Odhadnete cenu rekonstrukce starého domku?

Hezký večer :-) Vím že je to hodně individuální a z fotek je poznat málo, ale zkusím to... Máte někdo zkušenost s rekonstrukcí starého domku a dokázali byste alespoň trochu odhadnout cenu u tohoto domečku? http://www.sreality.cz/detail/prodej/... Je něco, co by mohlo rekonstrukci zásadně prodražit? A dají se takové věci odhadnout před koupí? Jsou nová okna a střecha, což si myslím, že jsou jedny z nejdražších věcí... Domeček se mi moc líbí, ani nevím proč, vidím se v tom okýnku jak zalívám muškáty :-D Navíc, cena je moc fajn, taková moje idea je vzít si 600 tis hypo, prodat byt za 750 tis a z těchto peněz rekonstrukci financovat. Tak co, šli byste do toho? :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Meli jsem rozpocet 400t, dostaly jsme se na 1,2 mil.. Okna, rozvody vody uz byly, podrezane taky.. Ale delali jsme komplet vnitrek, od betonu po stropy, castecne elektrika, co nebyla dodelana, dvere vnitrni, vchodove.. Ono se to nezda, ale leti to..
Odpovědět
ty jo... no to mě právě děsí nejvíc, že objevíme nějakýho kostlivce a budeme v háji :-| Zase na druhou stranu je to mini domeček, podkroví bysme asi nechali na "někdy", pokud by se spodek prodražil. Nejsme nijak náročný, jasně, voňavá novostavba je fajn, na druhou stranu, dlužit půl mega nebo dvě je taky rozdíl..
Odpovědět
ahoj, pokud se vám líbí lokalita a dispozice domu, tak do toho jděte. Docela dobře vám v rozhodování může pomoct stavař, kterého bych si sebou vzala na prohlídku domu - ten ti řekne, zda je dům ok nebo ne. Počítala bych že utopíte přes milion....
Odpovědět
Počítejte určitě s milionem za rekonstrukci.Doporucuji si na prohlidku vzit cloveka ktery dela rekonstrukce a rekne Vam co vse bude potreba a i pribliznou cenu.
Odpovědět
myslím 1.5 AZ 2mil pokud to budete chtít udělat jako nový podržet aby nebyl vlhký podlahy vykopat udělat nové atd
Odpovědět
No, můj optimizmus se rychle vytrácí :-( Zkusíme se poptat po známých, jestli neznají nějakého stavaře a sjeli bysme se tam mrknout. Jen mě teda zaráží, že je na tenhle baráček inzerát letos už podruhý =-) Koukala jsem na něj už zjara, pak inzerát zmizel a dneska je tam znovu. Lokalita se nám líbí moc, je to krásná vesnice, švára si tam koupil podobnou ruinu a je pravda, že do toho zatím jen sypou peníze a nic není vidět :-| A ještě otázka, hypotéku pravděpodobně dávají jen na cenu nemovitosti? Co potom, když by teda nestačili na rekonstrukci peníze z prodeje bytu?
Odpovědět
a které věci bývají jedny z nejdražších? Podlahy? Zateplení střechy, topení?
Odpovědět
Já bych se tak neděsila. Koupili jsme domek cca 10/11m, přízemní. Spodek jsme předělávali - změna dispozice, nové podlahy, nové rozvody vody, kanalizace, elektro, výměna oken všech dveří - a zatím v tom máme počítám kolem těch 300. Stručně - dřevěná okna a vchodové dvěře cca 80, alektřina 80, kanalizace 8, voda cca5, koupelna - sprcha, umyvadlo a záchod - záchod a umyvadlo jsme měli - 10, dveře obyč hladké bílé, árubně ocelové, pdlahy plovoučka. Topení stávající krbovky, + rekupka za nějakých 50. Ještě chceme fasádu zateplit, a časem výměna střešní krytiny. Spousta věcí nakopena v akci - vyměnit se to dá vždycky. Jo a kuchyn IKea na splátky (zase akce) za necelých 28.
