Mám zájem o RD z roku 1912, který čeká rekonstrukce

Ahoj všem,mám velký zájem o koupi RD před rekonstrukcí.Je za 690 tis. a není zas v tak špatném stavu....Náhled : http://www.rksting.cz/prodej-domy-a-v... Myslíte že cena je normální?
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že to není až tak špatná cena, nevím tedy jak se ceny nemovitostí u Vás pohybují, u nás (Plz,kraj) je to dobrá cena. Počítej, ale s dost penězi na rekonstrukci, ono to vypadá O.K. ale jak do toho kopnete...kdo ví co objevíte. Ale zas má svoje to kouzlo.
Odpovědět
Profilova fotka
My koupili dům za 88tisíc :-D V okrese JH. Co je na ceně divné?
Odpovědět
dům je rezervovaný
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname jak to víš? :-D
Odpovědět
@chris_n umím číst
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname už jsem si všimla :-D třeba to má rezervované tento uživatel ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
určitě si nechat poradit od odborníka, aby před koupí posoudil stav krovů, zda není porušena statika apod. Myslím, že laik toto těžko posoudí. Někdy se zdá budova dobrá, ale pak nezůstane kámen na kameni.
Odpovědět
@petraxname Ano,dům mám rezervovaný právě já :-)
Odpovědět
@jarunkap No právě,má to svoje kouzlo.Hned se mi zalíbil,jak jsem byl na prohlídce.Teď zařizuju hypotéku a taky prodávám družstevní byt,což nějaké ty peníze budu mít.Rekonstrukci udělám hlavně ty nutné (zavést teplou vodu,nový kotel na vytápění,skontrolovat stav komínů,elektroinstalace atp.Přes zimu bych zmapoval kde jsou problémy s vlhkostí,jestli někde zatíká a pak od jara rekonstrukce střechy,zmapovaných problémů atp.
Odpovědět
Profilova fotka
Joooo, kdyz jsme kupovali dům my (resp. mamka po rozvodu), tak jsem se taky domnívali, že bude stačit vymalovat, položit podlahy a udělat topení :D:D Jak naivní jsme byly... :D Dům spolkl půl milionu a neni to vidět... Je potřeba vyměnit okna atd...
Odpovědět
Profilova fotka
:-D Okna jsou na starým domě to nejmenší...
Odpovědět
Profilova fotka
za tuhle cenu bych u nás nekoupila ani parcelu,....mám podobný, ještě starší dům, hodně si toho děláme sami, nebo s pomocí známých, ze začátku jsem si myslela, že uděláme jen nutné opravy, ale nakonec jsme rozkopali skoro všechno...kdybych to věděla hned od začátku, asi bych ho nekoupila, ale ten náš byl skoro 3x dražší....
Odpovědět
Článek se načítá
Jde vidět, že jsou vlhké zdi, jsou tam mapy. Určitě obkopat, dát izolaci, kdoví jestli netřeba i podřezat. Podlahy budeš muset asi durch vykopat, jak jsi říkal elektro apod. Kotel budeš nechávat tam kde je nebo ho dávat do sklepa? Počítala bych, že ty samé prachy budeš muset vrazit do reko, jestli né ještě víc. Ale v Mostech je klid a pěkně ;-) a jsi aspoň trochu na kopci nad tím těšínským "luftem" ;-)
Odpovědět
@candat No,tak s tou zdí to vím že do toho vložím peněz a peněz.....Neva.Kotel budu chtít umístit do sklepa,ne na chodbě kde se bydlí :-D .Nevím ani proč to tam dávali :-D Jo,já bydlím celý život v paneláku a ještě k tomu družstevní.Tak jsem se rozhodl,že peníze raději investuju do svého,pro sebe a rodinu....Ne na stále zvýšených nájmech ( ty peníze ani už neuvidím),je pravda,že v družstvu platíš nájem a když se něco semele v bytovém jádru,tak oni to nechaj spravit z fondu oprav,ale jinak zbytek bytu,pokud se něco pokazí atp. si platíš sám.Je to zbytečné vyhazování peněz za ty nájmy :-D
Odpovědět
@zuzkanka12 Jo,prostě z práce do práce :-D Ale alespoň vím,že to budu dělat pro sebe a rodinu :-)
Odpovědět
Kolik odhadujete, že to bude stát a co vše plánujete zrekonstruovat? Dům je ve městě nebo na vesnici?
Odpovědět
@matys25 Tak jestli tam bydlela nějaká starka, tak by asi nezvládla chodit do sklepa přikládat ;-). Jinak my máme kotel taky jakoby na patře. Ve sklepě ho nemáme kvůli vody. Máme vedle předsíně takovou další předsíňku, kterou se prochází i do sklepa a tam máme kotel. Jinak to u nás nejde. Jinak hodně štěstí s koupí a rekonstrukcí. Já bych na ten náš nejraději hodila granát ]-( :-N :-)
Odpovědět
Já bych osobně do rekonstrukce tak starého domu nešel. Spolužák šel do rekonstrukce a to si mysleli, že to budou mít do půl roku a už to dělají jeden a půl roku. Stále to nemají dodělané a peníze už nejsou a to jeho manželka je stavařka a už přiznali, že to podcenili a každého zrazují z rekonstrukce. Pořádně si to rozmyslete a nepočítejte, že se jen vymaluje a udělají nové rozvody. Ze starého neuděláš nikdy nový.
Odpovědět
Profilova fotka
Cena se zdá dobrá, i když neznám lokalitu. Mám však osobní zkušenost se sanací vlhkého zdiva a podlah. Pro orientaci uvedu, že nás stála renovace pouze přízemí domku z 19.st., kde předchozí majitel normálně bydlel, asi 500 tis. Kč. Jednalo se drenáž kolem domu, kompletní vykopání podlah, bourání koupelny a její postavení na vhodnějším místě, předělání 1 okna, elektrorozvody, rozvody vody a kanalizace, kotel. A to jsme šetřili, kde jsme mohli, část jsme si dělali sami, hrubší práce Ukrajinci, ostatní většinou bez DPH. Teď nás čeká podkroví, tj. střecha vč. trámů, střešní okna. A to nemluvím o zateplení, fasádě, úpravě dvora, plotu nebo park. stání...na to zcela jistě nezbyde.
Odpovědět
No,jak to čtu, tak to asi vzdám a koupím novější.....možná vyjde za 1 745 000 Kč.Po rekonstrukci.........Rezervaci zruším.:-D Ještě že jsem dostal Certifikát na vrácení rezervační zálohy :-D
Odpovědět
Profilova fotka
pěkný dům, 2 mil ještě do něj vrazit a nemá chybu
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?