Jak odstranit starý lepící pásky ze skla?

Vloni jsem natíral rámy sklepních oken. Okolo rámů jsem nalepil papírovou lepící pásku, abych neušpinil barvou sklo. Dělalo se to v létě, pražilo na to slunce, neměl jsem čas, řekl jsem si, že pásky sundám cca za týden. Ale ouha. Drží dodnes jako přibité, vůbec se nedají sloupnout. Když už trochu pásky strhnu, stejně zůstane na skle to lepidlo. Zkoušel jsem líh, ale nepomohlo to. Neví někdo nějaký schůdný a rychlý postup?
Odpovědět
Profilova fotka
@standa63 HG odstraňovač pásek, nálepek atd. Měli jsme loni stejný problém a tohle jediné zabralo
Odpovědět
@standa63 nejlepší jsou vlhcene ubrousky na dětské prdelky.. kazdorocne tím sundavam dalnicni známku, jde to skoro zázračně. Snad ani nechci vědět, co do toho dávají..:-)
Odpovědět
@japona A nejaka konkretni znacka? :)
Odpovědět
@houzkova obyčejné z dm drogerie
Odpovědět
@japona Krasa, diky, zakoupim! :)
Odpovědět
Profilova fotka
Můžete zkusit ještě škrabkou na sklokeramiku, pokud máte, s tou to podle mě půjde jedna, dvě.
Odpovědět
Profilova fotka
Na doporučení jsem vyzkoušela tento 3M čistič. Výsledek perfektní!
Odpovědět
@dita_a_ivan Tady je video: https://www.youtube.com/watch?time_co... Ale já už mezitím objednal ten HG: https://specialni-cistici-prostredky.... Tak uvidím, jak ten HG bude fungovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@standa63 pošlu ti odkaz na fotku přes @ jak HG fungoval u nás. (Vpečená papírová páska na okenním rámu..) Rukavice se rozpadly, ale páska šla dolů..👍
Odpovědět
Profilova fotka
@standa63 to video nelže;-) některá místa jsem se tím HG dryákem bála vzít a ten sprej od 3M to vzal s lehkostí. A ještě voní po citronech;-)
Odpovědět
@dita_a_ivan na ten okenni ram jsi pouzila ten 3M? Mas plast?
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote na vně okenniho rámu HG, na vnitřek rámu 3M. Ano, plast. Antracit.. tak jsem se i lehce bála, že tam zůstanou bílé mapy.. a dobrý;-) A ten 3M i na oblebtaná místa od nějaké samolepky na myčce.
Odpovědět
Článek se načítá
@dita_a_ivan Mne to s tim HD prave moc nejde... je to extra piplacka s drhnutim, sloupavanim a vysledek nic moc.Tak jestli je tohle lepsi. Mame bily plast.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote s tím HG to nejde?? To je divný .. my to loni zapomněli právě ma vnějším rámu balkonovych dveří, kam pere slunce a ta páska se tam úplně připekla.. ten HG jsem na to nalila, páska úplně ztuhla a šla pak jakoby odlamovat nebo jak bych to řekla. Pošlu ti taky odkaz na fotku
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote ten 3M sprej je ale docela drahej.. oproti HG
Odpovědět
Většina dam to má doma a funguje skvěle. Odlakovač na nehty. Na rám jsem nikdy nezkoušel, ale na sklo funguje na 100%.
Odpovědět
@dita_a_ivan prave, ze je drahej, proto se ptam, jestli za to stoji... ten HG:.. no ona se ta paska tak po milimetrech trha :-/
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote sprej 3M stojí cca 500,- (500ml); HG asi 140Kc (300ml). Ale každý jsem využila na jiný povrch (a jinou plochu, i za jiných podmínek) a oba výrobky fungovaly výborně
Odpovědět
@dita_a_ivan a ten 3M jsi vyuzila na jake nálepky?
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote jj v mycce uvnitř byla nějaká reklamní nálepka na jarové tablety a zůstal po ní lepkavy flek. Nešlo to ničím.. dryak HG jsem se bála, s 3M to šlo skvěle.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote nepomůže ani, když to tam necháš působit delší dobu?
Odpovědět
Profilova fotka
@dyrup na rámu by to mohlo nechat fleky.. je to přeci jen rozpouštědlo..
Odpovědět
@dita_a_ivan nepomuze... je to uplne sumak :-/
Odpovědět
Takže HG dnes vyzkoušen, funguje, díky za tip. :-) Sice to nejde tak lehce jak v tom videu u 3M (ale tam budou těžko ty pásky zapečené rok, jako u mě :-D ), ale s použitím škrabky a hadříků se to povedlo. Zajímavě jsem u toho HG přišel na "vedlejší účinky" - velmi dobře čistí dlažbu od starých nánosů (barev, apod.). Předtím jsem to zkoušel s ředidlem, ale nebyl to takový efekt jako u HG.
Odpovědět
Jen podotýkám, že ta papírová páska byla nalepena na skle, ne na rámu - které jsem právě natíral.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?