Umístění sprchové baterie v obdélníkovém sprchovém koutu

Profilova fotka
Chtela bych se zeptat na vase zkusenosti s umistenim baterie v obdelnikovem sprchovem koutu. Budeme mit sprchu v rozmeru 120 x 90 a nemuzeme se s manzelem dohodnout, na kterou stranu umistit sprchovou baterii. Co je praktictejsi, lepsi...dat ji na delsi stranu (120 cm) nebo na tu kratsi (90cm)? Jen doplnim, ze sprchovy kout bude konstruovan v kombinaci - pevna stena 120 cm a "litaci" dvere 90 cm. Takze... je lepsi usadit baterii na kratsi stranu koutu naproti litackam nebo na delsi stranu proti pevne stene? Dekuju predem za nazory.
Odpovědět
za mě určitě na kratší stěnu 8-)
Odpovědět
Souhlasím s @plaintruth Dát baterii na kratší stranu. Protože když dáte baterii na stěnu, která má 120, tak se z 90 stane 80. Nevím jak to je, počítám že má baterie od zdi 10cm. Doufám, že jsem to napsal srozumitelně :-D
Odpovědět
Máme stejný rozměr a situaci. My to máme pravě na té širší stěně, takže voda nejde proti dveřím ale proti stěně naproti. Původně jsme to chtěli na kratší stranu ale praxe ukázala, že jsme si nechali poradit dobře a změnili jsme to k lepšímu. A nedejte to přímo na půl ale klidně mírně jakoby dál od dveří, tak aby se mezi baterii a pevnou stěnu ještě vešly na zeď nějeké košíčky na šampón nebo tak.
Odpovědět
@koselak To je dobrý nápad :-) Nebo bych tu sprchu dal na delší stranu ale blíže ke dveřím ať to stříká do sprchy, ne na dveře :-)
Odpovědět
@josephporta No my máme jednu pevnou sprchu od zhora dolů, která stříká rovně od stěny trošku před sebe a tam by byl problém, a ruční sprše na hadici to je vcelku jedno kam ji natočím :-)
Odpovědět
@verucka Fotky máte v IP
Odpovědět
Profilova fotka
Moc dekuju za nazory, rady. Byla jsem spis naklonena variante na delsi stranu, ale nakonec jsme se s manzelem dohodli na kratsi stene. Je to pro nas prirozenejsi, nebudeme muset takto "obchazet" baterii ve sprse a tocit se. Clovek ode dveri prijde primo k baterii a muze s ni hned manipulovat.
Odpovědět
Profilova fotka
no já nevím no, ale mě by přišla škoda pak mít 120 do délky... my máme také 120x90 a máme ho na delší straně, stojím k ní čelem nebo zády většinou a já tedy potřebuji víc prostoru do šířky než do dýlky... takže můžu máchat rukama kolem sebe a nebát se že se někde švihnu... kdyby mi stačilo do šířky 90 tak si pořídim sprcháč 90*90. Nehledě na to že když se sprchujeme dva tak stojíme vedle sebe , když by to bylo na kratší tak se tam musíme neustále střídat a otáčet...
Odpovědět
@kristyn.g Já to říkal hned :-) navíc je ta baterie blíž ode dveří, takže je víc po ruce a necáká se tolik na dveře.
Odpovědět
@koselak @verucka my to máme na té delší straně a na půlce abychom zase dosáhli do niky na sprch.gely a šampony, po téměř roční zkušenosti bych to mísrně posunula od vchodu k druhé straně ale tak o 10 čísel víc ne
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Dekuju vsem za prispevek. Nakonec to za nas vyresila technicka stranka veci (i pres nase rozhodnuti) .... vodu bylo jednodusi privest na delsi stranu sprchy. Verim, ze nam tato moznost bude slouzit dobre, jak pisete. Dali jsme i na radu @alisek ohledne posunuti o 10 cm od stredu ;-) Je to opravdu prakticke. Diky moc P.S. @alisek : Krasny sprchovy kout s nikou!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?