poradne si ho prozkousela, abych nedopadla tak, ze skrin ma min jak 60 cm hloubku a nevejde se mi do ni rovne ani raminko. Udelala bych jenom co nejvetsi vestavenou skrin, kde by bylo vsechno obleceni a zbytek bytu maximalne vycistila od prebytecneho nabytku. Bylo by tak daleko vice mista. A zaroven bych uz myslela na to, ze tu budeme zit s ditetem, takze mi musi v loznici zbyt dostatek mista pro nej apod. A uplne nejvic uz bych si dala pozor na to, poridit ve vecech kompromis. Kompromis se proste nevyplati. Bud tu vec chci presne takovou a budu si na ni setrit trochu dele nebo nic. Pak se na to akorat musim divat a pokazde si jenom uvedomim, ze to neni ono, a kdybych pockala, uz jsem to mela presne podle predstav :)
Odpovědět
Profilova fotka
ene, souhlas :-D já byla tlačena do rychlé rekonstrukce, dnes bych to udělala jinak
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych si určitě hned při rekonstrukci pořídila myčku :-D. Teď bych ji ráda, ale manželovi se nechce předělávat kuchyň (i když jsou odpady a voda nachystaný, tak přece jenom dvířka atd.). No, snad bude v domečku, kterej se chystáme stavět a už se tam nemůžu dočkat :-D Jinak si pochvalujeme ty zasouvací dveře v koupelně (zasouvají se do zdi a z obou stran máme zrcadla - tzn. do koupelny i předsíně míste 2/3 skla) i v ložnici, kterou jsme udělali z původní šatny zbouráním a posunutím příček. Sice se nám tam vejde jen postel, ale z bytu 2+1 máme rázem takovej 3+1, což je docela fajn. Ty posouvačky ušetří hafo místa. Taky jsem docela ráda, že jsme zmenšili kuchyň (která byla klasicky do L, takže linka 180cm) a udělali větší koupelnu. Ta je úžasná a kuchyň stačí - má asi 7m2 stejně jako koupelna, linku mám rohovou 5,5m, jen teda jídelní stůl musí být v obýváku. Jinak panelák je panelák, ten nejlíp zbourat celej, bo tu nenajdete pravej úhel, zdi jsou křivý jak potvora (ukázalo se při lepení podlahových lišt), totéž i vchodový futra (když jsme pořizovali nový dveře, tak nejen že se musely převařit panty, ale i zbrousit část těch dveří, no zážitek ]-() - ale to sem asi už nepatří :-D :-D.
Odpovědět
My bychom asi udelali jinak toto: Nemeli jsme tak draze zarizovat nasi garsonku, kdyz jsme ji stejne casem chteli prodat. Budouciho kupce nezajima, ze tam jsou obklady za XX Kč a ze ta linka stala silenych XX Kč. :-(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Nekupujte vysoký barák, raději do šířky (bungalov ideálně). :-D Zase budu mít pevné pozadí (spím až ve třetím patře). Není třeba bidet. V jedné máme jen bidetovou spršku na umyvadle a je to mnohem praktičtější na používání i na místo, že už bych samostatný bidet nikdy nechtěla. Opravdu dobře promyslete zásuvky, některé teď nepotřebuji a některé mi chybí (naštěstí ne moc). :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Po roce muzu pripsat, ze bych rozhodne doporucovala, si promyslet uz predem, v jakem stylu chci bydlet. Treba delsi dobu prolejzat katalogy, koukat na internetu a v obchodech a premyslet. Pokud je nejaka vec, co chci zachovat/musim ji mit/nejde resit jinak, odpichnu se od ni. Hodne jsem driv zarizovala stylem "tohle se mi libi, tohle taky, tak to koupim oboje a zbytek se nejak udela". Neudela. Chce to pocitat uz predem, co mam a co nemam, udelat si treba planek, do detailu promyslet jak to ma vypadat, aby se pak nestalo, ze poridim nejaky drahy kousek a pak zjistim, ze jiny by udelal jeste lepsi sluzbu a nemusela jsem ho treba ani kupovat. Nejdulezitejsi vec je asi vyber podlahy, od toho se odrazi vsechno. Pokud kombinovat dreva, tak pouze max. dva odstiny a k tomu ruzne barvy. Barvy dreva dokazi zabit interier jeste vic, nez prehrsel barev na zdech, nabytku a vsemoznych doplnku.
Odpovědět
Profilova fotka
ja uz bych asi nekoupila rozkladaci pohovku "kdyby nahodou chtel nekdo u nas prespat" ..spalo se na ni za tech 5? let asi 2x a my to meli jako hlavni kriterium vyberu.. sice nebyla draha nebo tak, ale zbytecne jsme se tim omezovali
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Tak ja bych se tedy obrnila vetsi trpelivosti.... trvala bych na odstraneni i tech nejmensich chybicek, protoze mne ted proste bijou do oci :( Rozhodne je potreba pocitat s tim ze se vsechny akce casove natahnou... a pak pod tlakem blizicich se Vanoc/narozenin/dovolene clovek ustoupi. Taky bacha na vestaveny skrine - vybrali sme woodface - prisli instalovat skrine rozcapili se pres celou chodbu a byli u nas od rana do vecera - nemohli sme na zachod do kuchyne nikam.... praci predavali pozde vecer - byla tma, skrine neumyli od jmneho prachu.... a nechali si podepsat papirek, ze predavaji skrine umyte bez zavad..... druhy den kdyz sem je myla sem pak brecela - skrabance na policich, odstipla dyha, poskrabali nam strop i podlahu..... reklamaci samozrejme semnou neresili, kdyz sem ji podepsala papirek :( Taky bych se uz nenechala premluvit delnikama na zmenu materialu a podobne - oni jen chteji to s cim jsou zvykli pracovat, nerespektuji nove technologie - rovnou je zavrhnou....