Odpovědět
Profilova fotka
domek je očividně vlhký a bude nutné ho podřezat. Střecha má novou akorát krytinu, je potřeba ji ale zateplit a udělat podhled - oboje dost zmenší prostor. Ta plastová okna nebyla příliš dobrá volba do takového pěkného domečku. Jinak je fajn, že se jedná o menší nemovitost a tak bych cenu rekonstrukce odhadovala kolem 1 milionu.
Odpovědět
@xajaneckova prostor mě nijak netrápí, máme 63m2 byt a taky žijeme... nahoře bych udělala jen pokojíček. Taky mi z fotek přijde vlhký, to se řeší jedině podřezáním? Plus teda asi i komplet vykutat podlahy a udělat nové, odizolované co? @inkajanakova a děláte si to sami nebo máte firmu? Moje představa je taková, že bysme dali jakžtakž dohromady jednu místnost a tam nějak přežívali, než se dodělá zbytek. Elektrikáře máme známého, na ostatní věci bysme taky asi někoho sehnali, takže víceméně vše svépomocí. Jen se v tom vůbec nevyznám a nedokážu odhadnout, jak by to bylo všechno časově náročné. Abysme pak nežili jak bezdomovci další tři roky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ono nic nemá super cenu pronic zanic... domek je to malý ale podle mně to je příšerná bouda... uvnitř by bylo třeba všechno dělat znova. záleží kdo by vám to dělal a jak jste nároční. já osobně bych do toho nešla ani náhodou ale odvážným prý štěstí přeje :) každopádně je třeba počítat s tím, že rekonstrukce cca 1-2x převýší pořizovací cenu...
Odpovědět
Problém je v tom, že tam nikdo z nás nebyl. ypadá to, že domek e už dost dlouho prázdný, odtud může být ta vlhkost, protože jak se dívám na venkovní fotky, nic moc tam nevidím. Ta vnitřní plísen a vlhkost může být z toho, že dům je prázdný a nevytápěný. Takže jedině si tam vzít třeba někoho od řemesla - projektanta, stavaře, nebo i zedníka z rodiny, at okoukne hlavně krov, strop a ty obvodové zdi. Jinak my jsme dělali hodně svépomocí - manžel se zetěm a synem, řemesla specialisté. Takže vlastně svépomocně bourací práce, vyzdívku dvou příček, omítky vnitřní a podlahy. No a obklady a dlažu v koupelně, ale šli jsme cestou nejnutnějšího - čili obklad sprchy, umyvadla a WC a dost. Dlažba jen koupelna. le bydlíme a řekla bych velmi pohodlně. A šli jseme do toho právě proto, že je to maličké. Předtím jsme měli obrdům, jenže děti rychle vyrostou a co pak? A nemslím si, že je vždycky nejlepší všechno bořit a stavět nové. Já mám ráda staré domy, které mají výraz.
Odpovědět
Článek se načítá
Tak jsme sehnali někoho kdo tomu trochu rozumí, sjedem tam a omrkne nám to. Ale asi ani sebelepší stavař určitě nedokáže odhadnout všechno jen z koukání. Dost se bojím, že by nanás časem vyskákali další a další věci... Otázka je, jestli i přes to do toho jít a mít se splácením do 10 let klid, nebo koupit pozemek, postavit třeba dřevostavbu a platit až do důchodu :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mame podobny domek v Chomutove, je pred rekonstrukci, ale chci ho prodat. Jsem profesionalni rozpoctarka, odhaduju u nas urcite 1,5 milionu, ale muze byt i vic, dle naroku na pouzite materialy uvnitr.
