Kdo poradí jak vyřešit štít domu?

Zdravím a mám na Vás prosbu:před x lety jsme rekonstruovali dům ze šedesátých let.Zateplení,izolace vlhkých obvodových zdí,fasáda a podbití štítu domu deskami... Ty desky se natřely na bílo.Fasáda byla lososová.Postupem času se dřevěné obložení pokroutilo,barva se začala olupovat,fasáda vybledla...Navíc nám místní architekt naprojektoval u vchodových dveří skleněnou vitrýnu,která pokračuje až na balkon. Tehdy jsme se dopustili spousty chyb/MODRÁ STŘECHA ještě nebyla na světě :-) a neměl kdo poradit... Neuvědomili jsme si,jak budem vitrýnu udržovat v jakž-takž čistém stavu,jak budu leštit ta okýnka,když k nim nemám přístup a na přelézání zábradlí se už nebudu cítit! Rozhodli jsme se...něco s tím udělat.Ale nevíme-co.Nemá/neměl tady někdo podobný problém?Myslím,že domů s bočními štíty je hodně. A čím ošetřit ten podhledový obklad?Nebo ho "servat" a též obložit sádrokartonem? I jsem Vám to vyfotila... ;-) A moc děkuji za každý nápad,či inspiraci! Mějte se fajn.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, sádrokarton se teď používá poměrně často. Ale třeba by u Vás stačilo na natírání použít nějakou lepší barvu jako Osmol atd.. je to dražší ale co vím, tak to vydrží xkrát déle. Ale záleží v jakém je to dřevo stavu - jestli se kroutí tak to je buď málo přišroubované nebo udělané ze slabých palubek. A to bych pak asi šel do SDK. A ta stříška je tedy od architetka pěkné zvěrstvo na údržbu - umít to tak vapkou z balkónu..
Odpovědět
Ahoj Rienn, na takovou opravu podbití jsou prakticky tři možnosti. 1. vyměnit pokroucené kusy palubek, sundat horní část nesoudržné barvy a znovu namořit ( na exponovaných stranách bude nuné po cca 3-5ti letech opakovat. 2. sundat dolů celé a použít na podbíječku OSB desky (Cetris, Fermacell) - rozhodně ne SDK - sádrokarton nepatří v žádném případě do exterieru (a když už tak jedině vhodný do vlhkých provozů - ale ještě jsem to nedělala). Na tyto OSB, Fermacell nebo Cetris následně natáhnout lepidlo s perlinkou a fasádu. Osobně bych ještě na desku použila 3cm EPS a pak šla až s omítkou. 3. Vybrat si pohledové desky v typech např. Cetris. No a okno ... to buď bude špinavé a nebo bych ho zazdila :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?