Odpovědět
Profilova fotka
v ramci moznosti bych chtela vest. lednici - ale v tomhle prostoru to nejde. A asi bych vymenila dlazbu na chodbe bud za drevo nebo za jinou dlazbu.
Odpovědět
Ve starém bytě jsme měli digestoř s vnitřní cirkulací ( odtah do komína nebyl možný), naprosto vyhozené peníze , nic to neodsaje. A jinak vzhledem k tomu,že už jsme zařizovali dva byty,tak co se týče řemeslníků, je potřeba stát jim neustále za zadkem,jedno,jestli pokládají dlažbu nebo dávaíj dohromady kuchyn,ušetří to spoustu času,dohadů a mnohdy i peněz...
Odpovědět
Profilova fotka
Už bych si nedala vestavnou lednici,vnitřní prostor v ní byl o hodně menší, než volně stojící.Takže tak i za cenu méně uspokojivého pohledu pak na kuchyň jen volně stojící. Dále též digestoř s vnitřní cirkulací. Pak bych příště jednoznačně oželela podomítkovou baterii, žádný hit to teda není- pro mě vyhozené peníze. Nekoupila bych si už dražší spotřebiče typu AEG,teď jsem na nové kuchyni zjistila, že spotřebiče hodně levné značky udělají tu samou službu za poloviční pořizovací ceny.To samé s kuchyní, už bych si nedala zbytečně drahou značku. Do žádné dlažby bych už nedala spárovku karamelového odstínu,po pár měsících byla nevyčistitelná a vypadalo to pak hrozně. Pokud by to bylo v interiéru jen trochu možné, tak bych si už nedala matná dvířka na kuchyňskou linku,lesklá jsou oproti nim takřka bezúdržbová. Nepořídila bych si lepší stupeň ovladačů na podlahové topení,je to tak složité a tolik možností to nabízí i v programování, že jsme to ani po dvou měsících nezvládli vstřebat.Takže příště už jen jednoduchý ovladač, kde si jen nařídím teplotu,na kterou chci topit.Nic víc, nic méně. Naopak jsem moc spokojená s indukcí, klidně bych se obešla bez myčky, ale bez indukce už ne. Osvědčila se mi hodně světlá spárovačka do dlažby, smetanová,jednou za rok jsem ji vydrbala CIFEM a zase byla rok jak nová. Pak spíž vedle kuch. linky, z té jsem nadšená. A co se týká rekonstrukce, tak nejlépe na ni dopadly věci, které jsme si s manželem dělali sami. ;-)
Odpovědět
Musím říct, že jsem na nic nepřišla, co bych udělala jinak. Strávila jsem nad vším při stavbě tolik času, že mi to občas bylo vytýkáno, ale dneska oba děkujeme, že jsem to tak dělala. Zásuvek jsme všude dali raději víc než méně, ono to není o moc dražší a pak se to hodí. Jinak souhlasím s Ene, člověk musí koukat na interiér jako celek a neřešit, jestli se mu líbí jednotlivé věci a pak je tam nasázet vedle sebe a zjistit, že se to k sobě nehodí.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě bych při další rekonstrukci pokojů,nezapomněla na lišty(olemování)kolem kachlí,při vytírání podlah se to rychle zamastí.....a navíc to nevypadá vůbec pěkně
Odpovědět
Profilova fotka
No přístě bych asi zvažovala tmavou podlahu. Strašně douho jsme sháněli tmavé lino a moc se nám líbí, ale je na tom vše vidět, více než na světlé. Zametám prakticky pořád. A kdybychom měli více financí a času, tak bych asi oslovila designera. Sice jsme si mysleli, že máme vkus a budesuper jsem to namysleli, tak nám to ve finále pořád nepřipadá ono....
Odpovědět
Profilova fotka
No přístě bych asi zvažovala tmavou podlahu. Strašně douho jsme sháněli tmavé lino a moc se nám líbí, ale je na tom vše vidět, více než na světlé. Zametám prakticky pořád. A kdybychom měli více financí a času, tak bych asi oslovila designera. Sice jsme si mysleli, že máme vkus a super jsme to namysleli, tak nám to ve finále pořád nepřipadá ono....
