Jak zvětšit vstupní otvor do podkroví?

Profilova fotka
Ahoj, řešili jste jak zvětšit vstupní otvor do podkroví? V podkroví je podlaha betonová, otvor je malý. A ještě umístěny v šířce skoro v polovině místnosti... Podlaha je betonová? Koupili jsme starší dům, schody jsou prudké v koupělně (nesmyslně řešené), a do koupelny se jde přes pokoj. Takže chceme zrušit koupelnu, převést na druhou stranu domu a příčku mezi koupelnou a pokojem zbourat. Tím získáme jednu velkou místnost kde bych chtěla obyvák s kuchyňí, a přes tuto místnost by se šlo do podkroví. Ale jak zvětšít otvor, ať můžou vést schody podélně stěny. Za vaše rady, postupy, odkazy, inspiraci budu ráda. Přikládám i obrázek...
Odpovědět
Dobrý den. V prvé řadě je nutné zjistit, z čeho se skládá strop. Jedná se o strop trámový? Hurdiskový? Panel? U každého stropu se pak postupuje jinak. Ale podle rozměru vstupního otvoru soudím, že by se mohlo jednat o strop trámový, protože stropní trámy mívají rozestupy 120cm na střed. V tom případě by bylo možné bez problému otvor zvětšit podle Vašeho návrhu. Ale každopádně doporučuji, nechat si to prohlédnout na místě odborníkem, v případě trámového stropu stačí šikovný tesař. Ještě bych rád upozornil na jednu věc. Když jsem ve svém domě boural podobnou příčku, zjistil jsem, že není vyzděná jen ke stropu, ale že je ještě dvě řady cihel vyšší a na svém místě nahrazuje trám, který pak bylo nutné nahradit. Proto bych si na Vašem místě ověřil i to, abych si ušetřil podobné překvapení... :-) Přeji mnoho zdaru. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Dobry den, chceme kupovat dum a mame podobny 'problem' Nyni je do patra vedeno schodiste venkem a chteli bychom ho umistit dovnitr, nekde do rohu v nynejsi kuchyni ci pokoji vedeneho od chodby(loznice) smerem k venkovni nosne zdi, myslite, ze by to byl problem udelat ve stropu diru pro schody? Dum byl zvysen o patro v roce 1997, takze predpokladam, ze stropy jsou hurdiskove. Prilozeny jsou plany, dekuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?