Co máte pod dřevěnou podlahou?

Ahoj, rekonstrujeme 80. let starý dům. Vybagrováváme podlahy v poslední místnosti a řešíme, jaké podloží zvolit pod dřevěnou podlahu. Bylo nám doporučeno několik variant ale rádi bychom aby prostor pod podlahou byl vzdušný a cenově minimálně nákladný. Jak jste řešili podloží pod podlahou vy ? Děkuji!
Odpovědět
Profilova fotka
my máme domek tiež odhadom 80 rokov a budeme dávať odvetrávané podlahy - systém iglu. Projektant nám poradil, že je to jednak šetrné s ohľadom na špecifiká starého domu a jednak by to malo zabrániť prenikaniu vlhkosti do stien.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to řešili hrubým štěrkovým podsypem tuším cca 20 cm, u rour možná víc. Do podsypu byly instalované po obvodu stěn drenážní roury, které byly vyvedeny ze všech místností do středu domu a odtud svislým svodem (kanalizační roura) na střechu, ukončeno větrací hlavicí. Na štěrku je pak beton, na betonu hyroizolace, pak tepelná izolace, podlahové topení anhydrit a podlaha. Barák byl podřezaný tak nějak v 60. letech, hydroizolace v podřezání už asi není nic moc, ale neopravovali jsme ji, ani na ní našlo napojit hydroizolaci podlahy. Před rekonstrukcí byly všechny rohy mokré, po rekonstrukci, bydlíme od 07/2012 není problém (pouze jedna studená stěna se sousedem -jsme v řadovce a sousedovi průjezd nezateplíš- dole v rohu chytá plíseň, pokud ji nenechám v tom rohu volnou). Nikde nic nevlhne, takže poředpokládám, že odvětrání funguje. Docela dost jsem o tom před rekonstrukcí načetla a zjistila, že je potřeba použít buď přirozeného komínového tahu, tak jak to máme my, nebo je potřeba tomu pomoct nějakým ventilátorem. Vyvedení odvětrání na fasádu v úrovni odvětrávané podlahy prý nemá s hlediska proudění smysl, pouze ochlazuje podlahu. Takže tohle za nás. A přikládám odkaz na svoje album. http://www.modrastrecha.cz/blog/danul...
Odpovědět
Presne tak jak pise danule bobule :) chytra to uzivatelka :) rid se podle ni
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Tak sup sup utikej, jak na tom jsi ? :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@mika251 co je iglu systém?
Odpovědět

Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?