Demolice domu ze smíšeného zdiva. Máte zkušenost?

Profilova fotka
Ahojky, ráda bych se Vás zeptala, zda máte někdo zkušenosti s demolicí starého RD na pozemku. Rádi bychom ten náš zdemolovali a na místě postavili nový domek. Firma, která demolice provádí nám řekla, že je dobré si to od nich nechat i podrtit a tuto drť poté přidat do základů, nebo pokud budeme muset domek trochu zdvyhnout od terénu tak to využít jako podklad. setkali jste se s tím někdo?
Odpovědět
Ahoj, demolici máme za sebou. Bourali jsme celý dům na podzim. Jelikož máme potřebnou techniku, bylo vše jednodušší. Dělali jsme si všechno sami. Byl to dům napůl kámen s cihlou. Dali jsme si tu práci a ty kameny z celého domu vybrali, ostatní suť jsme vyvezli. Jen tak pro představu, bylo to 31 tater suti a 5 tater kamene :-) :-) Kameny si budeme nechávat do základů... Určitě je to dobrý nápad nechat si udělat tu drť... Já myslim, že my budeme jednou litovat, že jsme tu ostatní suť odvezli, protože budeme 100% potřebovat dorovnat terén a budeme schánět, čim to zavézt :-S Takže jsem určitě pro drť ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
také doporučuji, my jsme sice nebourali RD ale takove zdené chlívky, bylo toho cca 20 tatrovek.zavezli jsme s tím cestu, coz se tenkrát hodilo, ale budeme chtít zvedat pozemek a ted to bahno take není ideální, na zpevnění by se určitě něco hodilo, takže nápad to jistě není špatný
Odpovědět
:-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jste mě potěšili. Ještě čekáme na cenovou nabídku. Měli bychom ji dostat v pátek. doufám, že se mi neprotočí panenky. Tchýňka nás pořád tlačí, abychom si to bourali pomaličku sami ve volném čase. Akorát se bojím abychom to nebourali zbytečně dlouho. Představa, že přijede auto a pěkně to zhodí je mi milejší. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
selulin: a kdy chcete začít stavět?
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme si to sami dělali, ale měli jsme potřebnou techniku, to znamená malý bagřík, který vše rozmlátil a dal na vůz, obávám se, že kdybychom to dělali rukama, tak to děláme doted a necháme na tom tělo i duši.
Odpovědět
My měli bagr, traktor i tatru půjčenou od známých jen za cenu nafty... Neplatili jsme ani nic za likvidaci té suti, tu jsme rozvezli do cest a tak různě, co lidi potřebovali. Na vesnici je to v pohodě... Lumber, nechci tě strašit, ale myslim, že se vám panenky možná protočí... Měli jsme nabídku od firmy, s tím, že se nebudeme muset o nic starat za 150 tisíc... Nás to vyšlo asi na 11 tisíc :-) Trošku rozdíl. A to v tom mám započítaného i projektanta, který nám dělal pro stavební úřad potřebný projekt pro bourání... Rozebírali jsme sami střechu a trámy a to nám stačilo... Ručně bych se do toho určitě nepouštěla. Je to nesmysl. Pindruzka to vystihla, necháte tam tělo i duši.... Začali jsme 28.10 a končili jsme 6.12. Dělali jsme jen o víkendech.... a bylo nás na to cca 10 lidí... Jinak zhruba do konce března bychom měli mít stavební povolení, takže jakmile počasí dovolí, chceme začít kopat základy....
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to se začínám těšit 8-( . Mají nám to rozpoložkovat. 1)celá demolice, 2) odstrojíme si dům na holé zdivo, takže krytinu, krovy, vyndáme okna a dveře 3) doprava - to nám zrovna řekl, že si myslí, že pokud oslovíme někoho jiného tak to bude určitě levnější, že jejich firma má nějakou smluvní firmu pro rozvoz a je dražší, 4) uložení suti. Takže pokud bychom si tam suť nechali nebo ji po domluvě se starostou použili na vysypání nezpevněných cest, nepotřebovali bychom dopravu ani skládku. No a sundat střechu zvládnem. Trámy si chceme nechat na tomení a ty dobré použijeme na pergolu nebo pro děti na pískoviště, houpačku atd.. Takže pokud by vyšel ideální případ tak to asi bude ta nejlepnější varianta. Kdyby to byli nějaké šopky tak si to pobouráme, ale stojí tam RD 4+ jedna s garáží. Takže ručně by to byl asi mazec
Odpovědět
Všechno co jde, tak raději zkuste dělat sami. Střecha je v pohodě, nevím, co máte za krytinu. My měli tašky, takže to je opravdu jen taková stavebnice, kluci to rozebírali a házeli rovnou do vleku traktoru. Jelikož my měli přes 100 let starý dům, tak střešní latě kluci vykopali nohama, jelikož už nebyli nic moc pevné. Krovy to byla větší fuška, protože jsou strašně obrovské a těžké, ale taky jsme si tím poradili ;-) Musim říct, že jsme několi víkendů trávili jen řezáním dřeva :-) Protože trámy jsou ručně vytesávané, je o ně docela zájem. Ty hnusné jsme seřezali, něco z těch pěkných použijeme a o zbytek má zájem nějaký památkář či kdo to je? Náš "domeček" měl půdorys 20x17m Takže taky nic moc malého to nebylo :-)
Odpovědět
Jo ještě jsem chtěla říct, že větší fuška, než ten barák zbourat, bylo vyklidit a zlikvidovat všechny ty krámy, který se tam za těch 100 let nahromadili. A to že jich tam bylo požehnaně, protože dřív se všechno skladovalo. Ale na druhou stranu, bylo dost zajímavých věcí, co jsme tam našli. Takové malé muzeum :-) Uklízeli jsme to celé léto :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No tak už aby to bylo za námi a potom hurá na nový. Doufám, že hrubou stihneme do konce roku.Plánujeme přízemní domeček do L 4+kk. Je to moc fajn plac, za domečkem zahrada a za plotem teče řeka. Už se tam vidím.
