Dřevostavbu (Nova 101) nebo rekonstrukce starého domu?

Ahoj,dobrý den chtěl bych vědět názor jestli koupit tento starý dům a kompletně ho zrekonstruovat nebo raději koupit pozemek a postavit na něm dřevostavbu, např Novu 101. Cena za rekonstrukci + cena domu by neměla přesáhnout 3mil. korun. odkaz na dům: http://www.sreality.cz/detail/prodej/... Díky za postřehy
Odpovědět
@2high Obdobný dům manžel zdědil. Když jsme si nechali udělat jeho posouzení a vyčíslili náklady na rekonstrukci, tak jsme si raději nechali postavit Novu 101 a už přes 4 roky bydlíme. Vše nové, suché, moderní, podle našich představ. Starý dům je stále starý dům i když zrekonstruovaný. Toť můj názor. A cena? My máme Novu zvětšenou o technickou místnost a zádveří (obojí jsme platili navíc), a přidávali jsme některé další věci, jako kotel na plyn, čerpadlo na teplou vodu, takže cena domu byla trochu vyšší. Ale běžná Nova by se asi do Vámi uváděné ceny vešla. To neumím posoudit. Záleželo by ještě na lokalitě a ceně pozemku.
Odpovědět
Tak na rekonstrukci máte tedy 2 mil. to není málo. Dělal jsem rekonstrukci ve stížených podmínkách za 1,5 mil a udělalo se skutečně hodně práce. Je samozřejmě na zvážení jak velké úpravy je nutno provést. Pokud byste stavěli nový dům (jedno jaká konstrukce) ve velikosti podobné v inzerátu tak se do 3mil nevejdete. To že je barák jen za 990 000 je celkem dost podezřelé. Něco v tom nebude úplně v pořádku. Chce to odborníka na místo a nechat prohlídnout alespoň v hlavních rysech zda to má smysl.
Odpovědět
V tomto pripade by ceny podle me byly vicemene stejne, ta rekonstrukce se zateplenim by se take pohybovala urcite kolem 1,5 milionu + 1 milion pozemek, Nova101 s deskou vychazi cca 2,8 milionu, takze cenove na tom asi nic nevymyslite. Rozhodujici faktort by mohly byt to, jestli Vam - u rekonstrukce nebude chybet garaz (Nova ma) - jestli neni Nova mala (ten stary dum vypada vetsi) - jestli chcete travit minimalne rok rekonstrukci a koordinovat vsechny remeslniky, resit problemy pripadne hledat spolehlivou firmu, ktera to zrekonstruuje jako celek. S tim souvisi, jestli mate kde bydlet po dobu rekonstrukce nebo budete muset soucasne bydleni opustit a bydlet na stavbe. - jestli mate nejaky vztah k mistu kde ten stary dum stoji, to je casto zasadni, proc se lide pousteji do rekonstrukci a nehledaji volny pozemek. Ja osobne bych sel do Novy. Budete to mit bez problemu, firma je dostatecne proverena, to si muzete tady na modre strese precist na nekolika set stranach, barak budete mit za tri tydny na klic hotovy, desku za mesic a pak se stehujete. Na barak nebudete muset 30 let sahnout, je to novostavba. U rekonstukce to tak jiste casto nebyva. Rekonstrukce nejsou nikdy jednoduche a jiste a verte, ze se objevi neco, s cim ted absolutne nepocitate = prodlouzeni praci a vicenaklady. U Novy a RDR tohle take odpada, cena je fix, termin take fix.
Odpovědět
Profilova fotka
dům je to pěkný, ale je velký, dva byty, rekonstrukce bude nákladná a bude to dlouhodobá záležitost, pokud chcete bydlet rychle a užívat života, běžte do Novy:-)
Odpovědět
Ještě doplním. Prohlídl jsem si všechny fotky a na první nástřel bych to viděl s rekonstrukcí takto: Nová krytina střechy a klempo 250000,- nové topení 150000,- okna a dveře 250000,- Ozdravění paty domu + injektáž 150000,- Nové podlahy 200000,- voda a odpady 100000,- zateplení 300000,- koupelny 150000,- Celkem 1550000,- (Cena je přibližná za standardní řešení) Takže vám zůstává rezerva 450 000,- na průšvihy a projekt s rozpočtem. Šel bych do revitalizace. Barák je to hezký, velký pozemek elegantně vyřešíte parkování. Bylo by mi velkou ctí ten barák dát do pořádku. Je fakt hezký.
Odpovědět
Profilova fotka
Ten dům je nádherný, vzhledem k tomu, jak vypadal ten náš a jaké jsem tady dostala kapky :-) , že chci rekonstruovat. Ale po 3 letech bydlíme, nejsme ještě hotoví, ale moc se nám naše práce líbí a jsme na sebe hrdí. Takový pocit bych v novém neměla.
Odpovědět
Jednoznačně bych šla do domu. Je nádherný. Vůbec se nedá říci, kolik by stála rekonstrukce, ale prostě bych neváhala. Tyhle domy nebývají už vlhké, tam už se dělala jílová (minimálně) izolace proti vodě. A jinak prostě záleží jen na vás. A tvrdit, že si koupím typový projekt a mám všechno přesně podle svého přání? No nevím, u typového projektu. Je prostě krásný, ten dům. Taky jsme rekonstruovali, malý domek cca 100metrů plochy (zastavěné). Ještě není fasáda a téměř všechno jsme dělali sami, s vyjímkou řemesel. Máme nové podlahy, vnitřní omítky koupelnu, okna, dveře, veškeré instalace - ty jsou koomplet a přišlo nás to zatím na nějakých 400 tisíc? Ani ne. Hotoví teda nejsme, zasekli jsme se na zahradě, které jsme dali loni celé léto - manžel buduje zídky z lomového kamene. Ale nevadí, bydlíme.
Odpovědět
@2high já bych šel osobně raději do nového. Ke starému baráku už ani nebude projektová dokumentace a pak je ještě druhá věc jestli je to případně podle projektu postavené. Pak záleží na hodně okolností, jestli máte hodně peněz to zadat jedné firmě nebo hodně času a budete to řešit po určitých celcích. My máme dům od RDR a spokojenost. Pokuď jsou nějaké reklamace, tak je vyřeší bez problému.
Odpovědět
Sice již třetím rokem bydlíme v nové dřevostavbě technologicky výrazně lepší a větší než Nova101, ale v tomto konkrétním případě, za tu cenu a v dotyčné lokalitě bych určitě šel do rekonstrukce. Bydlet ve velkoryse řešené (a mnohem větší, a to i když nepočítám využitelnost podkroví) prvorepublikové vile s velkou zahradou v podzámčí zámku Zahrádky totiž bude o něčem jiném, než někde v nově zastavěné lokalitě - a to zvláště když to z hlediska nákladů i při řešení většiny rekonstrukčních prací dodavatelsky vyjde dost podobně. Což platí i po rychlost realizace, neboť při rekonstrukci nebude tolik zdržovat administrativa...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?