WC jak velké místo na nohy?

Profilova fotka
Dobrý den, řeším rekonstrukci WC. Mám vybrané WC kombi, ale instalatér tvrdí, že kvůli odpadu, by se muselo WC předsadit od zdi cca 13cm, za WC by se to muselo dozdít a na nohy (resp. vzdálenost od konce mísy ke zdi) zbyde 33cm. Já se ptám: zazdění problém není, ale přece jen, 33 cm myslíte že fakt nestačí? Máte to někdo podobně??? Děkuji za názory.
Odpovědět
sadnut na nejake wc a zmerat :) ako pomocku si zobrat asi meter vysoku latu a dat ju kolmo na zem vo vzialenosti 33 cm od misy
Odpovědět
Jako že před misou zustane 33cm místa? Jak se tam postavíte, obleknete? Je to strašně málo. proč by se wc muselo dávat dál od zdi? Máte fotky místnosti a jak je řešený odpad?
Odpovědět
Profilova fotka
33cm je hrozně málo, tam bych se nevešla ani já, natož vyšší člověk ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@requied místnost je malá 0,99m2, délka je 110 cm, odpad máme nyní ve vzdálenosti cca 33cm od zdi a nejde údajně předělat, protože to koleno, kde by se to dalo napojit jinak je dole u sousedů na jejich záchodě :) WC, které jsem vybrala má údajně odpad max. 20cm. @akoinac výborný nápad, dnes večer vyzkouším s prknem :)
Odpovědět
@kriistl takže odpad je v podlaze ? Proč si prostě nevyberete wc které má správné umístění odpadu? Počítám že tam uz mísa nekdy byla a tak by to neměl být problém
Odpovědět
33 je opravdu velmi málo - zkusila jsem to přeměřit pro sebe - malou osobu (163cm). Při sedu nohy musím mít přikrčené, s koleny v pravém úhlu bych byla špičkama ve zdi. Při oblékání bych se bouchala do hlavy, pokud bych nestála téměř rozkročmo kolem mísy. Takže pro malé piva je to nepohodlné, ale jakž takž zvládnutelné, pro větší vůbec. Navíc je třeba si uvědomit, jak se na záchodě člověk běžně "chová". Sedíte vzpřímeně, nebo se rádi opřete třeba o kolena - co když vám není dobře, jaký posed máte potom? Přeci jen člověk na té toaletě nějaký čas tráví a určité pohodlí je tam potřeba.
Odpovědět
Profilova fotka
@requied: ano, odpad je v podlaze. Nemůžeme mít ani Geberit, to bychom museli poprosit sousedy pod náma, jestli jim můžeme snížit strop :) No, asi nám nezbyde nic jiného, než koupit nějaké hnusné WC kombi s odpadem 30cm od zdi, ach jo..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?