Koupě starého domu, hodně prasklin - jak se rozhodnout?

Chtěli bychom koupit domek.Je prý stavěný v 60.letech.Bohužel má hodně prasklin.Jednu velkou má i z venkovní strany od vrchu až dolu a vevnitř jich je jich taky hodně.Pán nám říkal,že polovina domu byla přistavovaná a je nová,ale materiál používali jaký zrovna byl,takže i starý. Nevíme jak se rozhodnout.Tvrdí nám,že praskliny jsou tam od té doby co dům stojí.Přemýšlíme zda pozvat statika? Nemáte s tím někdo zkušenost? Popřípadě kolik takový statik stojí.Děkuji předem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Chtěli jsme takový dům koupit. Mel prasklinu ve štítu, dělali novou střechu a podkroví, kolem se kopala kanalizace. Pozvali jsme někoho z inspekce nemovitostí, dali mu cca 3tis. Rekl, že to chce podseknout a zpevnit jeden roh, zřejmě to o trochu ujelo, protože a) nová kanalizace a zásah do půdy hned vedle a za b) stěny nejsou stavěné na takovou zátěž nove a mnohem těžší strechy. Poptali jsme firmu na ty zaklady, stalo by to min. 120tis. V tom okamžiku už to začalo být moc drahý na ty všechny problemy. Běžně se prý dává nějaký stitek, podle kterého se pozna, jestli ty praskliny rostou nebo ne
Odpovědět
Profilova fotka
praskliny "smrděj". Starších domů jsem projela hodně, jak to mělo praskliny, tak ruce pryč - tam to má vždycky nějaký důvod a většinou ten důvod je, že se něco udělalo špatně - slabé základy, příliš velká zátěž, tenké stěny, podkopy, sklepy, teréní úpravy... Vždycky k tomu aby ten dům praskl musí být nějaký zásadní důvod. Pokud je lehce prasklá tenká stěna třeba na půdě a nejde to dolů, tak je to ještě v rámci možností OK, ale jak je jich víc a přes celej dům, tak nebrat.
Odpovědět
nakup domu je vo svojej podstate ako akykolvek iny nakup (samozrejme musi brat clovek ohlad na cenu a nato, ze dom sa kupuje 1-2x za zivot), takze si poloz otazku: ked si ides kupovat telefon kupis si novy, alebo telefon po niekom alebo hladas na bazosi a je ti jedno v akom stave je (poskriabany display, slaba baterka, odlomeny kryt,...)?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?