Vinyl click a podlahové vytápění

Dobrý den, máte někdo vinylovou podlahu click a podlahové vytápění? Pán nám to v Gerfloru nedoporučoval, ale na netu jsme se dočetla i to, že by to mělo jít. Nám se líbí právě provedení click a přiznané spáry, lepený vůbec. Moc děkuji!
Odpovědět
máme click a přesto lepený. Právě podlaháři byli silně proti to nelepit, právě kvůli topení. Takže nalepili, moc dobře, a jsem za to moc rád. Nikde nic nevrže, nehýbe se. Druhá věc je, že u samotného vinylu je opravdu obrovský rozdíl, nad podlahovým vytápěním, oproti místnostem, kde máme dlažbu. Dlažba je pocitově studená, vinyl nestudí. Ale prostup tepla je opravdu diametrálně odlišný. To je další důvod pro lepení. Jiný podlahář (od konkurence) nám to shazoval, že je to nesmysl lepit click, že tak ztratíme výhody "plovoučky". Ale nevnímáme nějaký snížený komfort v nášlapu apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@pj_bydlime Myslím, že se nedoporučují click s korkovým podkladem, ale jinak nevidím důvod, proč by to nešlo.
Odpovědět
@pj_bydlime zkontrolujte si vhodnost v technickém listě vámi vybrané podlahy.
Odpovědět
@pj_bydlime Vinyl jsem poptával. Podlahář mi doporučoval a ukazoval speciální podložku s minimálním tepelným odporem. Vypadalo to jako mírně lepivá guma. Co jsem hledal, tak asi toto: https://www.dobrepodlahy.cz/podlozky-...
Odpovědět
@zubr487 taky to máme. Náběh podlahy je proti dlažbě o poznání pomalejší, máme v jedné místnosti oboje, takže můžu posoudit, ale po nějaké době topí úplně normálně. Podstatná je dobrá pokládka a pečlivé vyrovnání povrchu, jak někde vzniknou bubliby a není tam plný kontakt, tak to dělá psí kusy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?