Křivá podlaha. Máte zkušenost?

Ahoj nemáte někdo zkušenosti s křivou podlahou? Máme velmi starý byt - 160 let, a podlahy nemají betonovou výztuž, jen trámy..na nich jsou parkety, a na nich bývalý majitel položil dlaždice... Z estetického hlediska nám to nevadí, ale máme strach aby to třeba jednou nespadlo.. tak nevím, myslíte, že je to nebezpečné a že bychom měli pozvat nějakého znalce? A jestli jo tak koho? vůbec nevíme.. Manžel pořád nadává, že se propadneme dolů s celým bytem...já si zas říkám, když už to vydrželo 160 let tak to dalších 50 taky vydrží...ale nevím..:) poradte když tak.. dík.
Odpovědět
Já bych sundala dlaždice a nechala renovovat parkety. Máme to samé, my teda podlahu předělávali, ale vyjde to velmi draho.
Odpovědět
aha, nám tak o vzhled nejde, spíš o tu bezpečnost.. ale to asi nikdo vědět nebude...:( Azafato jinak dík.. :-)
Odpovědět
Meleri - to ti opravdu nikdo neřekne. Je potřeba pozvat si znalce - ideálně statika, který se vyzná v historických konstrukcích a poruchách - většinou to probíhá tak, že se kousek stropu odkryje, udělá se tvz. sonda (prokope se např.díra 20x20cm skr...jak se potupně odkrývají vrtsvy, tak se zjišťuje z čeho vůbec dům je, jak je na tom staticky (jaké mají trámy profily, v jakém jsou stavu - můžou být napadeny houbami, různými brouky, jak moc jsou porušeny, jak jsou uloženy,...). Pokud se vám třeba objevují v bytě větší trhliny (ne takové ty "vlasové", kdy jen praská omítka, ale doopravdy třeba několik mm, dochází k větším průhybum stropu atd.), tak bych neváhala a radši někoho objednala, i kdž nepředpokládám, že by to mělo padat, 160 let ...prd věk, dřevo vydrží mnohem déle (pokud ale není např.vystaveno vlhkosti atd.) ;-) trámové strupy má narostá většina starších domů ( a hodně mladších), problém spíš bývá, pokud se dělají nějaké stav.úpravy (staví se příčky z keram.materiálů,...), na to nemusí být ty trámy dimenzovány ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Ahoj taky Vám moc žádám o radu s přítelem si chceme sami zrealizovat podlahu v podkrovíčku,jsou tam také jen trámy a prkna nic víc.Poradíte na levnou a snadnou podlahu mysleli jsem na ty desty(jak se šroubují)bohužel si nevzpomenu na název. Prkna ošetřit(přelakovat) dát meralon a desky přivrtat do prken,je to reálné? Děkuji předem za pomoc.V podkrovíčku bude hlavní obytné místečka ,dole jen kůlny a schodiště.
Odpovědět
mejstricka: viz odpoved v druhém tématu (dlazba na drevo). jeste bych dodala, ze pokud ty trámy nejsou moc daleko od sebe a podlaha extrémně nepruží a neprohýbá se, jsou prkna o.k., tak je tam nechte, nelakujte, to je zbytečný, je ošetřete lignofixem a na ně hoďte miralona OSB desky, opět miralon a krytinu, aby krytina nenarážela o desky a nedělalo to randál....
Odpovědět
Profilova fotka
Moc Děkuju budu tlumočit příteli :-) díky za rady ;-)
Odpovědět
mejstricka: My máme na trámech přišroubované desky, na deskách mirelon a na něm koberec.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?