Kdy je nejlepší natřít zárubně a radiátory?

Profilova fotka
Potřebuji poradit, kdy je nejlepší natřít zárubně a radiátory - před nebo po malování? Nebo je to víceméně jedno? Zárubně si budem natírat sami, tak se bojím, abych si pak vymalovanou stěnu neupatlala. Ale teď se mi do jejich natírání moc nechce, protože zatímco jeden pokoj už je čistý a začíná se malovat, na chodbě je pořád dost prachu (koupelna ještě není úplně obložená a uklízet rozhodně nemá cenu), tak aby to nenadělalo nějakou neplechu. A je potřeba starý nátěr nějak odstranit? Radiátory nám bude natírat jeden šikovný pán, tak si myslím, že od něj snad zapatlání stěn nehrozí, to spíš já bych při malování byla schopná zapatlat natřený radiátor, tak bych to raději nechala na potom - co myslíte? A ještě zvažujeme výměnu obyčejné hlavice za termostatickou. Bylo by lepší vyměnit ji asi před natřením radiátorů, že?
Odpovědět
Nejdřív vymaluješ,pak natřeš,tak to dělají profíci a pokud se bojíš,že upatláš stěnu dej vydělat řemeslníkovi ( jedno futro + barva 100Kč). Radiátory se nenatírají,ale stříkají pistolí a hlavici si můžeš dát ale zalepit páskou.
Odpovědět
@elisa_day my jsme radiátory vytáhli ven a nastříkali je pistolí, jak se píše níže, ale sundali jsme je proto, aby byly nalakované opravdu všude, oni ti to dneska nasříkají pověšené, ale ja jasné, že barva bude jen tam, kam je vidět...Futra jsme natřeli před malováním, ale až se vymaluje, dáme jim ještě asi jednu vrstvu, ale i kdyby to tak nebylo, tak malířskou barvu dostaneš dolů také dobře, pokud ji utřeš co nejdříve. Radiátory i futra jsme nastříkali odrezovačem a odmašťovačem, pokud byly na futrech nějaké nerovnosti, vzala jsem to bruskou, a radiátory jsmse předtím ještě vzali wapkou. No a radiátory ještě pověšené nemáme, ale máme je obalené ve folii, aby se do nich ani neprášilo, jukni do alba :-) O výměně hlavice také přemýšlíme, ale asi se na to vykašleme, ke kotli máme přenosný bezdrátový termostat, takže si myslíme, že to s tím zvládneme, ukázal nám kamarád, jak to funguje u něj, a bylo to docela fajn, ale třeba strejda nám říká, a´t to vyměníme...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
nejlepsi je vymalovat a pak natrit futra kdyz to udelate naopak budete to muset oblepit paskou
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?