Rekonstrukce před koupí bytu

Profilova fotka
Ahoj, máte někdo prosím zkušenost s rekonstrukcí bytu ještě před jeho koupí? Bydlíme v mestskem panelakovem byte po rodicich, na pristi rok je planovana jeho privatizace, mame uz i odhad ceny za byt od mestskeho uradu. My se do rekonstrukce chceme pustit uz tento rok, představa, ze v byte ve stavu v jakem je nyní (vypada bohužel stejne jako před 30 lety, protože se s nim vůbec nic nedělalo), budu zit ještě minimalne rok, me desi. Budu rada za jakykoli názor nebo ještě lepe zkušenost :-) Dekuju, Eva
Odpovědět
@vcelkaja jsem opatrná, takže já bych to určitě neudělala předem...nový nábytek by nepomohl?
Odpovědět
Určitě počkejte az potom co byt koupíte.Jelikož město vždy nechá udělat odhad a ten by vám vyšel vyšší takže pro vás nevýhoda.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych doporučila se tomu vyhnout. Důvod? Odstrašující případ Prahy 2, dávali to teď někdy v černých ovcích nebo tak někde, teď už přesně nevím. Slibují privatizaci už více než 5 let, Lidi si předjednali hypotéky, prodali své chaty a jiné věci, aby byli včas připraveni apod. a teď to zatrhl jeden zastupitel, který vlastní realitku. Důvodem je prý, že původní cenové odhady jsou "staré" - jsou z prosince 2016... Takže tak a rozhodně doporučuji nerekonstruovat za svý peníze cizí majetek!
Odpovědět
Taky bych počkala. Vydrželi jste to 30 let, ten rok už vydržíte. Po privatizaci bude jistě družstvo plánovat velkou revitalizaci domu, do které často spadá i výměna oken, rozvodů nebo stupaček. Takže pokud chcete rekonstruovat, tak bych se vrhla max. na podlahové krytiny (např. přebrousila parkety) nebo výměnu kuch, linky. Protože jestli předěláte koupelnu a záchod, může se stát (ale nemusí), že vám je poškodí při následné hromadné výměně stupaček.
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuju moc za názory, ty cerny ovce si dohledam, to je teda mazec. Radsi asi počkáme, byla by to draha sranda :-D diky moc
Odpovědět
Je běžnou praxí v naší městské části, že pokud člověk zhodnotí byt, který má v nájmu od města a dojde k privatizaci, tak je cena prodeje vyšší právě o to, jak to nájemník zhodnotil. Takže např. rekonstrukce bytového jádra se fakt vyplatí.
Odpovědět
ja by som počkal - choď nocovať trošku von a uvidíš situláciu triezvejšie
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?