Kdo máte zkušenost s demolicí domu kde na střeše azbest?

Prosím Vás, kdo máte zkušenost s demolicí domu kde je na střeše azbezt? Máme demoliční povolení ale musí to prý dělat firma tomu určená a vyvézt na skládku. Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak by se to dalo obejít? chceme si tu střechu zhazovat sami a odpad vyvézt legálně na skládku.
Odpovědět
@michaela79 tady bych si dával velký pozor, osobně bych se k Azbestu ani nepřiblížil, najdi si na internetu podrobnosti, proč je nebezpečný. Např. http://www.vakinfo.cz/bozp-po-vtz/poz... Proto je vždy vyžadována specializovaná firma, a předpokládám, že budete muset i na úřad doložit potvrzení, že vám to provedla firma. Nejsem si jistý, zda bude někdo z obdobné firmy ochoten vystavit pouze potvrzení a vy si risknete to udělat sami.
Odpovědět
Pokud to budete "zhazovat" tak, že to budete házet na zem, kde se to bude rozbíjet a tím pádem prášit do okolí, tak pokud vás někdo nahlásí, tak čekejte opravdu slušnou pokutu. Všechno se musí snést tak, aby se to nerozbilo a odvézt. Vedle nás stojí dům, který má také domoliční povolení a má také azbestovou krytinu. A jsem si jistý, že jakmile bych ji viděl podobným způsobem tu střechu likvidovat, okamžitě bych to řešil. Rozhodně nechci mít desítky let azbest po celé zahradě.
Odpovědět
Profilova fotka
azbest je opravdu pěknej humus...nám odváželi jen asi 20 velkých desek ze staré garáže...vypadalo to jak kdyby zacházeli s radioaktivním odpadem ;o) a dostali jsme potvrzení o ekologické likvidaci...bylo to drahé jak cesta kolem světa...ale na druhou stranu z azbestu se při odlomení uvolňují mikroskopické části které když vdechneš můžou mít za následek rakovinu...a za to to nestojí...a souhlasím s ostatníma že kdybych to viděla že to někdo hází ze střechy dolů kde se to rozbíjí a lítá to pomalu až k sousedům tak to taky řeším...s tím není žádná sranda...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?