Houpající se podlaha v podkroví, je to problém?

Zdravím, máme vyhlídnutý domek, ale....Je to starý dům po kompletní rekonstrukci, kdy dělali i podkroví. Rekonsturkce je minimálně podle pohledu moc pěkná a zdařilá a líbí se nám. Jenomže při prohlídce jsme si všimli, že se nahoře v podkroví houpou podlahy. je tam plovoučka. jak moc je to problém? je případně lehce řešitelný? Samozřejmě nž něco podepíšeme tak si tam vezmeme odborníka, ale je otázka zda to má vůbec smysl, kdyby to byl velký problém. Díky za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ten problem bude asi v tom, ze nekde neni uplne rovna podlahova vrstva. Zalezi na tom, ktera vrstva to je, tedy co pod tou plovouckou je a v jakym stavu. To je dost zasadni fakt. Takhle na dalku bez obrazku, popisu, atd. se blbe radi - ptali jste se treba, co pod tim je? Treba jestli tam jsou pod tim zvlhly nosny tramy na rakosu, tak to je velkej problem, ale treba to je jen blbe vyrovnana prkenna podlaha na betonu, coz je lepsi. Tyhle dotazy spadaji pod sci-fi s nazvem "poradte na dalku, kolik bude stat to a to!.
Odpovědět
@maii díky za odpověď alespoň takhle. Jelikož to slyším z více stran(hlavně tchán, ale ten je chytrej občas až na půdu....) tak na to asi kašleme.... je to moc velkej risk
Odpovědět
Profilova fotka
No ono to fakt ale jinak nejde poradit :) pri vsi vuli. Kupovat starsi dum, to je vzdycky obrovsky risk, a to i je-li barak po komplet rekonstrukci. Proto bych vzala s sebou toho odbornika hned na treba druhou prohlidku, s tim, ze by tam byl i majitel a dokumentace. Ono jako polozit plovoucku se da kamkoli a vymalovat taky dokaze kdokoli, ale vzdycky tam existuje nebezpeci, ze se nekdy nekdo v necem neodborne stoural, ze tam jsou nektere na prvni pohled neviditelne prusery typu rozvody, absence vence nebo nejake samodomo instalace, ale to se odviji i od stari domu. Zalezi taky - a vlastne hlavne - co od toho domu ocekavate - jedna vec je treba predelavat stary statek nebo prvorepubikovy domek, kde vim, ze si poradne maknu, ale zaroven vim, ze ta atmosfera tam bude nenahraditelna, a dalsi vec je koupit starsi rodinny dum pro rodinu s malymi detmi s predstavou rychleho a pohodlneho bydleni. Vetsina starsich RD, co jsem videla, jsou bud predrevolucni lepenice se samo-domo upravami, nebo devadesatky obludnych tvaru a dispozic. Ale vas vyhlidly dum jsem nevidela, tak je fakt tezko soudit.
Odpovědět
Může to být jenom tím, že tam je trámový strop, na něm je stará prkenná podlaha a na tu položili plovoučku - což by nemusel být žádný problém. Každopádně by to chtělo na prohlídku vzít s sebou někoho, kdo tomu rozumí, viděl jsem už dost "rekonstrukcí", které byly provedeny stylem: aby to dobře na první pohled vypadalo a majitelé mohli nemovitost střelit nějakým mladým naivním hypotékářům s patřičným vývarem. V dnešní době, kdy hypo dostane každý jouda se pořád najde dost lidí, kteří kupují jen na základě emocí a rozum nechávají doma.
Odpovědět
@tydytka Přesně takhle dopadla podlaha u pantaty. Trámovy strop a na nich pribita zkroucená prkna. Navrhoval jsem prkna vycházet, srovnat trámy do roviny (pokud by bylo třeba) a 2 vrstvy min 12 mm OSB desek, nejlépe prolepit. Dopadlo to zatlucenim stávajících prken a na to plovoucka a hádejte, děla to přesně to o čem píšete.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mrkni ke mě do alba, řešíme teď na domečku úplně stejný problém. Bohužel nám projektant řekl, že je potřeba stará prkna vytrhat a trámy nějakým způsobem zpevnit a provázat, v našem případě železnýma U-profilama, to by mělo právě zamezit "houpání". Nebo je možné samozřejmě udělat komplet nové stropy, ale jelikož je přízemí obývané, musíme řešit takto. Asi sem tě moc nepotěšila, ale všechno jde když se chce :-) Přeju ať se rozhodnete správně :-)
Odpovědět
@elentya Trámy lze zpevnit i dřevěnými příložkami, zrovna tak nám to navrhnul statik. Příložky jsou z fošen tlustých asi 5 cm. Jsou po celé délce trámů, i na ně vybourali v obvodovém zdivu kapsy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?