Jde zrenovovat kachličky? Levná rekonstrukce koupelny

Profilova fotka
Prosím o radu, do budoucna se bude v domě dělat nová koupelna na novém místě, zatím ale musí posloužit ta stávající. Ale je opravdu hodně stará a podle toho vypadá. Jelikož však část domu, kde současná koupelna je, nebude v průběhu pár let vůbec existovat, ráda bych (už i z finančních důvodů) do rekonstrukce investovat minimum. Vybourání vany se pravděpodobně nevyhnu, je na dně celá sedřená a co slyším o nástřicích, přijde mi to jako vyhození peněz. Hlavně bych se chtěla zeptat na kachličky, zda je možné je nějakým způsobem zrenovovat? Jaké máte zkušenosti s jejich ponecháním a případně přelepením stávajících kachliček něčím jiným? Dál určitě plánuju vyměnit radiátor a umyvadlo. Zatím je pouze vymalováno. Co mě ale trápí, jsou právě kachličky a dlažba, vymlácení a úplně nové obložení je až poslední možnost. Děkuji za jakékoliv rady a názory.
Odpovědět
Profilova fotka
Viděla jsme tu někde na střeše album, kde si staré kachličky přelepili mozaikovou samolepící tapetou a vypadalo to fantasticky ;-) akorád nevím jak jim to drží- my máme na umakartu přilepenou vinylovou tapetu cca 6let a ve spojích se začíná pomalu odchlipovat: -/
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzkka88 Ahoj, my jsme taky nechteli moc investovat do umakartove koupelny, tak jsme na steny pouzili vinylove tapety a na podlahu koupili takove nalepovaci pvc ctverce. Dost jsem se teda bala o tu tapetu, jelikoz ji mame na vsech stenach a pri sprchovani dostava docela zabrat, ale funguje to uz 4 roky a vsechno v pohode. Neni to drahe, da se sehnat v mnoha dekorech, lepili jsme ji sami, jen se do lepidla musela pridat nejaka nejaka hydrofobni slozka/lepidlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@porubajda ty PVC čtverce .. jak tam fungují spáry?
Odpovědět
Profilova fotka
@birds no lepi se to tesne vedle sebe, takze spary vlastne nejsou
Odpovědět
Profilova fotka
@porubajda A nejsou pod tema nalpovacima pvc ctvercema videt puvodni spary dlazdicek pod nimi?
Odpovědět
@zuzkka88 Jestli se koupelna bude bourat, tak bych ani nový radiátor nedávala, jen bych ho natřela, vyhodila to příšerné obložení co je za tím radiátorem, vymalovala, na podlahu bych dala vinyl a kachličky když pořádně vyčistíš a uděláš nové spáry třeba zeleně k těm zeleným kachličkám (jestli to teda je zelená, na té fotce to není dobře vidět) tak by se to dalo přežít, než bude nová. Viděla jsem horší koupelny. Nejhorší je tam ta dlažba. Takže pokud uděláš hezkou podlahu, tak i ty kachlíčky budou vypadat líp.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka radiátor půjde jako první :-) Je hnusný, velký, usazuje se na něm a za ním všechna špína (ve skutečnosti vypadá ještě daleko hůř než na fotce), tam by myslím ani natření nepomohlo. Obložení za ním taky půjde pryč.. Taky určitě půjde pryč vana a koupí se nějaká hodně levná místo ní, takže tam pak budu muset řešit kachličky. Takže budu přemýšlet, jestli tam nějaké dokoupit (nějaké jsou i doma tak kouknout, jestli k těm zelenkavým budou ladit), nebo to řešit jinak. Moc se mi líbí betonová stěrka, jen nevím, jestli by se to na tu chvíli (cca 5 let) vyplatilo..
Odpovědět
Profilova fotka
@delisaaa no mame tam par uvolnenych a vystouplych dlazdicek, tak ty casem vylezly, ale jinak ne. Ta nalepovaci dlazdice je docela silna...
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzkka88 souhlasím s ostatními, že podlaha udělá hodně, my jsme něco podobného měli ve starém bytě. Na zem jsme dali normální lino (vzhled dřeva), udělali jsme nové spáry a na kachličky nalepily nálepky pro zpestření... Jinak teda jestli budete vyrubávat vanu, tak se dost poničí i ty kachle na zdi... Jinak tady v novém jsme na wc lepily nové obklady přímo na ty staré... Kdybys měla zájem, najdu někde fotku těch nálepek :-)
Odpovědět
@zuzkka88 No jak tě tak čtu tak to stejně vypadá nakomplet rekonstrukci :) Koupila bych tedy věci co půjdou použít v nové koupelně a třeba nějaké levné kachličky v akci. Ono už je to asi fuk a 5 let je dlouhá doba hledět na něco hnusného.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
@zuzkka88 natáhla bych lino na podlahu i zde, už jsem to viděla, vypadá to dobře a nestojí to moc peněz :-)
Odpovědět
@jenies Zajímavý nápad ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@zuzkka88 http://bydleni.idnes.cz/sikovny-mladi... je tam to lino pěkně vidět na podlaze a stěně v kuchyni
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Dobrý den, nevím, zda to není už pozdě, ale já bych poradila toto: starý obklad bych pořádně vyčistila a nově vyspárovala kontrastní barvou (třeba černou). Na podlahu bych zvolila vynil v roli v dekoru dřeva. Staré topení bych neměnila-má své kouzlo-jen bych ho natřela modrou stejnou, jaká je na kachličkách. Vyměnila bych baterie. Výmalbu bych volila dle světlosti koupelny. to takto neumím poradit. Přeji pěkné bydlení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?