Nemám archeologický průzkum. Je to problém?

Ahojky, mám dotaz. S manželem jsme přistavovali dvě místnosti k stávajícímu RD. Kvůli změně zastavěné plochy, která přesáhla určitou hranici, jsme museli mít stavební povolení, ve kterém po nás chtějí i archeo průzkum. Jenže my na to zapomněli a teď máme před kolaudací. Je to velkej průšvih?? Díky za radu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, předpokládám, že není... pokud by to pro ně bylo tak moc důležitý, tak by ho chtěli přiložit k dokumentům, který jste dávali, když jste žádali o stavební povolení (radon, vyjadřovačky, atd.). Pokud Vás sami neupozornili, že Vám tohle chybí a vydali stavební povolení, tak to přece není Vaše chyba ne? Nebo jedině, že byste ho měli dělat až po povolení, ale to se mi nezdá, to nevím :)
Odpovědět
podle mě nemusíš mít archeologický průzkum, i když stavíš v území, kde je větší možnost archeologických nálezů tak prý stačí jen oznámit začátek stavby na archeologický ústav (nebo něco podobného :) ) a pak jen když něco najdeš tak se to má hlásit.
Odpovědět
stavební povolení není vázané na archeology. ale jak píše zabrle, má se na archeology napsat oznámení, že tehdy a tehdy se začne na pozemku kopat a oni si prý sami zváží, jestli to budou na daném pozemku nebo v dané lokalitě řešit.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Nam zarizoval stavebni povoleni někdo jiný a tohle neohlídal,včera se nám na pozemku objevila pani z muzea archeologů a je z toho problém,který teď řešíme,tak jen doufám,že nehrozí nějaká velká pokuta:-(
Odpovědět
Stačí tam zavolat, že rozšiřujete stávající stavbu, že už jste strhli skrývku a cvičně kopli do země a že tam jsou zbytky ze stavby a nějaká suť. Oni sami řeknou, že je blbost k vám jezdit. Když už se jednou někde stavělo, tak je blízké okolí stejně znehodnocené. Význam to má, když se staví někde na zelené louce, kde nikdo nekopl stovky let :) A nebo jim rovnou řekněte pravdu :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?