Kolaudace po rekonstrukci se stavebním povolením

Koupili jsme starý dům, udělali projekt, dostali stavební povolení, dům zrekonstruovali a nyní nás čeká kolaudace, protože to žádá banka. Stáhli jsme si žádost o vydání kolaudačního souhlasu, ale absolutně nemáme ponětí jak na to. Vše jsme si dělali svépomocí, včetně elektřiny, kanalizace atd. Nemáme k tomu tedy téměř žádné dokumenty. Zedníci to stejné, sami a pak "Pepa z Lhoty". Kus domu jsme zbourali a kus přistavili, zvýšila se podlahová plocha asi o 15m2. Existuje nějaké fórum, které mě nevede? Když se podívám na dokument a na výčet příloh, které by tam měly být, protáčí se mi panenky. Potřebujeme všechno? Zdá se, že ne. Ale když ne, tak potom co? Potřebujeme nějaká razítka? Poté je tu ještě tento článek: https://stavimbydlim.cz/jak-zkolaudov... Tak, že by kolaudace nemusela být vůbec? Nebo se to týká pouze novostaveb? Prosím poraďte
Odpovědět
Predne se u vas nejedna o kolaudacni souhlas. Leda byste staveli napr. zemni vedeni elektra. Zajdete si na stavebni urad a podle vaseho stavebniho povoleni vam daji ten spravny formular pro zadost. Kdy jste povoleni dostali? Pokud to bylo stavebni povoleni vydane pred 1.1.2018, urcite mate v povoleni psane, ze stavbu musi provest stavebni firma a ta musi mit vlastniho stavbyvedouciho. Uradu potom date cestne prohlaseni provadejici firmy, ze stavbu provedla v souladu s overenou projektovou dokumentaci a ze pri stavbe dodrzela platnou legislativu. S tim budete mit asi problem :( Proto se ptam na termin vydani stavebniho povoleni...
Odpovědět
Aha, tak díky, určitě zajdeme pro jiný dokument. Povolení je vydáno v roce 2015. To s tou stavbou tam napsané není, jako stavebník tam figuruje pouze jméno mého muže. Spíš nikdo nepřišel na kontrolu hrubé stavby, ani statik, když jsme dělali základy toho přístavku. To všechno se tam píše a my jsme to vůbec nedodrželi. Popravdě jsme si to asi nepřečetli. Je možné, že tu musíme mít hasičák? No a ještě ochrana proti blesku, to taky nemáme. To je v pytli.
Odpovědět
Jdete bod po bodu v tom stavebnim povoleni a to musite dodrzet a dolozit. Uz prvni bod pise, ze mate dodrzet vse, co mate v projektove dokumentaci. Podle projektove dokumentace se pisou body podminky stavebniho povoleni. Kolaudovat by vam meli prijit i hasici, mate je tam jako dotceny organ (u stavebniho povoleni jsou vzdy). Zaroven si proctete pruvodni a souhrnnou zpravu projektove dokumentace, co je tam psane, melo by byt dodrzene. Pro hasice bude zavazna pozarni zprava. Hasici pristroj a hlasic pozaru je dnes povinny v kazde stavbe. Umisteni a pocet mate taky psany v pozarni zprave. Revizi komina vam udela kominik. Revizi elektroinstalace a hromosvodu potrebujete taky. Pokud budou pozadovat bod 10. (statikuv zapis do stavebniho deniku), budete ho muset take sehnat. Ale tohle vse jste si, bohuzel, meli precist pred samotnou stavbou. Stavebnik neni ten, kdo stavbu zhotovuje. To je vetsinou clovek, ktery bude po kolaudaci v katastru nemovitosti psany jako vlastnik. Na tom druhem snimku je psane, ze je to ucastnik rizeni (jen vas muz, vy predpokladam vlastnikem nebudete).
Odpovědět
@puhelin Dobrý den, tak jste měl pravdu, opravdu není potřeba žádost o vydání kolaudačního souhlasu, ale pouze ohlášení dokončení stavby, kde je potřeba přiložit revize např. ke komínu, elektro atd. Akorát ten bleskovod musíme vyřešit. Nicméně strach byl zbytečný, tohle bude zvládnutelné :-) Děkuji mockrát!
Odpovědět
@blanecek Opet to kazdy stavebni urad posuzuje jinak :) Mate stesti, ze vam staci potvrzeni dokonceni stavby. Jinde by po vas chteli souhlas s uzivanim stavby, jaky byl do 31.12.2017. Stale to neni jednotne. Co ten stavbyvedouci, musite ho mit?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?