Odpovědět
Ahoj, doporučil bych vzít člověka, co dělá rekonstrukce, klidně i z nějaké firmy a tak se dozvědět celkovou částku, takhle to jde celkem těžko určit, ale zda-li budete zateplovat či podřezávat dům (pokud není) + další práce, tak by se to mohlo pohybovat kolem 1,3-1,7. Záleží, co všechno by jste tam dělali nově ;-)
Odpovědět
@petrulapet: Zburat a dat postavit novy dom - montovany dom, asi som nepotesila :-|
Odpovědět
@margareta76 no v tom případě už si raději koupím nový pozemek, tenhle zase tak levně nevychází + demolice k tomu :-|
Odpovědět
@petrulapet: Mas 100% pravdu, ale mozno nejaky ludia (niektori tmavsi spoluobcania), by sa radi do demolacie pustili ;-) Neviem, keby som taky dom zdedila, by som si povedala, nevadi pustim sa do prestavby. Ale ked dam uz nejake peniaze do kupi a este ani zdaleka "nevidim svetlo na konci tunela", no neviem, neviem. Mozno sa mi lahko radi, ked my sme v takejto situacii neboli (kupili sme pozemok a stavali novy dom). V kazdom pripade drzim palce, nech sa akokolvek rozhodnes ;-) Urcite to bude to najlepsie rozhodnutie pre Teba - pre Vas ;-)
Odpovědět
@margareta76 vidíš, tenhle způsob demolice mě nenapadnul, v tom případě to tady na severu bude zadáčo a rychlovka :-D Počkáme jak se vyjádří ten známý z oboru... každopádně chlap už začíná couvat :-S
Odpovědět
Tohle vypadá na komplet vybourání všeho až na cihlu,vykopat podlahu a vše od začátku. Cenu rekonstrukce vidím tak 1,1mil, takže bych radši investovala 600t do pozemku a nechala si postavit nějaký menší domeček. Jestli byste si reko dělali sami, tak tím strávíte dalších Xlet, tak je potřeba zvážit, zda na to máte chuť a energii ;-) p.s. Do dvojdomku bych snad radši ani nešla, kdoví, co tam člověk bude mít celý život nalepený za sousedy :-D
Odpovědět
Jo a rekonstrukce nám zabrala cca rok, protože jsme mezitím chodili do práce a eště jezdili dceři na stavbu. Takže taky nic tak moc. Ale fakt záleží strašně na tom, jak to bude vypadat třeba pod podlahou. Stačí zvednout třeba PVC nebo koberec, prostě co je na zemi. Zkusit tuknout do omítek, ale pokud není zvenčí opadabá, tak to s tou vlhkostí tak prudké nebude. No a strašně záleží na tom, ak moc se rozšoupnete vevnitř - koupíte plovoučku v akci za 100 ale taky za 5 tisíc. Nebo dveře za 1000 nebo za 10 tisíc. Obklady za 100 nebo za 10 tisíc metr. A tak e to se vším. My šli cestou nejmenšího zadlužení ( žádného), a vůbec mi nevadí, když časem podlahu vyhodíme a dáme novou, třeba.
Odpovědět
@inkajanakova určitě nebudu pořizovat super drahý obklady, designový kohoutky a podobný věci... Bydlíme v paneláku, takže klasika umakart a lino na zemi a dá se v tom bydlet. Rozhodně taky nemám potřebu splácet až do důchodu interiérový doplňky ;-) Baráček chci hlavně a především kvůli pozemku a mít trochu svýho klidu :-) Večer budu volat tomu zedníkovi, uvidím jak se s ním domluvím. Jsem zvědavá co nám na to řekne... =-)
Odpovědět
@petrulapet Myslím si, že o designových kohoutcích to úplně nebude. Ten dům je komplet ruina, navíc i na tom pozemku jsou další věci ke zbourání, což je další náklad navíc. Je to komplet předělat, navíc i plastová okna deset let stará bůhví jakého původu nemusí být úplně v pohodě. Střech nezateplená. Nutnost řešit topení (pokud teda nechcete topit v kamnech uprostřed místnosti), to bude taky slušná cifra. Nutnost řešit i zároveň ohřev a nejspíš i rozvod teplé vody. V tomhle stavu i náklady na topení budou šílené, takže nejspíš zateplovat. Prostě bude tam toho spoustu. Podle mě je cena rekonstrukce někde kolem milionu minimálně, pokud se budete držet rozumného standardu ( levné akční nabídky), rozhodně žádné designové perličky. Jako další bych rozhodně nepočítal, že během rekonstrukce se v tom bude dát bydlet.¨ Každý jsme jiný, pokud se vidíte jak zaléváte muškáty, směle do toho, ale počítejte s tím, že to bude stát spoustu peněz, času a cesta k těm muškátům bude velmi trnitá, ale kde je vůle, dá se vždy vše zvládnout. Já bych ale do tohohle nešel ani náhodou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
držím případné palce, ale já bych to srovnal se zemí a začal na novo, tam člověka nemá krom přešvihnutého rozpočtu co překvapit :)
Odpovědět
Profilova fotka
tak jak dopadla prohlídka ??? zrovna stavím ale větší dům svépomocí vše s meloucháři a co slyším od jiných - nikdy bych nerekonstruoval, když se nechají na stavební materiál sehnat velké slevy má jedna odběratelka - koupila pozemek na vesnici asi za 80 000 Kč a staví maličký bungalov 85 m2 - firma za 1,4 milionu, staví nakonec svépomocí - prý se do milionu vejde. Takže při vaší ceně 600 000 Kč koupě, kolem milionu rekonstrukce a bude to pořád starej barák se starých cihel, zalepená v polystyrénu - to si raději postavte nový dům - jen můj názor.
