Je možná rekonstrukce?

Dobrý den všem, chci se zeptat, zda je možná rekonstrukce u starého domu postaveného v roce 1890-1900? Vím, že podle fotek se nedá moc co poznat, ale přeci jen jestli někdo nemá zkušenosti s takto starou stavbou? https://www.sreality.cz/detail/prodej... Děkuji za rady
Odpovědět
Ještě upřesním... Rekonstrukce je možná vždy. Jen jestli se tady vyplatí rekonstruovat nebo demolovat? Děkuji
Odpovědět
@staqor děláme taky rekonstrukci podobného domu. Pozemek vypadá pěkně a pokud Vám vyhovuje dispozice, tak je určitě možné provést rekonstrukci. Rozhodnutí za zbourat a stavět znovu souvisí s řadou dalších otázek. Jako např. zda v tom potřebujete bydlet, zda si budete brát hypotéku (v tom případě nemůžete ručit domem nebo ho nemůžete zbourat) s rekonstrukcí je méně papírování apod.
Odpovědět
@zubr487 Děkuji za odpověď. Příští týden jdu na prohlídku, tak se uvidí. Dle mě bude určitě problém s vodou. Jelikož to bylo užívané rekreačně a studna nebude muset stačit pro běžný (plný) provoz. Bydlet v tom hned nepotřebuji. Nemovitost zaplatím hotově a na rekonstrukci bych si vzal úvěr a ručil bytem. Jen se bojím toho stáří domu a použitého materiálu při stavění, aby nakonec nevyšlo levněji ho zbourat a postavit nový. Chtěl bych ponechat jen obvodové stěny a zbytek předělat. Chtěl bych investovat tak 2 miliony na rekonstrukci.
Odpovědět
Já bych to postavil osobně znovu. Těch 1 050 000 Kč bych bral jako super cenu za velký a celkem pěkný pozemek. Zažil jsem v rodině rekonstrukci o pár let mladšího domu, než to co píšete a byly to roky a roky dřiny, než se to dalo brát jako normální bydlení (pokud tedy nemáte balík peněz na to, udělat vše naráz, což pokud máte, tak máte i na nový domek...).
Odpovědět
@peju Přesně tak to vidím taky.
Odpovědět
@staqor Ta rekonstrukce se nemůže vyplatit. A provozně a technicky to bude pořád jenom opravená barabizna...
Odpovědět
@peju Děkuji za odpověď. Bojím se, že kdybych stavěl nový domek, tak jen u nás v okolí je to min. milion za pozemek a za 2 miliony barák nepostavím. Tady u toho domku si myslím, že když 2 miliony zainvestuji, tak by to mohlo být hezké bydlení. Vše záleží až to budu vidět naživo, při prohlídce. Zatím mi jen domek padl do oka a jel jsem se kolem porozhlédnout a podívat.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme rekonstruovali dům z roku 1930, vypadá podobného stylu jako ten na fotkách. Jelikož nás tlačil čas, tak jsme museli stihnout za 4 měsíce rekonstrukci spodního patra (podlahy, el. atd.) a už teď jsme na cca 700tis. Byla to teda fuška a ještě bude, ale když jsme se tam byli podívat, tak nás natolik zaujal, že jsme do toho šli. Za podívání člověk nic nedá, buď se mu bude líbit i za cenu, že dá spoustu peněz za rekonstrukci, nebo si řeknete že to za to nestojí
Odpovědět
Pokud zdi nejsou z opuky, pak rekonstrukce dává smysl a 2 miliony by vám měly stačit.(My utratili milion a chybí ještě okna a fasáda) Hlavně ať tam ale nejsou zdi z opuky a dům má kvalitní základy. (Pokud tomu tak nebude, rekonstrukce nemá smysl) My rekonstruovali uplynulých 10 let a pak si raději nechali postavit nový RD.
Odpovědět
Pisou, ze je urceny k reakreaci. Je mozne ho mit i k trvalemu bydleni? Co rika uzemni plan? Urcite bych ho zbourala a postavila novy. Cena za pozemek je to pekna a rekonstruovany nikdy nebude presne vyhovovat vasemu stylu bydleni.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?