Aká bude cena rekonštrukcie starého domu?

ahojte, radi by sme kupili dom (vid. obrazok). Cely podpivniceny, zvysenie prizemie plus podkrovie. Prizemie cca 100m2, podkrovie to iste. Dom je v povodnom stave, postaveny cca v 60 rokoch. Je ale menena strecha, novy krov, krytina Tondach. Treba este zateplit atd... A v dome je nova kominova vlozka. Este su pristavene balkony na Z a V svetovu stranu. Ostatne v povodnom stave. Povodne drevene podlahy, strop je ale beton. Stara elektro, vodoinstalacia. Stary kotol. Nemam to potvrdene od majitela, ale pravdepodobne pivnicne steny pod urovnou zeme scasti vlhnu. Da sa povedat, ze v konecnom dosledku ide o hrubu stavbu emoticon Budeme robit svojpomocne, popripade dojednavat zivnostnikov. Nic nebude vysokeho standartu. Ziadny Geberit, ale klasicke WC, ziadny obklad za 20,- a viac, ale za 8,-. Kde sa bude dat usetrime. Samozrejme polozky ako kotol tam moc neusetrime. Isto nie na ukor kvality, resp. parametrov. Nebudem polozkovite opisovat co vsetko chceme zahrnut v rekonstrukcii kedze z obrazka a s popisu je myslim viac menej vsetko jasne. Rad si precitam Vase nazory na cielovu sumu ktoru budeme potrebovat na dokoncenie rekonstrukcie a Vase osobne skusenosti s rekonstrukciou podobneho objektu.
Odpovědět
ahojte po druhe :) tuto temu som zakladal skoro pred mesiacom na modrastrecha.sk, ale nedopatrenim som ju zadal "iba na slovenskej verzii" a tak ju doplnam aj tu. este pridavam aktualne prezistene..... : dnes som uz dal dokopy nejake cenove ponuky a ceny zistene pomocou roznych for a clankov... tak nejako takto to zatial vyzera... -kurenie /plyn.kond.kotol,pripojka, radiatory 11ks, zasobnik, rozvody, praca/: 4800,- -komin, praca: 600,- -voda, praca:1800,- -elektrika /pripojka, hromozvod, skrina, rozvody, praca/: 3000,- -okna, vchodove dvere, balkonove dvere..: 5000,- -omietky strojove, praca /: 2200.- -podlahy: 2000.- -2x kuchyna, 2x kupelna: 6800.- -int.dvere komplet /12ks/: 1400.- -vnutorne schody /aktualny stav len beton/: 500.- -balkon /aktualny stav len beton/: 1000.- -zateplenie domu /vonka. obvod. mury/: 4500.- -doriesenie pivnice /uprava, natery/: 1000.- -vymena podlah /4miestnosti su riesene starou dlazkovicou/: 1300,- -zateplenie strechy, sadrokarton, folia, tmel..: 6000,- 41900.-€ secteno a podtrzeno :) kde som pisal praca to znamena, ze nepocitame prikladat ruku k dielu... este uvazujeme aj o krbe, ale to som sem zatial nedaval, taktiez zariadenie, uprava terasy a ine upravy pozemku... ked clovek splechne cenu napr 30000.- povie si "to je kopec penazi, to bude isto stacit" a potom ked to pocita po polozkach zisti, ze to je konina emoticon a preto som to takto trosku rozpisal. Je v tom niekde konina? Alebo chyba nieco? RADTE MILI RADCOVE, RADTE. dakujem za prispevky!
Odpovědět
a este do tretice :) aktualne uvazujeme skor nad kurenim na pelety a plyn vynechame uplne... este raz vopred dakujem za prispevky!
Odpovědět
tím rozpočtem už sis tak nějak odpověděl sám - starý dům má hubu otevřenou dokořán pořád a jde tam utopit milion dva jak prd :) my začali skromně na 400tis rozpočtu na rekonstrukci - zatím jsme utratili přes 500 a dalších 200 padne jak nic a to si drtivou většinu prací řešíme svépomocí.. komín jsme postavili sami - je to stavebnice a není to vyloženě těžký. pokud teda nebudete mít fasádní z nerezu, ten jsme si nechali taky sestavit. na elektrice se dá ušetřit, když Vám elektrikář jen naznačí kde jak široký a hluboký drážky a vy si to vysekáte/vyřežete sami - tak to máme my.
Odpovědět
@francisko No při vší úctě, je to pochopitelně věc názoru, ale pokud ten rozpočet na rekonstrukci je takový a zahrnuje pouze základní standard, tak když připočítáme kupní cenu domu a pozemku, pak bych si dovolil tvrdit, že se budeme točit někde minimalne pres 2 mil. a za to už bych snad radši stavel svuj novy dum. sice nebudu hned bydlet a bude v tom spousta dřiny, ale budu to mit podle sebe. Ale jak jsem psal, je to vec nazoru.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?