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli se v lokalitě dá za podobnou cenu nebo levněji sehnat pozemek, šla bych do stavby nového. Tohle bude reko min. za milion, je to malý a v řadové zástavbě. Nic moc
Odpovědět
Profilova fotka
@petrulapet Ahoj, prodat panelákový byt 63 m2 s umakartovým jádrem a linem za 750 tisíc je v Chomutově nyní celkem nereálný. To jen na úvod. My zde máme větší byt po kompletní rekonstrukci, v klidné a hezké lokalitě a myslím, že za něj nedostaneme ani 600 tisíc. Jinak co se týče domečku.. Než jsme se rozhodli koupit pozemek a stavět, objeli jsme podobných domečků tady v okolí spoustu. Ale pokaždé jsme odcházeli s tím, že se rekonstrukce jednoduše nevyplatí. Kamarádka si koupila krásný, starý a velký dům ve Vysoké Peci. Komplet celý ho předělali. Mají k němu tedy ultra pidi pozemek.. Nicméně i tak jejich dům se srovnáním stavby našeho nového vyjde víceméně finančně skoro na stejno. S tím rozdílem, že my to budeme mít nové a podle představ a oni se museli přizpůsobovat a už teď je opět trápí vlhké zdi a praskající omítka, přesto, že dům izolovali a podřezávali, obkopávali ... Moc Ti to přeji, ale já jsem dnes ráda, že jsme se rozhodli jít touhle cestou. Hodně štěstí !
Odpovědět
Tak jsme to nakonec odpískali, ani na prohlídku jsme nešli. Probrali jsme to s chlapem a kašleme na to... Rekonstrukce by byla děsná a na dlouho, takže se vyplatí stavět nový. @hbboy do 1 milionu jako komplet barák? A to je dřevostavba? Být tu pozemky za 80tis, asi už ho dávno máme :-D No plánujeme, že bysme šli do stavby svépomocí, ale bojím, bojím.... Navíc, nevím jak zvládneme platit bůhví jak dlouho nájem+hypotéku, to bude celkem o hubu :-|
Odpovědět
Profilova fotka
ne má jedna odběratelka - pozemek na vesnici dostala a stavý malý bungalov asi 85 m2 - střecha ta úplně nejjednoduší staví z itongu svépomocí. začala tuším před 2 měsíci - teď čeká na okna - hrubou a střechu už dávno mají prý se kolem milionu vejdou - dům je sice malý, - jako byt, ale určitě lepší než žít ve starém bytě zeptám se - kolik zatím je já stavím dům cca 165 m2, 23 m2 sklep a terasa 12 m2 - hrubou budu za chvíli mít - jsem na 850 000 - myslím, že se střechou a okny to bude tak za 1200 000 kč -()(( Hypotéku mám na 1,79 % bezdokladovou přes KB zatím platím jen úroky snad to do 2,5 milionu dám
Odpovědět
@hbboy nám by taky stačilo něco menšího, do 100 m2. Kdo to pak má uklízet :-D Tak to mě hodně zajímá do kolika se vejdou i s vnitřkem (nemyslím vybavení). Líbí se nám dřevostavby... koupit stavebnici a zbytek bysme si dodělali sami :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?