Odpovědět
My budeme mít domek patrový 5+kk, jelikož jsme ve vyšší zástavbě, s přízemním domkem bychom tam byli moc utopený a ani by se tam nehodil... Tak přeju hodně štěstí a pevné nervy, jak s bouráním, tak se stavbou :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ještě bych se ráda zeptala jak jste řešili různé přípojky. Museli přijet servisáci a vše poodpojovat? Jak dopředu se to musí domlouvat atd. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Tak už mi to konečně přišla CN. Vypočítali nám to na 150 tun sutí. Takže cena za to, že nebudeme muset hrábnout je 72 000,-. cena kdy budeme muset odstrojit střechu, okna, trubky atd. a necháme holé zdi pro odvoz a uložení suti na skládce je 53 000,-, a nejmilejší varianta a to ta, že si vše odstrojíme a suť někde použije je 11 000. dobré ne? co vy na to?
Odpovědět
11 000,- je parádní cena :-) My jsme řešili přípojky od telefonu a od elektřiny. Byli celkem všichni rychlí, do 2-3 týdnů nám vyhověli a přijeli vše demontovat. A jak to máte s povolením na demolici? Už jste to řešili?
Odpovědět
Profilova fotka
no, to máme takové složitější, původně to měla být rekonstrukce, na kterou i byly udělány plány. Ale jak se do toho hráblo, tak jsme zjistili, že ta rekonstrukce by asi vyšla dráž. Takže jsme se domluvili s p. na stavebním úřadě, že se to může stát a říkal, že nové plány dělat nemáme. Že to jako rekonstrukce projde s tím, že pak se jenom dodělá někajá změna projektu ale to až nakonec. Takže povolení na demolici tím pánem odpadá. Doufám. Ten domek jsme dostali, takže aspoň že jsme ho nemuseli platit. To bych asi nerozdýchala. Když vidím, že se takové domky prodávají kolem 400 tisíc a pak to všechno letí do...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@lumber My máme úplně podobný případ a chceme se zeptat, jestli Vám to takto prošlo ?? Nám soudní znalec a statik prohlásili dům za neobyvatelný, architekt nám zachoval 2 obvodové zdi, ale máme pocit, že i ty spadnou. Na SÚ dáváme rekonstrukci, přestavbu a přístavbu. Jak Vám to s tou demolicí, prosím, dopadlo ??? Děkujeme za cenné rady.
Odpovědět
Profilova fotka
taky se přidávám, nás bourání taky v brzké době čeká, baráček jsme chtěli taky rekonstruovat, ale doporučili nám zboření, protože půlka domu je podsklepená a mokrá a vyšlo by to dráž. my máme vlastně dva domy, v jednom bydlí rodiče, pak je společný průjezd a pak náš, ale je to jedno číslo popisné, nazvané to máme jako přístavbu rd, než se začal dělat projekt byly jsme na SU zeptat se co všechno budou chtít i na demolici. Naštěstí pán co nás má na starost byl v pohodě, řekl, že to máme brat jako zbourané a název přístavba, ale se stav. povolením. Budeme bourat všechny zdi, ze starého zůstanou jen základy a zeď od průjezdu. @drn zašla bych na SU, co ti řeknu, většinou jeden člověk má na starost jeden obvod - vesnici, část města, tak se zkus zeptat někoho v okolí kdo stavěl,boural a má s nimi už zkušenost, ono něco je dáno podle zákona, ale každý uřad chce něco jiného
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Dobrý den, jak jste řeišili u demolice odpojení/demontáž vodovodní přípojky?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Zdravím. Také zrovna bouráme a na místě starého domu budeme stavět nový. Máme hotový projekt a ten řeší i přeložení vodovodní přípojky. My jsme si nechali vlastně jen přesunout vodoměr ze sklepa do venkovní vodoměrné šachty. Určitě by to šlo ale i udělat tak že vodu jen odpojit/zastavit a poté zase napojit na nový dům.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?