Vstup do ložnice z obývacího pokoje?

Chci ce zeptat, jaký máte názor na vstup do některé z ložnic z obývacího pokoje? Máme totiž jednu ložnici, která s ním sousedí, a buď se dá nechat v původní velikosti a chodí se přes obejvák, nebo uříznout metry, pak by to šlo i z chodby. Piště prosím svoje názory :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám ve svém bytě vstup do ložnice taky z obýváku a nějak v tom nevidím problém. Tedy dle projektantů je ten pokoj původně zamýšlen jako dětský pokoj, ale je malý, takže si ho většina rodin v bytech stejného typu nechává jako ložnici a z větší ložnice jsou dětské pokojíky. Dveře mám plné a masivní, takže mě ani neruší světlo nebo televize z obýváku.
Odpovědět
Ahoj, také máme v novém bungalovu vstup do ložnice z obýváku a to kvůli úspoře prostoru zbytečnou chodbou. Zatím ještě nebydlíme ale dle našeho názoru nám to nebude v něčem vadit.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě škoda prostoru, závisí na životním stylu. Není moc šikovné, když v ložnici někdo spí a současně se někdo jiný dívá dlouho na televizi nebo si povídá s návštěvou, popř. při práci na směny.
Odpovědět
Taky jsme to tak měli ve starém bytě. Nijak mi to nevadilo a to i když do ložnice byly posuvné prosklené dveře. Bude to mít jen jednu nevýhodu, že když přijde návštěva a jeden z partnerů buď půjde dřív spát a nebo bude nemocný, tak ve chvíli, kdy potřebuje například do koupelny, bude mít diváky. Ale jak často se takové situace stávají.
Odpovědět
Profilova fotka
Budu mít v bytě také vstup do ložnice z obýváku. Jsem sama a tudíž mi to nevadí.
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme v bytě ložnici vedle obýváku a v novém domě to budeme mít také. Obojí ale s vchodem z předsíně. U nás byly návštěvy téměř na denním pořádku a jeden z domácích chodil vždy spát dřív. A právě kvůli tomu courání do koupelny a WC v pyžamu si nedovedu představit, že to budu dělat přes obývák ;-) Pokud ale nejste společenští, proč ne. Jen tedy v ložnici úplně ticho nebylo, hluk z TV a návštěv byl slyšet vždycky.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme vchod do ložnice z obýváku, přemýšleli jsme i o změně dispozice (prohození s dětským pokojem), ale nakonec jsme to nechali být a dětský pokoj je více izolovaný, přece jen potřebují ke spánku větší klid. Je fakt, že když máme návštěvu, tak spát nechodíme, obvykle jsme to my, kdo všude vydrží vzhůru nejdéle :-D
Odpovědět
máme 1 ložnici u obýváku a nevidim v tom jedinný problém ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
ahoj, my máme část rodiny z daleka a hodně kamarádů, co občas přespí atd... takže za mě průchozí obývák ne. Využíváme ho oprqavd jako příležitostné spaní pro návštěvy a mají 100% soukromí. Záleží na tom, jak žijete, k čemu jej využíváte, máte děti? Jednou vám domů budou vodit kamarády, partnery ... volila bych neprůchozí pokoj.
Odpovědět
Profilova fotka
obe moznosti lze navrhnout, ale zalezi prave na pouzivani obytne mistnosti... ta v pripade, ze je pruchozi, ztraci hodnotu, protoze ubyva soukromi i mista... u bydleni rodiny je nutne si predstavit situaci treba za 10 let, kdy pubertalni deti opravdu nebudou chtit chodit pres obyvak. Myslim ze je take dobre mit v blizkosti loznice wc, koupelnu...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?