Bytové jádro - Ytong vs.sádrokartón

Zdravíme, potřebujem poradit... otázka je jasná, jedná se o bytové jádro... použít Ytong nebo sádrokrton.... ?? Co radíte...??
Odpovědět
Profilova fotka
@meor Zdravím, my jsme si jádro postavili ze sádrokartonu a kdybych se měla rozhodovat, šla bych do něj znova.Rychlá práce, suchá, a s izolací uvnitř nejde nic slyšet. Dokonce jsme vatou zakryly i trubky od stupaček a máme klid. Za mě sádrokarton. :)
Odpovědět
Taky SDK.
Odpovědět
Zdravim - Jednoznačně pevné materiály.Zeptej se těch,kdo má SDK jestli mohou posunout umyvadlo o 20 cm víš nebo do strany... ;-) ...100% s dispozicí už nehnou bez větších nákladů.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě Ytong. Nedokáži si představit pověšení kuchyňské linky na sdk.
Odpovědět
@lukasoo Kuchyně se na SDK zavěsit dají....Ale musíš rovnou při stavbě SDK připravit pro zavěšení konstrukci třeba z fošny.To samé musíš udělat pro zavěšení umyvadla a všeho.Také zpevnit rozvody vody a odpadů mezi SDK konstrukcí. To vše jde a dělá se to.Ale pokud chceš čímkoliv pak pohnout tak je to obrovský problém a velmi nákladná realizace.U zdi když budeš chtít posunout odpad,tak sundáš pár obkladaček kde potáhneš odpady.U SDK jde vždycky min. o 60 cm mezi stojkou SDK.
Odpovědět
Profilova fotka
@spektrumm jo to mi je jasné že se dá vše ale raději jsem pro cihlu než sdk.
Odpovědět
To seem si přesně myslel, problem při instalaci zarizeni...
Odpovědět
Když de zavěsit kuchyňská skříňka na umakartovou stěnu jádra, tak nevím, proč by měl být problém u SDK příčky. Malinko předsudky, ne :-|
Odpovědět
Nechápu proč haníte tu a tu verzi. Za prvé konstrukci z Ytongu musíte mít schválenou od st. úřadu, aby jste nazatížili strop pod sousedy, ale to asi nebude problém. Je jasné, že do Ytongu se snáze navrtají hmoždinky a přichytí třeba umyvadlo. U SDK se dává mezi kovovou konstrukci pro přichycení SDK třeba hranoly o stejné tloušťce, na které se potom přichytí kovová lišta a na tu se pověsí kuchyňská linka, to samé pro umyvadlo. Vyplňovat mezery mezi stojnami vatou se mi zdá naprosto zbytečné. A hovadina, kdo tu psal, že už nemůžete pohnout s umyvadlem, když to nebude z Ytongu. Asi když si to ustavíte, kolikrát přemisťujete umyvadlo v koupelně, no havadina na 2. A můžete mít pod ním skříňku na nožkách a umyvadlo posouvat jak chcete :-). Takže jestli chcete rychlou a suchou práci tak SDK a Ytong je taky rychlý. Je to prašť jak uhoď. Koupelna z SDK na mém fotoblogu růžová. Přeji hodně štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
Sice příčky ze SDK nezmám, ale v mém bývalém dětském pokoji byl ze SKD strop a šikminy v podkroví a z Ytongů byly příčky k dalším pokojům. A postřehy jsou asi takové - přes 5cm Ytong jde hodně slyšet, co se děje ve vedlejších místnostech. Na druhou stranu je pevnost ytongu větší než SDK, takže můj akční bratr v SDK zvládl udělat několik děr, v ytongu se mu to nepovedlo.
Odpovědět
@lukasoo @milan1965 - Chlapy já jsem stavař a tak vím,o čem mluvím.Linka je osazená i v umakartovém jádru ale to má předem vyztužený zavěšení linky... ;-) ...Tak věř tomu,že pokusit se jí zavěsit o 10 cm níže,protože máš prťavou ženskou určitě nepůjde....To samé je o umyvadle a všem co je těžší.Bez předchozího namontování nějaké nosné konstrukce to nepověsíš.Třeba po dvou letech se ti narodí svišť a umyvadlo mu níž prostě neosadíš.... :-)
Odpovědět
Tak vzádlenost od kuchyňské desky k spodní hraně zavěšené skříňky je 60 cm. To si asi dají nyní podle toho jak je paní vysoká a i o výšce 160 cm tam klasicky žena dosáhne a ještě jsem neviděl, že by někdo snižoval umyvadlo kvůli dítěti. Existují snad stupínky před umyvadlo :-) . Trošku rozum do hrsti.
Odpovědět
Článek se načítá
Asi je to spíš jen předsudek, nevím... Příjde mi totiž, že sádrošema se moc od umakartu nehnu.. :-D :-D :-D Ale jak tu tak pročítám, tak funkčně to je asi na stejno.. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?