Změna dispozice bytu

Ahoj, mám dotaz. Čeká nás rekonstrukce bytu a řešíme změnu dispozice. Nechali jsme si udělat návrhy, ale pořád nějak se nemůžeme s přítelem dohodnout. Navíc každý z nás má priority jiné. Já vanu, 2 záchody a přístup z kuchyně do obýváku. Přítel velký sprchový kout a prostornou kuchyň. Dokázal by někdo poradit? Každý návrh má plusy i mínusy.
Odpovědět
Profilova fotka
z daných možností se mi asi nejvíce líbí návrh č.3
Odpovědět
návrh č. 3 mi přijde nejrozumnější.
Odpovědět
Zdravím :). Mě se líbí nejvíc varianta, jak jsem si to teď překreslila já :D. Splňuje podle mě priority vás obou (přítel by měl prostorný sprcháč i kuchyň, vy byste měla vanu a dva záchody). Třeba vás v něčem inspiruje ještě tato jiná varianta :). Máte super dispozici butu už jako základ, dá se s ní dobře pracovat. Měli byste takto soukromou koupelnu sami pro sebe, což je třeba můj sen odjakživa (a plánujeme si ji v domku rozhodně udělat, až budeme s přítelem stavět). Dětem do koupelny dát buď vanu, nebo sprcháč. V obýváku by se vešla velká sedačka, zbylo by místo na knihovnu, dost prostoru by podle mě vycházelo i na jídelní stůl, na televizi by bylo vidět jak ze sedačky, tak při vaření a možná i od stolu ...
Odpovědět
Anebo ta samá varianta, vylepšená ještě o umývátko na wc v předsíni. Takhle se to líbí mě úplně nejvíc :).
Odpovědět
Pokud bych si měla vybrat z předchozích předložených variant, byla by to za mě varianta 1, s nějakými drobnými úpravami :).
Odpovědět
ahoj, jsem za variantu od @ellesarka ať s umývátkem na wc nebo bez- to už je detail, ale využila prostor maximálně a splnila vám i partnerovi, co jste oba chtěli - kuchyně s obývákem bude opravdu prostorná, pokud byste chtěli ještě větší linku, vejde se i do U, takže prostoru hodně, dvě koupelny k nezaplacení, u ložnice šatna s pracovnou - soukromí a prostor pro věci, balkon, pračka mimo koupelny - super věc. Za sebe bych wc v obou případech propojila s koupelnami, vzhledem ke dvěma koupelnám není problém zajít si případně na druhé wc, ale to je otázka vkusu. Myslím, že vzhledem k velikosti bytu a jeho možnostem je opravdu škoda mít ložnici průchozí z obývacího pokoje - tak se připravujete o soukromí pro případné návštěvy.
Odpovědět
Dobrý den, myslím si, že požadavkům vás obou vyhovuje var. 2. Nebo mi něco uniklo? Ve variantě od Šárky se mi nelíbí, že ložnice je komplikovaně přístupná. A návazně koupelna, která je přístupná jen z této ložnice. To mi přijde škoda. Je vždy dobré, když je koupelna koncipována také jako denní. Navíc chodit do ložnice přes pracovnu, to asi také neprojde... Pokuste se znovu projít všechny varianty a vyřaďte ty, které se vám z jakéhokoliv důvodu nelíbí. Pokud se vám nebude líbit ani poslední, která vám zbyde, doporučuji lépe definovat zadání a nechat si zpracovat nový návrh od bytového architekta. Je dobře, že tomu věnujete přípravu. Je třeba to dobře naplánovat, případně využít odbornou radu. S pozdravem, Jiří Vrzal
Odpovědět
@panelreko Zdravím. Za prvé - nejsem Šárka, ellesarka není ellešárka, to bych napsala šárka, interpunkční znaménka ovládám ;-). Jsem ellesarka jako ženský ekvivalent od Ellesara, ale o co jde, to budou vědět jen milovníci Pána Prstenů. To jen tak mimochodem :). Za druhé - pokud je ještě jedna koupelna přístupná pro všechny z chodby, nevidím problém s koupelnou přístupnou pro rodiče jen z ložnice, sami to tak do domu plánujeme a vidíme na tom spíše výhody než nevýhody. Chodit do ložnice přes pracovnu/šatnu, to už jsem viděla xkrát a je to otázka zvyku/vkusu/potřeb, s tím souhlasím, nebude to vyhovovat každému a není to úplně přímočaré, mě by to nevadilo, proto jsem to dala jako variantu :), a přijde mi to v tomto případě asi také lepší, než mít přístup do ložnice přímo z obývákokuchyně, ta šatna by utlumila hluk.
Odpovědět
Ja bych u var. 3 vybourala pricku mezi obyvakem a loznici, udelala z toho obyvak s kk a z puvodne kuchyne udelala loznici se vstupem z pracovny.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?