Ze dvou bytů jeden velký a jeden malým, jak na to?

Dobry den, mam moznost ke svemu 3+1 prikoupit sousedni 2+1. Rada bych vytvorila 4+1 a 1+1, mensi byt bych chtela pronajimat. Fyzicky se jedna jen o zazdeni 1 dveri a vybudovani novych dveri, ne v nosne stene. Mate nekdo s timto zkusenosti, co se tyka legislativy? Jaka povoleni jsou treba? Lze toto vubec realizovat? Je mozne v budoucnu vytvorit nejen fyzicky, ale i legislativne, dve samostane bytove jednotky, pro pripadny prodej mensiho bytu? Vemi dekuji za odpovedi. N.
Odpovědět
Nejlíp je se zeptat na stavebním úřadě, on se na to každý může dívat jinak. U nás, pokud by to bylo jenom v příčce, by mělo stačit zakreslit i vlastní rukou změnu a ohlásit na stavebním úřadě. Jedná se o změnu užívání, a proto se to musí. Nové bytové jednotky musí splňovat veškeré náležitosti (samostatné hyg. zařízení, topení, apod.).
Odpovědět
Ahoj, také bych volila konzultaci přímo na stavebním úřadu, ale myslím, že by s tím neměl být problém - vy nevytváříte novou bytovou jednotu, vy jí jen budete upravovat velikost, takže by v tom asi neměl být problém.
Odpovědět
Zdarec. Musíte na stavební a bytový uřad. A ještě se musí v případě svolení dát ohláška na nástěnku v domě o stavebních pracech.
Odpovědět
Dobrý den, není to tam výslovně uvedeno, ale předpokládám, že jde o bytový dům, který někomu patří, a Vy vlastníte jeden byt + nějaké příslušenství. Napíši jen, co mě hned napadá. V prvé řadě by majitel toho domu musel takovou změnu povolit, a nejspíš jako majitel by musel všechno vyřizovat (pochybuji, že by se mu chtělo). U takové změny se musí zohlednit konstrukční systém domu, tepelná a akustická izolace zdí, oddělujících ty byty (nemůžete mít souseda za obyčejnou příčkou), vytápění, větrání, pak rozpočítávání tepla mezi byty, různé fondy na opravy... Projekt, stavební úřad, katastrální úřad a nevím ještě rychle co. Podle mně hrozně drahé a složité (ani ne tak technicky jako administrativně), ne-li nemožné. Tak nějak bych to viděl já. Jelikož to je napsáno jako otázka, nedá se více diskutovat.
Odpovědět
Přátelé to tak udělali, na praze 6 v klasickém činžáku. Takže to určitě jde, jen to možná bude vyžadovat víc běhání a papírování.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?