V jakých případech rekonstrukce bytu je nutná ohláška?

Profilova fotka
Ahojky, chtěla bych vedět, v jakých případech rekonstrukce bytu je nutná i ohláška na stavebním úřadě. Poradíte někdo? :-N
Odpovědět
to by mě taky zajímalo... někdo říká, že pří výměně oken - když (jako my) budete vyměňovat okna za balkon.dveře apod., pak prý když zbouráš nějakou příčku...ale to nevím jistě.. měli by ti poradit na stavebním úřadě, mě teda moc neporadili, snad dopadneš líp..
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud děláš zásahy do nosných konstrukcí tak bys měla mít stav. povolení vč. vyjádření statikla. POkud bouráš nenosné stěny tak bys povolení neměla potřebovat, ale jde o to jaké máte sousedy a jak budou otravovat a šťourat. Co se týče oken by jsi spíše měla sjednotit s ostatníma abyste neměli každý jiná okna.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj my jsme bourali nenosné kontrukce a museli jsme mít ohlášku na úřadě a taky vyjádření statika . které nás stálo 2000,- takže doporučuji udělat. JO a jestli je to družstevní byt tak musí být i smlouva s družstvem:-) takže hodně štěstí při obíhání úřadů .
Odpovědět
Profilova fotka
budeme měnit okna dřevěná za plastová, tak jsem volala na stavební úřad a dožadovala jsem se zda je nutná ohláška, paní mi udělala rodost, že hlásit nemusíme v případě, kdy okna zůstávají stejně velká, stejně barevná a stejné provedení.
Odpovědět
Ahojky, zde se o tom něco píše: http://bydleni.lidovky.cz/jak-postupo... a taky tady: http://bydleni.lidovky.cz/jak-postupo... ;-)
Odpovědět
Oprava: Druhý odkaz je zde :-N http://bydleni.idnes.cz/rodinne_domy.... :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Ahojte, poradite niekto ako je to v ohlaskou v SR? Je pravda, ze treba pockat na vyjadrenie stavebneho uradu 30 dni? Ak sa nevyjadria, mozem zacat? Ma niekto skusenosti s tym, ze sused nesuhlasi, lebo "sa mu to nepaci"?
Odpovědět
Profilova fotka
@yennn my prerábame byt, už pomaly končíme a kedže sme chceli mať všetko "naporiadok" vybavovali sme všetky papiere aj u správcu aj na stavebnom úrade, a do dnešného dňa sme od noch neodražili písomné vyjadrenie....ohlasovali sme im to ešte niekedy v auguste.....keby susedia pindali tak ich pošlem na ten stavebný úrad nech si tam idú.tento poondiaty slovenský birokratický system to je hrôza.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzub aha.. no super :-| Dik za odpoved :-)
Odpovědět
Ja som ohlasoval, ale suseda mi robí na stavebnom úrade, tak ako zbadala moje meno, na druhý deň som mal papier doma. Ohlasovať ohlasujte, ale nepodceňte dátum. Ak máte v pláne rekonštruovať mesiac, dajte tam radšej 2. My sme mysleli, že za mesiac všetko zmákneme a tak sme to aj ohlásili. Oznámenie sa posiela zúčastneným stranám - Vám ako stavebníkom, dotknutým susedom (nad, pod, vedľa) a správcovi. Nám na prerábku jadra bolo treba statický posudok, kde statik len za 120€ skonštatoval, že nebudem búrať žiadnu nosnú priečku, len umakartové jadro, a že pár Ytongov nezaťaží nadmerne barák. Treba zvážiť rozsah úprav, nie všetko sa ohlasuje. Napr. my sme vypilovali zárubne a prišla pindať správkyňa, čo za hluk - toto ste neohlásili... Takže - výmenu interiérových alebo vchodových dverí netreba ohlasovať, ani okien. Ohlasovať treba len jadro, prípadné pílenie otvoru do nosnej priečky a tuším aj kompletnú rekonštrukciu elektroinštalácií. My okrem jadra vlastne riešime všetko (elektro len čiastočne), a tak sme nestihli termín v ohlásení. Vŕtal som dva dni po lehote a už sused volal na stavebný úrad, a čo suseda vravela, aké klamstvá... až mi zle prišlo. Poradila mi, že mám spísať žiadosť o predĺženie lehoty. Tak som dal, a zatiaľ neviem, či sa SÚ vyjadrí, alebo... A ešte mi príde kontrola, lebo milý sused okrem iného nahlásil aj sústavné pílenie a vŕtanie týždeň vkuse a bojí sa, či nevypilujeme nosnú priečku...
Odpovědět
Profilova fotka
@adrive tak to ti prajem pevné nervy so susedmi ;-) my už máme našťastie všetko pobúrané, povŕtané, tiež som sa toho obávala kedže ľudskej hlúposti nikdy nie je dosť :-x
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Jak probiha ohlasovani druzstevniho bytu? Poradi mi nekdo co k tomu vse potrebujeme? Dokumentum, ktere jsou na netu tak tomu vubec nerozumim :-(
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@zofinka1 Kde se takovej statik sežene? Je přidělen úřadem? :) Děkuji za info
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@kofik.h U družstevního bytu bych se obrátila nejdřív přímo na družstvo. Záleží co budete dělat. Je možné, že budou vědět i co dál, podle sousedů, co už to vyřizovali. Držím palce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Stavebné úpravy a udržiavacie práce, ktorými sa podstatne nezmení vzhľad stavby, nezasahujú sa do nosných konštrukcií stavby, nemení sa spôsob užívania stavby a neohrozujú sa záujmy spoločnosti sa môžu vykonávať iba na základe ohlásenia stavebnému úradu. priklad kedy treba robit ohlasenie_zmena umakartoveho jadra na murovane, zmena dispozicie kupelne = zlucenie wc s kupelnou,...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?