Dětský pokoj 15 m čtverečních. Je to pro 2 děti malý?

Ahojky, právě jsem se dověděla že pokojíček, který budeme přistavovat v 1. patře RD místo terasy bude mít 15m2.A bude podkrovní.Ta šikmina ale není tak velká.Větší být nemůže protože vedle plánujeme ještě WC.Myslíte jže je to malý, pro jedno, časem 2 děti?Mě připadá že jo :-(
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
pro dvě malé děti se mi malý nezdá, natož pro jedno, ale problém nastane s narůstajícím věkem, u takových puberťáků už bych se bála, že stačit nebude
Odpovědět
Profilova fotka
15 m je krasny ;-)
Odpovědět
je to 3x5 m2, taková nudle.Až budou v pubertě tak zas budem mít i spodní patro.Zní to blbě,ale manželova babička s dědem už jsou postarší.Mě e to jen zdálo pidi,jak jsem viděla křídou ten půdorys..
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim, že 15 m2 pro jedno dítko bohatě stačí a i dvě se tam seskládají ;-)
Odpovědět
nic si z toho nedelej, muj pokoj u rodicu je 7x2,5. je to taky podkrovi, strop mam rovny jen cca 20 cm, jinak je to sikmina. rikam tomu chodba, protoze to je tak uzke. norma rika, ze jednoluzkovy pokoj ma mit minimalne 8m2 plochu a zaroven 20m3 (v podkrovi), pro 2 luzka to je min 12 m2 a 31 m3. za obytne se nepocita ta cast, ktera ma strop (sikminu) nizsi nez 1300mm... tak to zkus, jetli to alespon podle typologie vyjde. rozhodne si ale myslim, ze 15 m2 neni malo...
Odpovědět
ještě je možnost ho zvětšit pokoj o záchod a chodbičku k němu, ale myslím že v 1. patře je wc nutný, to se mi obětovat nechce..
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme vyrůstali se ségrou v cca 9 m2 a stačilo nám to ;-) pro našeho prcka máme teď cca 20 m2, ale předpokládám, že když budou 2, tak nás pak vyšoupnou z podkroví, kde je cca 100 m2 :-p :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my mame pokojicek pro malou 0m2 resp. sdili s nami do budoucna byt cca 62 m2, to ji holt bude muset stacit. Kez bych pro ni mela 15m2. :-)
Odpovědět
To je krásná velikost. Vůbec není malý, spíš bych řekla tak akorát nebo dokonce větší.
Odpovědět
15m2 je krásná velikost pokojíčku, vůbec se toho neboj. Mimochodem holky, moc z nás asi větší pokojík nemělo ;-) Ostatně ten pokojík je stejně velký, jako náš garsonkový pokoj, když nepočítám kuchyňskou linku, takže vidím tu velikost, když se rozhlédnu a opravdu i se šikminou to bude naprosto v pohodě ;-) Ono na papíře se to zdá malé, ale v reálu je to něco jiného. Myslím, že až to uvidíš hotové, tak budeš s prostorem naopak moc spokojená :-)
Odpovědět
Gtver děkují :-) já to viděla namalované křídou - půdorys na té původní terase..Ale jsem ráda že to tak vidíte.
Odpovědět
já taky vyrůstala v 15 m2. pro jedno je krásný, ale pokud je to podkrovní, tak pro dvě bych to viděla jako malý.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ja jsem mela jako holka cca 12 m2 a myslim ze pro jedno je to v pohode,ale myslim ze pro dve je to docela malo. Pokud by byli dve deti stejneho pohlavi (kdyz to reknu tak blbe) tak jeste,ale mit v jednom pokojicku kluka a holcicku.. no nevim. Planujeme 2 deti a v domecku mame 2 pokoje pro kazde dite o velikosti 20m2. Ale oba pokoje jsou pod sikminou, ale v pohode.
Odpovědět
No u nás to tak taky nebude na věky.Chápu že až přijde puberta, budou chtít mít soukromí.Ale do té doby se tam budou muset zmáčknout..
