Okna a podlahové topení - srážení vody na oknech

Mám dotaz ohledně oken. Mám špatnou zkušenost se střešníma oknama a podlahovým topením, na oknech se srážela voda, která tekla dolů, bylo to velmi nepříjemné a nyní rekonstruujeme domeček, chci se tomu vyhnout. Jednou nám někdo říkal, že má být pod oknem radiátor, aby se okna nerosila...jak to máte Vy s podlahovým topením a oknama?
Odpovědět
Ja mam iba podlahove kurenie, ziadne radiatory. Stresne okna sa pri vacsich mrazoch (-10 a menej) rosia 1-1.5 cm po krajoch, ale voda nesteka. Pravdepodobne to zalezi od vlhkosti (u mna momentalne 40-50 %). Pokial to budu dvojskla, tak sa rosit budu, ci tam bude alebo nebude radiator. V podstate som prekvapeny, cakal som horsie.
Odpovědět
Máme střešní okna s trojskly taky kvůli tomu rosení a musím říct, že je to znát, a že to funguje. Skoro vůbec se nerosí.
Odpovědět
@pzad @dawerius Aha, takže to je v počtu skel...asi tam nevzniká takový teplotní rozdíl a sklo se neopocuje. Je to hrozný, když ty okna musí člověk pořád otírat, pokud jsou malé místnosti, nebo postel pod oknem, tak je to strašný.
Odpovědět
@dawerius Můžu se zeptat jaké máte topení?
Odpovědět
mám to v koupelně, topení pod ním není a nerosí se. Maximálně trochu, když je všude hromada páry po sprchování. Jinak radiátor to v 90% vyřeší. Teplý vzduch stoupá k oknu a vysušuje jej. Trojskla pomohou taky, ale to hlavní "gró" je pravidelně a správně větrat.
Odpovědět
@multina . Máme podlahové topení. S větráním to nijak nepřeháníme. Ještě doporučuji nekupovat jenom dřevěná, ale bezúdržbová (dřevo s plastem). My máme Velux GGU 0066 a velká spokojenost.
Odpovědět
Mám podlahové topení v celém baráku, dvě střešní plastová okna, jedno v pokoji a jedno v kupelně a nic se nerosí a žádná voda neskapává. Tak nevím, kde jste měli problém, možná to bylo špatně zatepleno v krovu kolem oken.
Odpovědět
@velman větrali jsme dostatečně a stejně se okna rosila @milan1965 já si myslím, že to mohl být i tento problém...chtěli bychom se tomu v našem domečku vyhnout
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?