Odpovědět
Profilova fotka
Máme za sebou rekonstrukci bytu 3+1: - manžel říká, že by použil lepší izolaci pod plovoucí podlahu, takto slyšíme sousedy zespoda, my jsme úplně nahoře ;-) - máme všude plovoučku, takže zpětně: dali bychom ke kuch.lince a na chodbu dlažbu s podlah.topením a do koupelny taky podlahové topení..... (ale to spíš až do domku, v bytě asi zbytečné, když tu nechcem žít navěky) ;-) - já bych zrušila šatnu na chodbě, zbourala ji a místo toho dala skříň na míru, bylo by tam více místa... (ale není to tak prekérní) - dala bych asi jinou barvu podlahy, stále se mi naše velmi světlá moc líbí, ale je to hrozně nepraktické! Jde vidět všechno! Smetí, vlasy, drobky, vše! :-S - zrušili jsme dvoje dveře (mezi kuchyní a obývákem a kuchyní a chodbou) - asi bych nechala dveře z kuchyně na chodbu, ted v zime se nedá kuchyn dost vytopit, teplo pořád utíká na chodbu, kde je nejchladněji A jinak souhlas s ene - nedělat kompromisy, pokud chcete užívat byt/dům dlouho. jinak budete litovat brzy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
máme za sebou 2 rekonstrukce . Nejprve 1+1+ L a teď 3+1 +B . A co bychom udělali jinak :-D nekupovali bychom byt, ale postavili si domek :-D :-D :-D . Ať to tady máme udělané podle našich představ stále to není ono , chybí nám zahrádka... dům je hold dům ;-) Jinak podlaha v kuchyni je úplně supr vůbec na ní není nic vidět ani na parketách, ale u hodně tmavé podlahy (souhlasím s verja) tak je to k zlosti tmavou podlahu si dám pouze do ložnice, tam člověk chodí jen spát a uklízí 1x týdně a tmavá podlaha v kombinaci s bílou umělou kožešinkou před postelí je úžasná. A také rada pro ty co zvažují jestli vanu nebo sprcháč, ve vaně se osprchujete, ale ve sprcháči se nevykoupete ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Nedělala bych si vůbec hlavu s nerovností podlah a i když to profesionálové nedoporučují, položila bych všude i na křivé podlahy plovoučku. Na příšerně ošlivou a křivou zem v kuchyni jsme skusmo dali plovoučku z výprodeje a je tam skoro 10 let a pořád vypadá dobře (na vykopáni a znovu vybetonování podlahy nebyly peníze).
Odpovědět
Jo a místo sprchové zástěny do vany bych zvažovala nějaký pěkný závěs. Přes zástěnu se přeci jen nacáká a musí se pořád leštit. Moc se mi líbí jak to mívají řešeno američani. Mívají dva závěsy na sobě, jeden ozdobný látkový z pohledové strany a obyčejný igelitový zevnitř vany.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych nemenilal nic. Jsem spokojena jak to mame. Jen bych poridila vetsi vanu :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
my se na rekonstrukci teprve chystáme...ale mám ještě celkem živou zkušenost, když rodiče dělali dům. -Určitě je nutné všechno hlídat a řemeslníkům stát za zadkem a mít detailní podklady a plány s přesnými rozměry, nejlépe jako součást smlouvy. Nejen u stavebních prací, ale i u obkladačů a podlahářů atd. (ne, že by to zaručilo, že to udělají podle toho, ale v případě, že to nedodrží, tak alespoň máte co reklamovat...). -Zásuvek raději o trochu víc než si myslíte, že bude třeba. A jejich polohu si dopředu pořádně rozmyslet. -Opravdu se osvědčila spížní skříň s plnovýsuvem (díky přehlednosti se do ní vejde skutečně neuvěřitelné množství věcí). -Místo normálních dveří si naši nechali všude dát dveře s nějakou odolnější povrchovou folií (nevim přesně název, jsou od Sapelli) a skutečně tam ta větší odolnost je poznat, i po několika letech jsou dveře jako nové (i dveře do "technické místosti", které musí přežít dost nešetrné zacházení). - fajn je místo klasického klíče od koupelny/wc mít ve dveřích takový ten zámek se už zabudovaným "zamykacím čudlíkem" (nevim jak se tomu odborně říká - bývá to třeba na záchodech v některých obchoďácích), protože ten se prostě z těch dveří neztratí, navíc je z vnější strany toho čudlíku drážka, aby v případě potřeby šli dveře otevřít i z venku. -A super je záchod s bidetovým prkýnkem (ten fakt miluju :-) i když kvůli němu musím chodit na záchod do patra). -Naopak jako vyhozené peníze a zbytečně zabrané místo bych viděla normální bidet (to už je lepší bidetová sprška u záchodového umyvadla...mamka bidet hrozně chtěla a teď jediný, kdo ho využívá, je náš kocour, který si z něj dělá pelech). -Taky bych se mnohem víc zamyslela nad tvarem termobaterie do sprchy...ta u našich je takový hladký válec, takže když člověk zastaví vodu, namydlí se a pak ji chce těma namydlenýma rukama zase otočit, tak to prostě nejde, klouže to. (ale jinak rozhodně termobaterie ano)
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych nejradeji podkrovni byt s terasou ... ale zase tech schodu do toho podkrovi :D http://www.mdmh.cz/2014/svedsky-dvoup...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?