Odpovědět
Ahoj tak my máme v dětským pokoji ( zatím tam věším prádlo) cca 17m2 a je to taky podkrovní pokoj, takže je stěna skosena a to celá a myslím, ze to bude díteti stacit a pak az bude (budou?) větší tak dáme naší ložnici a vemem si pokojik , my tam stejně chodíme jen spát, celý den jsme v obýváku nebo kuchyni nebo venku :-D , a děti prostor na hraní potřebují.. x-)
Odpovědět
15m je dobrá velikost. Já měla do 12 let pokojík 4m2 (2x2) na místě bývalého schodiště, a pak jsem musela spát v obýváku (pokoj jsem uvolnila mladší sestře), a jak jsem na to "intimčo" ve 4m2 vzpomínala ;-) Byl malinký, ale můj ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tady máme 4x5 m pokoj, takže 20m2 a malej je tam sám. Teď se stěhujeme a dětský pokoj bude 5x6 m takže 30m2 a budou tam zatím ve dvou. Časem bychom chtěli, aby každý dítko mělo svůj pokoj. Prostory na to budou.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak už máme hotový projekt přestavby baráku - v 3+kk budou mít naši budoucí potomci dětský pokoj necelých 16 m2, není to moc, ale stačí to.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
pokojiček bude mít zatím 12m2 jak budou dvě dítka tak se ložnice přestěhuje do pokojíku a pokojík do ložníce cca 16m2
Odpovědět
Profilova fotka
@simousek To je super velikost,vem si že kolikrát v paneléku máš i půlku. A šikovný nábytek to vyřeší.
Odpovědět
ja jako jedinacek mela 12m a je to tak akorat, ani na loznici do domecku nechci vic nez 12, prijde me to zbytecne
Odpovědět
Profilova fotka
Já vyrůstala s bráchou ve 12 m2 a stačilo nám to. Teda do puberty... ;-) pak už nám naši uvolnili svojí ložnici a šli do obýváku. :-) Teď budemem mít v baráčku dva pokojíčky o 15 m2. Myslim si, že je to až až. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
projekt hotovej, pokojicky jsou o vel. 14 a 18m2
Odpovědět
Profilova fotka
naše zatím jedno dítě,bude mít 26m.Chci jí dopřát :-) .Já neměla ani vlastní postel :-|
Odpovědět
Naše dvě děti mají 13m2, jelikož já jsem se sestrou vyrůstala v pokojíku 25m2, tak jsem měla obavy a ptala jsem se přítele, jesti neměl někdy ,,trauma" z toho, že byl v malém, panelákovém pokojíku a ještě se ségrou a prý mu to nikdy nepřišlo. A nám se ségrou byl malý i ten velký pokoj a chtěli jsme ho přepažit :-D Podle mě ať je pokoj jakkoliv velký, vždycky se bude zdát dětem malý a budou toužit každý po svém.:-N Pokud to rodiče nemohou dopřát, tak nemá smysl to nějak řešit. 15m2 je krásných ;-)
Odpovědět
@simousek já u našich měla v paneláku pokojík o velikosti cca 8 m2 max. (nudle) a stačilo mi to bohatě. Sestra měla to samé a ani jedna jsme neměli problém s velikostí. Když jsme byly malé, byl to 1 pokoj. Takže obavy, že je to malé neměj ;-) Náše děti budou mít pokoj cca 40m2, ale do budoucna ho přepůlíme, až budou 2 nebudou chtít být spolu (puberta počítám) a to mi přijde jako luxus, který málo které dítě má. Je to v patře, takže u stran sklon střechy s max. výškou zdi 120 cm
Odpovědět
My měli s bráchou pokojík 15m2 a bohatě stačil. Do puberty jsme byli rádi, že jsme spolu. Pak to už trochu skřípalo, ale žíly nám to netrhalo ;-) Pro syna teď máme pokojík 9m2. Pro jedno dítě to stačí. A až přibyde sourozenec, tak půjdou do naší ložnice, která má necelých 15m2.
Odpovědět
@breberka a není lepší to řešit rovnou dvěma pokojema, ale s tím že jeden bude na spaní a jeden jako herna? Než posléze ještě pokojík dělit. Až děti zatouží po soukromí, tak by měl každý svůj pokojík. ;-)
Odpovědět
@breberka souhlasím s nikka.vo, lepší přepůlit hned, než mít jeden tak velikánský. ono se to bude i blbě vytápět a hlavně, pak zase budete dělat nepořádek v baráku zděním, začišťováním - prostě stavebníma pracema.
Odpovědět
@nikka.vo @kacka.va ani ne, synovi jsou necelé 3 roky a druhé se teprve narodí, tak chci, aby měli opravdu veliký prostor na dětské hry - vláčky, trampolínu....a byli spolu. Když přijdou kamarádi, aby měli "rozběh". Až je to přestane bavit, přepůlíme. Přípravu na el. už tam uděláme teď, dvoje dveře taky, takže pak už jen fakt tu příčku a bude ze sádrokartonu, tak to půjde rychle a ne s tam obrovskym bordelem ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?