Chalupa jako přechodné bydlení?

Ahoj, Potřebovala bych poradit. Rádi bychom přítelem už bydleli sami. Bohužel v našem okolí nejsou žádné vhodné domy/byty k prodeji. Máme k dispozici si půjčit rodinou chalupu. Chtěli bychom to brát jako přechodné bydliště než najdeme naše vysněné bydlení. Je reálný obývat přes zimu starou chalupu? Naše chalupa má 3 pokoje + „koupelnu“. Je stará cca 100 let. Jedna místnost je postavená z vepříků, ostatní z cihel. Elektřina je zavedena. Střecha v pořádku. Stěny vlhké nejsou. Topí se kamny na uhlí, což u nás nepřichází v úvahu. Přemýšleli jsme o přírodním kamenu + přímotop, ale nějak nedokážeme určit, jestli to vytopí a jestli to nebude moc drahá sranda. S tím, že by se místnost s vepříky přes zimu nevytápěla. Tento rok bude přivedena kanalizace do koupelny a zřízen záchod. Měli bychom možnost si zavést odpad na pračku, připojit sprcháč a nějaký ohřev vody, nejspíš bojler. V tomto ohledu taky nemáme vůbec přehled kolikco stojí. Je finančně únosné nebo je lepší bydlet u rodičů a dále čekat. Děkuji za odpovědi :-)
Odpovědět
Já bych tam nechal udělat elektrokotel a radiátory.Pořizovací cena není nijak závratná a určitě je to lepší než přímotop.Předpokládám, že uhlím nechcete topit z důvodu časových, jste přes den v práci (například) a nemůžete přikládat.Ráno bych kamna naložil a nechal je hořet a elektrokotel by je doplňoval v případě poklesu teploty.A určitě je lepší bydlet na chalupě než u rodičů jednoho či druhého partnera.Pro obě strany.
Odpovědět
V současné době připravuji též chatu k první zimě. Do podzimu proběhne výměna oken, zateplení stropu v garáži a instalace většího bojleru. S tím souvisí i změna tarifu na eOnu (chatařský tarif je opravdu nevýhodný). My budeme k vytápění používat automatická kamna na pelety.
Odpovědět
Profilova fotka
My bydleli na chatě 4 roky.V zimě to bylo v klidu.Já byla s dětma doma,takže se topilo dřevem a uhlím.Rozloha 70m2 a v klidu se to vytopilo i v -15. Ono dost záleží i na vybavenosti okolí,aby jste dojížděním nezabili moc času.Proto jsme se vrátili nakonec do města.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?