Výměna malého okna do světlíku

Dobrý den, nemá tu, prosím, někdo zkušenost s výměnou malého okna z koupelny do světlíku? Jde o rozměry 55x26cm, dvě firmy které jsem oslovila s poptávkou na výměnu klasických oken za plastové mi řekly, že tak malé okno lze vyměnit pouze za neotevíratelné (nechápu k čemu by mi jako bylo, to jej mohu rovnou zazdít). Potřebuji tu koupelnu do světlíku vyvětrat, světlík má perfektní tah, mám radost že tam je :-( Ideální, kdyby šlo otevřít na ventilačku. Udělá to někdo v plastu?
Odpovědět
@lucipomi Obávám se, že to udělat nepůjde. Pouze jako fix, tak malé okno nejde prostě okovat ( laicky řečeno se tam nevejdou ty hejblátka, co zajišťují výklop okna :-) ) Těch 26 cm je výška nebo šířka?
Odpovědět
@lopp Nee, to jsem nechtěla slyšet :-( Těch 26 je šířka, je to malé okýnko na výšku. Neřešil už někdo podobný problém? Bylo by řešením zvětšit otvor okna do světlíku? Je to technicky proveditelné, když jde o obvodové (cihelné) zdivo?
Odpovědět
Ještě dodatek - jedná se o Prahu.
Odpovědět
@lucipomi Tak to opravdu nepůjde. 26 cm šířky je prostě moc málo na rám a křídlo okna otevíravého byť jen na sklopku. Nemluvě o tom, že jestli je díra 26 cm, tak kdyby jste tam dala plastové okno , tak ikdyž vezmu nejobyčejnější rám a křídlo s malou pohledovou šířkou, tak je to tak 18-20 cm rámu včetně křídla a na sklo by vám zbylo řekněme 4-5 cm, takže taková škvírka, nejsem si jist, jestli by to tohle vůbec sklárna vyrobila. Co se bourání obvodového zdiva týká, s tím vám neporadím, teoreticky by to asi šlo, ale to už bude předpokládám na nějaké schválení úředníka a svj, pokud to vůbec půjde.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucipomi my máme okna do světlíku. A řešit to budeme tak, že ty okna zrenovujeme. Nebudeme je měnit za plastový, protože jak už tady padlo nešlo by to... takže jedině renovace :)
Odpovědět
@lopp No mě vlastně vůbec nejde o sklo, pro mě za mě, ať to jsou klidně celoplastová dvířka, jen ať je zachována funkce přirozeného větrání koupelny... Díky za vysvětlení. Pořád kroutím hlavou, jak je možné, že před 50-ti lety to šlo bez problémů a dnes nic nejde :-)
Odpovědět
@broccolka No nakonec to tak asi taky dopadne, ale v nové moderní koupelně mít staré okno, to mi prostě kazí radost :-( To opravdu neexistuje nikdo, kdo je schopen vyrobit tak malé okýnko na míru? Z jakéhokoliv materiálu, eurookno, cokoliv?
Odpovědět
Profilova fotka
@lucipomi a proc vubec jit do plastovych. Ja se jich branim uby nehty :) a dreveny okna bych za plastovy nemenila. A nebo nam jeste jeden zednik nabidnul ze ho z pulky zazdi a udela nam tam vetrak ale to jsem zavrhla okynko si nechame;) ale kdyz bude zrenovovany bude taky vypadat pekne
Odpovědět
Profilova fotka
@lucipomi treba ti na konec kazit dojem vubec nebude :) a bude tam pasovat jako p*del na hrnec :)
Odpovědět
@broccolka No tak tou renovací si teda nejsem jistá a tomu že by tohleto okno jakkoliv zrenovované pasovalo do mojí nové vysněné koupelny už vůbec!
Odpovědět
Profilova fotka
@lucipomi Natřela bych ho nabílo nebo nahnědo a je to... plastové takovéhle asi opravdu néé
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Profilova fotka
@lucipomi www.bagno.sk majú v ponuku malé vetracie okienka https://www.bagno.sk/vetracie-okienka/ https://cdn.myshoptet.com/usr/www.bag...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lucipomi @lucipomi @lucipomi
Odpovědět
Profilova fotka
www.bagno.sk https://cdn.myshoptet.com/usr/www.bag...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?