Dokumentace ke starému domu, kde dohledat?

Profilova fotka
Dobrý večer. Nemáte někdo zkušenosti s dohledáváním dokumentů ke staršímu domečku? Koupili jsme ho v pozůstalosti, ale paní měla pouze projekt z roku 1925, kdy zde byla plánovaná hospoda. Zatím jsme obešli stavební úřad, okresní archiv, obecní úřad, ale bez úspěchu. Naposledy jsem psala na katastr, ale zatím čekám na odpověď. Už nevím, kde by mohly být jakékoli dokumenty, projekt, kolaudace nebo cokoli uložené.Děkuji
Odpovědět
K čemu je potřebujete? Stejně skutečnost pravděpodobně bude jiná. Takže nejlepší nechat udělat pasport pro plánování úprav.
Odpovědět
U nás mají do zač. 20. století na stavebním odboru MěÚ, vše starší je možná v okresním archivu, možná ne. Stejně jsme nechali dělat zaměření, protože jenom tím získáte skutečný půdorys - byla to dobrá investice, Cokoliv chceme nechat nacenit, pošleme okótovaný soubor a nikdo si nic nemusí složitě přeměřovat. Pokud má být ten dům mnohem starší a zajímá vás jeho historie, optejte se v místním muzeu.
Odpovědět
Profilova fotka
@rad5 potřebujeme např. projekt pro topenáře, a taky nevíme kdy byl vůbec barák zkolaudován. Nevíme, co je tam dělané "načerno".
Odpovědět
Profilova fotka
@wegar děkuji, zkusím to.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?