Jaká skladba stěn v koupelně pod obklady a bílým nátěrem?

Dobrý den, poradil by mi tu prosím někdo se skladbou stěn v nově vyzděné koupelně? Dělá nám ji známý s manželovou pomocí, ale docela mě zarazilo, že nechtěl nikde dávat hydroizolaci, a že vlastně netuší, jaké vrstvy čeho patří na itong a na sádroš... Přirozeně jsem teď z jeho přístupu rozpačitá 😕 Koulena má jednu stranu sádrokarton + 3 nově dozděné z itongu. Strop sádrokarton. Na podlaze je teď beton, a ve finále se bude pokládat vinyl click. Obklady budou pouze ve sprchovém koutě a kolem umyvadla, jinak všude klasicky bílý nátěr na stěně. A teď bych potřebovala poradit, co vše a v jakém pořadí je třeba natírat na zdi až do finále, což bude někde obklad, někde bílá barva. A kam všude byste prosím natřeli hydroizolaci? Sprcháč bude mít podezděnou akrylátovou vaničku a má dvě strany itongové a jedna je sádrokarton. Takže tam lze přímo na holý itong natřít hydroizolaci a přímo na hydroizolaci lepit obklady nebo je tam ještě nějaký mezikrok? A u té jedné sádrokartonové stěny by to bylo s nátěry před lepením obkladů jak, prosím? A na ostatní itongové zdi, kde nebude obklad, se natáhne lepidlo s perlinkou, na to hydroizolace (kde bude třeba) a na hydroizolaci omítku a na omítku bílá barva? A co u podlahy? Na beton dát samonivelační stěrku, na tu hydroizolace a na tu přímo pokládka vinylu? Také jsem slyšela něco o hydroizolačních páskách, ale netuším kdy a kam se dávají... Možná jsou to hloupé dotazy, ale tak nějak jsem známému věřila, že koupelnu zvládne, když to tvrdil, prý ať nečekáme rok na drahou firmu, ale teď mám strach, aby to spíš nezkazil... 🤔 Budu Vám vděčná za odborné rady a popis, jak má přesně skladba jednotlivých stěn vypadat.
Odpovědět
Profilova fotka
Zjednodušeně - tam kde stříká voda, musí být hydroizolace, tj. celá podlaha (i s překrytím na stěny), sprcha a kolem vany. Nechápu, jak dáš hydroizolaci přímo na ytong. Pásky se dávají na spoje podlahy a stěn resp. stěn a stěn, prostě všude tam, kde se to může pohnout. Pokud tomu pán nerozumí, tak bych bral někoho jiného, protože se následky těžce odstraňují.
Odpovědět
@sisfa Různě na netu jsou pro takovéto věci postupy. Např.: 2:36 Dylatační (hydroizolační) páska 3:02 Hydroizolace https://www.youtube.com/watch?v=sxCyB...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?