Rekonstrukce starého WC - nosné zdi/nápady?

Toaleta v našem novém bytě je opravdu malá místnůstka, kam se vešel jen malý radiátor. Chtěli bychom místnost co nejvíce zvětšit, místo stojacího WC dát zápustné a přidat umyvadýlko a uložné poličky. Jelikož jsou ze tří stran silné nosné zdi, myslíme si, že by snad šly zúžit. Jsme nejvyšší byt a nad námi už je jen půdní nástavba. Modrým kolečkem je značeno současné WC, červený obdélník značí současný radiátor, tmavou modrou jsou stupačky a za WC je okno. 1. Myslíte, že zdi půjdou alespoň z jedné strany zúžit? Kolik to může stát? 2. Kolik prostoru uvolní závěsné WC se zapuštěnou nádržkou? 3. Věděl by někdo přesný postup a čas, který by zabralo vyřizování před rekonstrukcí? 4. Máte nějaké nápady, jak prostor zrekonstruovat/využít na maximum? Moc díky!
Odpovědět
@ivisci Za prvé, pokud jsou zdi nosné, jako že asi jo, je nutné posouzení statika.
Odpovědět
@travas samozřejmě, a za další?
Odpovědět
@ivisci Souhlasy ostatnich vlastniku bytu v dome, povoleni uradu.
Odpovědět
@puhelin ano, to víme.........
Odpovědět
Top...
Odpovědět
Bez statika se stejne neposunete. Rekne vam, jake jsou vase moznosti odbourani a z toho se bude odvijet prostor, ktery potom vznikne, pozadovane doklady pro legalizovani, cena atd. Takhle z nacrtu nikdo nic nevi.
Odpovědět
@puhelin a přesně to je jeden z dotazů... jak postupovat. Protože všechny weby firem se chlubí projektováním mostů a stavbou developerů a já bych ráda někoho, kdo mi za přijatelnou cenu (na tu jsem se též ptala) něco řekne ke kopání záchoda. Celkově dotazy zůstaly vyignorovaný a já se prostě zeptám na jiném webu. Dobrou noc.
Odpovědět
@ivisci Za další a jak posupovat? Jak bylo řečeno příslušný SÚ, a statik určitě to není na hledání pomoci na forech. Postup byl popsán výše.
Odpovědět
@travas Já bych se spíš ptala jinak: Stojí to zvětšení třeba o 30 cm za ty problémy a vyhozené peníze? Z fotky fakt není poznat, jak to máte veliké, ale já bych se na nějaké bourání nosných zdí vyprdla. Co tam stejně dáš na záchod? Pokud bych nutně potřebovala místo na uložení věcí, tak mě přijde mnohem lepší využít třeba chodbu a nechat tam udělat závěsné skříně od stropu. Někde jsem viděla obrázek a vypadalo to moc pěkně a určitě tam budeš mít víc místa než na záchodě. Jinak geberit u nás máme s přizdívkou cca 12 cm. Ale než bych něco vymýšlela, tak bych se podívala jak vám vedou odpady - jestli tam opravdu jde dát. Pokud chceš umyvadlo na záchodě, tak dělají opravdu malilinkaté do rohu, nebo existuje i umyvadlo přímo nad nádržku od záchodu a vypadá celkem moderně a pěkně. Pak ještě dělají záchody menší, než standart - myslím o cca 5cm. Zvětšovat tu místnost mě přijde jako ekonomický nesmysl.... Mnohem lepší je ty prachy vložit do kvalitního vybavení na míru, se kterým se tam vejdeš.
Odpovědět
@ivisci Zkuste FB "Stavíme svépomocí - rady, tipy a triky", tam takovy dotaz urcite nezapadne
Odpovědět
@kekita je, sorry, to nemelo byt tobe, ale @ivisci :-)
Odpovědět
@puhelin děkuji, přidám se na skupinu
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?